Pewnie nie wyrzuciłeś wszystkiego od DMUC.Jak odinstalowałeś ETW to powinieneś jeszcze usunąć pozostałości z katalogu data.Miałem tak z modem Empires of Destiny.
Wersja do druku
Pewnie nie wyrzuciłeś wszystkiego od DMUC.Jak odinstalowałeś ETW to powinieneś jeszcze usunąć pozostałości z katalogu data.Miałem tak z modem Empires of Destiny.
A niech to szlag ;/ Da się to jakoś naprawić ? :(
Takie pytanko, dlaczego grafiki w tle mam rozpixelowane? Zmiana rozdzielczości nic nie daje.
A inne ustawienia jak masz ? Spróbuj inne dać na maksa może pomoże. U mnie jest wszystko ok.
Witam, mam problem ze steam. Kupiłem 6dni temu ETW i chciałem go zainstalować, ale dopiero po 4 długich dniach udało mi się w końcu zalogować na steam i zarejestrować oraz zainstalować grę, wyłączyłem aktualizacje i chciałem odpalić empire tw, ale steam nie zważając na to zaczoł aktualizacje, której nie chciałem. Jako że aktualizacja miała potrwać 5 dni wyłączyłem steama i kompa. Na drugi dnień znowu nie mogłem się połączyć ze steamem a gra nie chce się uruchomić w trybie offline bo nie jest gotowa. Więc chodzi mi oto czy da się ją odpalić bez pobierania tej aktualizacji (czyli jakoś usunąć z pamięci steam informacje o niej). Jaszcze jedno pytanie czy jak bym musiał zrobić reinstalacje ETM to można zainstalować grę drugi raz w trybie offline?
Najlepiej pobierz aktualizację do końca bo bez niej nie zagrasz na multi, w single raczej też.Jeśli długo to trwa zmień region pobierania na steamie np.na Germany lub na region na którym jest pobieranie szybsze.Zostaw na noc kompa włączonego. ;)
Ściąganie aktualizacji nie wchodzi w grę ponieważ nie mogę się zalogować na steam ciągle wyskakuje że serwery są zajęte albo się zawiesza i pisze łączenie z kontem steam... Jako że mam już tego po dziurki w nosie to nie mam zamiaru już się z tym się męczyć i szukam możliwości uruchomienia gry w trybie offline. Jeśli ktoś chciał by mi pomóc to proszę odpowiedzieć na moje pytania:
1.Czy da się ją odpalić bez pobierania tej aktualizacji? czyli jakoś usunąć z pamięci steam informacje o niej, tak żeby gra była dostępna w trybie offline.
2.Czy jak bym musiał zrobić reinstalacje ETM to można zainstalować grę drugi raz w trybie offline? Czyli bez połączenia z internetem.
3.Posiadam EMP z platynowej kolekcji. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaką wersje gry posiadam bo na opakowaniu nie ma żadnej wzmianki o tym.
Cytat:
Przy pierwszym uruchomieniu gry wymagane jest automatyczne pobranie uaktualnienia - do momentu zakończenia procesu aktualizacji gry nie można jej uruchomić. Postęp możesz obserwować po przejściu na zakładkę "Moje gry" w programie Steam. Po zakończeniu pobierania gra będzie miała status "100% - Gotowe". W przypadku problemów z pobraniem patcha zmień region pobierania zgodnie z poradnikiem na tej stronie
Cytat:
Spróbuj zmienić serwer z którego pobierane są dane. Aby dokonać takiej zmiany wykonaj następujące kroki:
W programie Steam wejdź w menu Widok i wybierz Ustawienia
Przejdź na zakładkę "Elementy pobrane"
Skonfiguruj prędkość swojego połączenia oraz zmień region ("Download Region") na inny.
Mam nadzieję że to Ci pomoże.Cytat:
Przy próbie zainstalowania programu Steam lub połączenia się z serwerami Steam pojawiają się komunikaty:
Unable to load Steam.DLL
Steam Servers Busy (serwery Steam zajete)
Secure Connection Failed (bezpieczne połączenie nieudane)
Could not connect to Steam Network (połączenie z siecią Steam nieudane)
Rozwiązanie:
Komunikaty takie pojawiają się w przypadku jeśli program Steam nie może nawiązać połączenia z serwerami. W przypadku napotkania jednego z powyżej podanych komunikatów spróbuj wykonać następujące kroki:
Upewnij się, że Twoje połączenie internetowe jest aktywne.
Zdefiniuj ponownie reguły zapory sieciowej - usuń reguły jakie utworzyłeś dla plików steaminstall.exe, steam.exe, hl.exe, hl2.exe, steamTmp.exe
Jeśli korzystasz z programu typu firewall odblokuj poniżej podane porty. W przypadku jeśli korzystasz z routera odblokuj i przekieruj wymienione porty w konfiguracji urządzenia.
UDP 27000-27015 (Game Client Traffic)
UDP 27015-27030
TCP 27014-27050 (Steam Downloads)
UDP 4380
Spróbuj wyłączyć wszystkie programy działające w tle.
Spróbuj połączyć się przy wyłączonym programie antywirusowym/firewallu (tylko aby sprawdzić czy nie blokują one połączenia!)
Skontaktuj się z dostawcą Internetu, aby ustalić czy problem nie leży po jego stronie (awaria sieci, blokowanie wymienionych portów etc.).
Jak pisałem wcześniej grę za kupiłem tydzień temu i zanim napisałem tutaj zapytałem wujka google i te informacje nie są mi obce, mimo wszystko doceniam twoją chęć pomocy. Jedyne pytania na jakie nie znalazłem odpowiedzi a interesują mnie zamieściłem w poprzednim poście, proszę tylko żeby udzielić prostej odpowiedzi na nie czy da się tak zrobić czy nie, jeśli tak to jak i jeśli ktoś się orientuje jaką wersje gry posiadam aktualnie to proszę o napisanie jej.
[spoiler:ti86i94t][/spoiler:ti86i94t]Cytat:
Zamieszczone przez kamien
Nie da się.
Do instalacji ETW potrzebne jest połączenie z internetem więc nie da się.
Prawdopodobnie masz wersję podstawową nie spatchowaną.