W sposób w jaki trzymają te tarcze jest taki rzymski... Wątpie że było to wygodne...
Wersja do druku
W sposób w jaki trzymają te tarcze jest taki rzymski... Wątpie że było to wygodne...
proponuje obejrzeć ryciny większości szkół fechtunku Europy zachodniej, jest tam kilka takich scen gdzie, jeden z "bohaterów" broniąc się używa , małej tarczy, trzymając w taki sposób jak "barbarzyńcy"....... więc nie wydaje mi się aby oni mieli coś z tym wspólnego, a po za tym tarcze w taki sposób trzymali już w RTW :D
Wiem, ale to musiała boleć potem dłoń...
Ja też myślę, że Icenowie nie potrzebni i niespodziewani. Ale co do tego tekstu
to może niepotrzebny ale po ciężkim dniu rozśmieszył mnie swoją prostotą! KLA no offence! ;)Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Mam pytanie czy Icenowie w ogóle istnieli w okresie gry? Bo na wikipedii jest że byli od I w p.n.e do I w n.e. :roll: . Podobnie Partowie którzy pojawili się dopiero pod koniec III w p.n.e.
W starożytnym świecie Wysp Brytyjskim mam raczej słabe rozeznanie, ale raczej istnieli, w każdym razie w momencie w którym rozpoczyna się gra Celtowie byli już na tych obszarach zadomowieni. Dlaczego nie ogólnie Brytowie (Pritani) tylko jedno plemię, aczkolwiek znaczące? Pewnie z powodów patriotycznych i powstania Boadicei.Cytat:
Zamieszczone przez _yourself_
Gdzie się pojawili? Parnowie, będący cześcią związku Dahów (a właściwie liderem) rozpoczęli ekspansję na obszary Partii mniej więcej w połowie III w. p.n.e.Cytat:
Podobnie Partowie którzy pojawili się dopiero pod koniec III w p.n.e.
Hetman nie przesadzaj, teraz tylko Nieśmiertelnik tutaj trolluje, wymagając nie wiadomo czego.
Naprawdę dali ciała z ośmioma grywalnymi frakcjami. Daliby z dwie, cztery więcej i nie byłoby problemu.Cytat:
Nie mam nic przeciwko tej frakcji, ale niestety CA dało tylko 8 slotów, więc powinni być najważniejsi gracze tej epoki.
Tak tylko ile by to ważyło, jak Szogun już waży z 30 GB a jest mniej frakcji + mała mapa + jednostki prze kolorowane tylko. Poza tym dlaczego ciągle mamy grać tymi samymi frakcjami, dobra odskocznia od nawalania brytami na okrągło. Może były frakcje silniejsze, które miały większy wpływ na starożytny świat, ale popatrz na to z drugiej strony, gramy leszczem i bawimy się w robienie mocarstwa - to chyba kwintesencja gry. Dlatego ja z Voitkiem odrazu gramy w kampanie Online z bitwami gracza, frajdy co nie miara.
[quote=Baal-Melkart]W starożytnym świecie Wysp Brytyjskim mam raczej słabe rozeznanie, ale raczej istnieli, w każdym razie w momencie w którym rozpoczyna się gra Celtowie byli już na tych obszarach zadomowieni. Dlaczego nie ogólnie Brytowie (Pritani) tylko jedno plemię, aczkolwiek znaczące? Pewnie z powodów patriotycznych i powstania Boadicei.Cytat:
Zamieszczone przez "_yourself_":vsvx4c5c
Gdzie się pojawili? Parnowie, będący cześcią związku Dahów (a właściwie liderem) rozpoczęli ekspansję na obszary Partii mniej więcej w połowie III w. p.n.e.[/quote:vsvx4c5c]Cytat:
Podobnie Partowie którzy pojawili się dopiero pod koniec III w p.n.e.
Chodzi mi o to że na dobre ukształtowali państwo dopiero koło 230 r pne.
A mi się wydaję, że zwykły gracz chętniej kupi DLC z Germanami niż z jakąś "mniej popularną" frakcją.