Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
Sorry za post, pod postem, ale znalazłem ciekawe kolejne info.
Pytanie
Cytat:
Does anyone know how this 56k troops on a battle field at anygiven time is going to work. I looked at a screeny they had used calculator and came up with 200x20=4000 troops a stack if u use all 200 troop units. Now I added it all up for 2 opposeing forces. so a 7 stack army would make up 28000 men then adding the opposeing force another 28000= 56000 men. So are they saying they will allow up to 1 Stack plus the other six to come in as ur units route??? Or will you be allowed to have all 7 Stacks to come onto the battle at one time? anyone think they can awnser this?? I mean I dont mind the reinforcement system but id like to see where u can control two armys at once I know it sounds crazy but I can do it and it would be AWSOME!!
i odpowiedź
Cytat:
The engine can support up to 56,000 men. You won't see a 56,000 man battle.
W skrócie nas mapie może się pojawić maksymalnie 56 000 jednostek, chociaż bitwy będą raczej tak małe, jak dotychczas 8-)
Ja tam ciesze się że będzie ograniczona ilość jednostek. To że gracz będzie jasno, bez chwili zastanowienia, wiedział w czym dana jednostka jest dobra pozwoli na ciekawszą grę taktyczną IMO.
mnie te szczegóły zachęcają ^^
mi 1 shogun nie przypadł do gustu rome było lepsze skakanie skośnookimi po murach to nie dla mnie 9 klanów i te same jednostki bajer nic tego nie przebije :lol:
Czy wie ktoś może czy znowu będą armie klonów?
Znowu w porównaniu z którą częścią? Bo sądząc po tym nowym filmiku to będą tak się różnili żołnierze jak mniej więcej w NTW, czyli zauważalnie ale nie za bardzo. W napoleonie jeszcze można zrozumieć, ujednolicone mundury itp. ale samurajowie mieli chyba każdy rózne zbroje, inaczej pomalowane czy jak, coś typu te z medka, a ci z tego trailera są jakoś niezbyt się różniący.
Chciałbym zobaczyć game trailer bo to co widzieliśmy to tylko Into lub początek kampanii którąś frakcją gdzie są wtedy przerywniki filmowe.
Ciekawy jestem jakie będą też wymagania tego cudeńka.
3) Gry które jesienią chce zdobyć to F1 2010 Fifa 11 i Shogun2 Mam nadzieje że mój szarak udźwignie wszystkie. ;)
A to scenka z pojedynku - http://www.youtube.com/watch?v=vfviAcCeMxY&NR=1 Coraz bardziej się przekonuję do kupna tej gry :mrgreen:
Juz drugi raz to pisze, to nie jest animacja z Shoguna
Dowod: http://www.max3d.pl/news.php?id=1032
Co nie zmienia faktu, ze pierwszy trailer do Shoguna 2 byl robiony przez ta sama grupe