Niestety nawet w późniejszym etapie gry nie można ich uzupełniać. Oddziały generalskie regenerują się samoistnie, pewien procent co turę.
Wersja do druku
Niestety nawet w późniejszym etapie gry nie można ich uzupełniać. Oddziały generalskie regenerują się samoistnie, pewien procent co turę.
Nijak zwyczajnie czekasz, jeśli w jakiejś turze nie bierze dany generał udziału w bitwie, to jego straż się odradza, szybciej w mieście, przynajmiej tak mi sie wydaje
A ja mam takie pytania, czy gdy podbije senat i inne rodziny, to czy mogę grać dalej,czy jest automatyczny koniec?
I pytanie numer 2 po reformie mojego imiennika:P Mariusza jak konstruować armie, ile oddziałów jazdy i jakiej ile kohort itp,w dziale o EB było napisane jak powinny wyglądać hastati\principies\triari tzn, 3hastati+2principies+1triari połączone w grupę i dwa razy takie coś do tego generał i jednostki pomocnicze (łucznicy\miotacze\jazda) jak to wygląda w native po reformach?
Pytanie nr 3 Jak ustawiać wojsko w czasie bitwy,chodzi mi o ochronę flanek.
Pytanie nr 4 czy opłaca się grać Juliuszami, zawsze gram nimi,ponieważ do Rzymu wg mnie pasuje tylko kolor czerwony:P
1. Jeśli grasz na patchu 1.5 to będziesz miał wybór, czy chcesz grać dlaje czy nie.Cytat:
Zamieszczone przez inquisitor
2. To zależy od stylu gry ;p Jedni wolą operować piechotą a inni jazdą.
3. na flanki najlepsza jest jazda ;)
Jak działają te przyciski zmiany formacji? No te gdzie można ustawić jak mają nasi wojacy stać, skrót ctr-f1/f2/f3 itd. Prowadzę bitwę a moje legiony układają formację "dziki tłum poustawiany we wszystkie strony świata", a chciałbym gustowną linię. Próbowałem skrótów bez rezultatu a ten przycisk jest szary. Mam członka rodziny w armii, ma kilka gwiazdek. Kiedy można sobie przestawić? Może dodaje tą opcję jakiś sługa albo możliwa jest tylko przy rozstawianiu na początku? Prosiłbym o odpowiedź.
Z tego co wiem to czasem występuje taki bug, że żołnierze nie stoją równo, musisz spróbować ich jeszcze raz przestawić :P
Kiedy można przestawić wojo? Zawsze i wszędzie. Zaznaczasz jednostki, grupujesz i wybierasz formację. Prościej być nie możeCytat:
Zamieszczone przez pajotrek
Jak coś to zaznacz jednostki kliknij, przytrzymaj i przeciągnij na miejsce w które maja się udać, utworzy Ci się wtedy gustowna linia;)
Dziś zrobiłem sobie mały test elitarnych jednostek falangistów oczywiście na max upgrade,zacząłem od seleucydzkich Srebrnych tarcz vs kartagiński święty zastęp,wygrali Kartagińczycy,później zrobiłem hoplici spartańscy vs święty zastęp,tutaj wiedziałem że wygrają spartanie,i jak się zdziwiłem gdy zostali pokonani,aby mieć pewność powtórzyłem bitwę kilka razy i zawsze to samo,wiedząc jaka falanga jest najlepsza,zrobiłem kohorta miejska vs święty zastęp ,wygrała kohorta miejska,w walce z falangą wtf?
Czy to normalne, że początkowe jednostki rzymskie, te przed reformą, po krótkim zwarciu z macedońskimi falangitami(pikinierzy z poboru lub zwykli falangici ) uciekają ? Chodzi o to, że to zwarcie trwa bardzo krótko a co najgorsze, Rzymianie zawsze atakują wprost na falangę. Jedynie kiedy ustawię konnicę na flankach to próbują ją najpierw zlikwidować. Wprawdzie to tylko średni poziom ale mimo wszystko bitwy są bardzo łatwe. Mam już dość tych heroicznych zwycięstw i dlatego pytam.