Swoją drogą, to jednak można dać unikalne nazwy dowódców każdej nacji - kozacy mają atamana koszowego i hetmanów. ;)
Wersja do druku
Swoją drogą, to jednak można dać unikalne nazwy dowódców każdej nacji - kozacy mają atamana koszowego i hetmanów. ;)
No cóż, nie ukrywam, że jestem grubo rozczarowany. Po pierwsze nie rozumiem jaki sens miało wypuszczenie tak wczesnej bety, kiedy praktycznie niewiele jeszcze jest zrobione. Nie ma hotseata, niezrobiony własny interfejs i budynki, niedokończone jednostki i agenci, nieopisane buttony, jakieś siupy przy własnych bitwach, o sprawach z AI nawet nie wspominam, bo się na tym nie znam. Na tym etapie prac inni moderzy nawet nie wspominają o swoich modach, a co dopiero mówić o ich udostępnianiu. Taka polityka na pewno zrazi część fanów do moda i nie zagrają już w wersję pełną. Widzę, że nic nie zmieniło się w podejściu twórców od czasów pierwszego OiM na BI. Wtedy też wypuszczono coś kompletnie niedorobionego, a potem łatano w tysiącu patchy i nowych wersji. Druga sprawa jest taka, że mod jest strasznie nudny. Pominąwszy sprawy wizualne, niczym nie różni się od podstawki. Ot kolejna zabawa w przewalanie tur i zajmowanie kolejnych miasteczek. Żadnych skryptów, ewentów, zaskakujących dodatków czy ciekawych rozwiązań strategicznych. Do pięt nie dorasta pod tym względem takiemu Bellum Crucis na przykład.
Nikt Ci nie każe grac w otwarte bety, które z założenia polegają na wspólnym szukaniu błędów, a są wydawane żeby trzymać się terminów i obietnic. Poza tym to jest pierwsza taka opinia, którą czytam.Cytat:
Zamieszczone przez konieczko
Będzie, wszytko z wyjątkiem AI jest błahym problemem.Cytat:
Modyfikacja jest robiona dla konkretnych fanów, którzy zostaną przy modyfikacji i nawet z takiej bety będą się cieszyć.Cytat:
Nie tysiące. Poza tym tak się tworzy większość modyfikacji, żeby skrócić okres od patcha do patcha.Cytat:
Beta, modyfikacje zazwyczaj mało różnią się od podstawki.Cytat:
Eventy są co turę, skryptów nie ma bo jest to beta.Cytat:
Porównywanie bety 0.9 do modyfikacji która ma już wersje ponad 6.0(jak dobrze pamiętam), ciekawe...Cytat:
Ja myśle że jak dopracują Renesans Tw to będzie o wiele lepszy od oim 2. No chyba że będzie dużo zmian w nowych wersjach.
Przecież Renesans i Ogniem i Mieczem 2 robią te same osoby, jedyną różnicą jest rodzaj modyfikacji. Rene jest globalny, a OiM2 regionalny. Czyli zależy kto co lubi, ja na przykład wole modyfikacje regionalne. ;)Cytat:
Zamieszczone przez HusarPL
Mógłby ktoś dać linka do Renesansu :D
Oby dwa będą fajne , ja głównie patrze na różnorodność. Z tego co wiem jeszcze w 1618 była lekka husaria a tu nie ma. Innaczej wygląda krew w Rtw. Dorobią go to będzie dobry :) Narazie ta ocena jest po Becie OiM 2 i becie R:Tw
Na chwilę obecną nie zamierzam ściągać Oim 2, może jak będę miał więcej czasu, ale tak jak pisałem jakiś czas temu wiele się nie spodziewam po tej wersji. Może jak wyjdzie pełna wersja, ale i w to wątpię, żeby zwalało z nóg. Jeszcze dużo przed nimi roboty i wiele patchy wyjdzie aż ten mod będzie prezentował poziom jaki od tej gry oczekuję. W tej chwili jak czytam komentarze prawie niczym się nie różni od renesansu. Po prostu drodzy panowie trzeba czekać cierpliwie może za rok mod będzie taki jaki nam się marzy, pełen ciekawy skryptów, może postaci historycznych, wielkich rodów tak jak to wygląda w modzie Bellum Crucis, wg mnie najlepszym modzie w jakiego kiedykolwiek grałem.
Z ostatniej chwili, jutro wieczorem będzie mini patch!
Cytat:
Завтра к вечеру будет минипатч,
autor: Золд Горыныч