Potwierdzam
Wersja do druku
Potwierdzam
No i dobrze, że tak to załatwicie, bo nie wiedziałem za bardzo, co z tym zrobić. Z jednej strony mi się nie podoba, a z drugiej nie jest w sumie zabronione. :D
Jest zgoda na wymianę.
Jest zgoda na wymianę między Egiptem a Sycylią.
A skąd ta skrytość? Oficjalnej prośby ni widu. Wymiana trochę naciągana.
Egipt nie usunął jednostek, które mu z tego powstały. Dwie zostawił w Ochrydzie, a innymi wyszedł operować w rejonie. Plus trzy w Koryncie.
Do MG pisałem na PW, a warunki wymiany są podane w ambasadzie Egiptu.
Z tego co wiem nie masz pona z Egiptem, więc nic nie stało na przeszkodzie.
Oddałem mu ponad 50% swoich ziem w zamian za gwarancję pokoju i sojusz.
Wiem, niestety. Chodzi mi o jednostki.
Powinien wykasować.
Odnoszę wrażenie, że Egipt nie usuwał jednostek z wymienianych osad(chyba że lubi rekrutować konnych łuczników)
I inna sprawa, Węgry z którymi mam pona blokują mi przejścia po kijowskich ziemiach, nawiązuje do tego następujący punkt regulaminu:
Jednak mówi on o sojuszu, a tutaj Węgier i Kijowa nic nie łączy. Zastanawiam się, czy mogę je bezkarnie zaatakować.Cytat:
g) Jeśli państwo A mające sojusz z B i pakt o nieagresji z C, chce wspomóc B chroniąc jego osady i jednostki swoimi wojskami lub blokując drogę będąc na terytorium B , C może je zaatakować bez konsekwencji. Po pierwszym kontakcie bojowym pakt o nieagresji ulega natychmiastowemu rozwiązaniu. Z kolei fakt wzięcia udziału w bitwie jednostek państwa A, podczas naszego ataku na jednostki państwa B, nie powoduje zerwania paktu.
Może nie zauważyłeś, ale z Kijowem mam wojnę i w poprzedniej turze np. oblegałem mu Suczawę a teraz ją zdobyłem.
Ja nie mam z Kijowem żadnego paktu i bynajmniej go nie wspomagam, tylko go atakuję - chcę zdobyć dla siebie Perejasław, dlatego blokuję przejście żebyś nie stawiał tam fortów w celu zablokowania mi dojścia. Może nie zauważyłeś, ale mam tam armię z katapultą z zasięgiem do Perejasławia.Cytat:
Jednak mówi on o sojuszu, a tutaj Węgier i Kijowa nic nie łączy.
Więc nie możesz atakować. Gdybym ja pierwszy nie zablokował to na 100% ty byś mi tam zablokował drogę do mostu.
Jeśli nie ma wybudowanych koszar to może w tych stepowych osadach rekrutować tylko jednostki regionalne.Cytat:
chyba że lubi rekrutować konnych łuczników
Wymiana między Egiptem a Kijowem była kilka tur temu, więc raczej miał dosyć czasu na szkolenie.