Ta wioska z tego co przeczytałem nazywa się 'Salt', a nie 'Zachodnia Europa'.
Wersja do druku
Ta wioska z tego co przeczytałem nazywa się 'Salt', a nie 'Zachodnia Europa'.
To miasto to tylko przykład obrazujący sytuacje, w jakiej znajduje się praktycznie cała Zachodnia Europa.
Prawie cała Zachodnia Europa... Facet. Wiesz jakie konsekwencje niesie za sobą to zdanie ? Stwierdzasz, że w znakomitej większości ( prawie cała, grubo ponad 50% ) miast europejskich, liczba imigrantów oscyluje w granicy 40%.
Oczywiście jest to brednią i paranoją, która istnieje jedynie w Twojej głowie, a nie statystykach i liczbach mających odzwierciedlenie w rzeczywistości. Gdzie jest te 40% muslimów w 'prawie całej Europie Zachodniej' ? Podaj dane, a jak nie to po prostu przestań pitolić. Tego błazeństwa, jak nie z jednej, to z drugiej strony, już nie da się słuchać. Jedni że biją, drudzy, że zaczną bić, boże... co można odpisać ? miecz w dłoń i do Hiszpanii! oczywiście w drugiej ręce obowiązkowo krzyżyk.
Po pierwsze, daruj sobie ten ton bo dajesz nim tylko dowód swojego buractwa. To, że jest to forum internetowe, a nie "real", nie zwalnia użytkowników od zachowania podstawowych zasad kultury. Po drugie, trudno mi dyskutować z kimś, kto z góry jest przekonany, że ma rację. Jak chcesz się dowiedzieć się czegoś nowego, spojrzeć na problem z innej perspektywy, poczytaj sobie artykuły na tej stronie. Polecam również artykuły na http://www.islam.pl - tutaj z kolei masz punkt widzenia drugiej strony barykady. Szczególnie warto zwrócić na artykuły dot. państwa i prawa. Dla Islamu religia islamska, państwo i prawo są ze sobą nierozerwalnie związane. Jak nie chcesz, to nie czytaj, ale nie mając żadnej wiedzy w temacie powstrzymaj się od tego typu wypowiedzi.
Czy Ty opanowałeś w stopniu podstawowym umiejętność czytania ze zrozumieniem w języku polskim ?
Stwierdziłeś, że sytuacja w Hiszpańskiej wiosce, gdzie mieszka 40% muzułmanów, jest sytuacją w jakiej znajduje się "prawie cała Europa Zachodnia". Czekam na dane, na potwierdzenie tej paranoi czymś konkretnym. Twój 'punkt widzenia' obchodzi mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. Chce dowodu na potwierdzenie przedstawionej przez Ciebie tezy. Rozumiesz pytanie, czy mam je przesylabizować, napisać w innym języku ( skoro z polskim masz kłopoty ), uprościć ?
Myślę, że Regulusowi bardziej chodziło o pewien nowy "trend" w Europie. Europejczycy zaczynają przeciwdziałać islamowi. Tolerancja tolerancją, ale ludzie tam żyją od pokoleń i widzą, że przychodzi "obcy czynnik", który zaczyna być postrzegany jako zagrożenie. To nie jest odosobniony przypadek. W Niemczech (Frankfurt) i w Szwajcarii także doszło do protestów, a nawet zakazów dla budowania kolejnych meczetów. Kiedyś podawałem takie informacje.
Ideologia islamska jest dla Europy przede wszystkim zagrożeniem cywilizacyjnym, ponieważ uderza w fundamenty na jakich opiera się cywilizacja zachodnia. Jest czymś obcym, wręcz wrogim. Islamu nie da się pogodzić z prawami człowieka, dziedzictwem oświecenia, prawem cywilnym opartym na prawie rzymskim. Zagrożenie demograficzne to kwestia drugorzędna.
W krajach takich jak Wielka Brytania, Niemcy, Holandia czy Francja, są miasta, a w nich dzielnice, gdzie władza utraciła możliwość świadczenia usług publicznych. Rozzuchwaleni przez swoich przywódców religijnych, muzułmańscy mieszkańcy tworzą "strefy szariatu". Działają w nich quasi-sądy wymierzające wyroki na bazie szariatu - prawa rodem z VII-wiecznej Arabii. To jest fakt. W Wielkiej Brytanii system socjalny jest tak idiotycznie skontstruowany, że radykalny Imam, otwarcie nawołujący do budowy państwa islamskiego w UK i mordowania brytyjskich żołnierzy walczących w Afganistanie, dostawał od pańswa zasiłek. We Francji ostatnio uchwalono zakaz odprawiania modłów w miejscach publicznych, bo muzułmanie nic sobie nie robili z laickości Republiki i blokowali największe miejskie ulice.
Europa ma problem, a chowanie głowy w piasku nie pomoże go rozwiązać. Gdy 10 lat temu niektórzy zaczęli go zauważać, zarzucano im paranoję. Wieszczono, że wielokulturowość i tolerancja są tak wspaniałe, że spokojnie wchłoną islam. Jak widać, g*wno z tego wyszło.
http://www.youtube.com/watch?v=M9mgZkOO ... r_embedded nie wiem czy było ale śmieszne :lol: :lol:
http://www.euroislam.pl/index.php/2011/ ... on-islamu/
Garść przykładowych statystyk