Re: Polish Regiments Unit Pack v.1.1 for IMPERIAL DESTROYER
Dzięki Mistrzu!
EDIT: To jak mogę zwerbować armie jednostki Saskie? Oprócz technologi Gwardia Saska i Armia Saska, trzeba mieć jakiś konkretny budynek lub dodatkowo opracowaną technologię? Trochę się ich uczepiłem i zadaje głupie pytanie, ale jest nawet sporo tych jednostek i chciałbym je wypróbować.
Nie pisz posta pod postem. Pozwalam na to Ivcasowi bo obwieszcza komunikaty odnośnie moda. Pamiętaj o tym bo następnym razem będzie upomnienie w kartotece. Shay Ruan
Shay_Ruan dzieki za wyrozumialosc. Postaram sie mniej smiecic:-)
WojciechF1F postaram sie zobaczyc o co chodzi z tymi sasami. Ogolnie potrzebujesz miec reforme, odpowiedni poziom koszar, monarchie konstytucyjna lub absolutna oraz region rekrutacji (podmieniony plik startpos). Dla jednostek saskich sa to dwa regiony: Saxony - saksonia oraz SaxonyPoland - Saksonia, Polska.
Mam problem ale nie wiem co jest jego przyczyną :P W kampanii nie mogę rekrutować ani Sasów ani Husarii( jedynie pocztowi husarze są dostępni). Posiadam najnowszą wersje moda i submoda. Dodatkowo podczas bitew mam muzykę tylko z podstawki. Nie wiem czy odinstalować moda i instalować to jeszcze raz, czy może tak powinno być :P
Jeśli chodzi o husarię - są 3 jednostki w early campaign:
Husaria - Kirasjerzy (bez skrzydeł) czyli późna Husaria - do rekrutacji w Koronie
Husaria (ze skrzydłami) - do rekrutacji na Litwie - zmieniłem żeby można bylo ją rekrutować w całej rzeczypospolitej. Zmiany w następnej poprawce
Pocztowi husarscy - do rekrutowania w obu tych regionach.
Husarię na Litwie można rekrutować we dwóch pierwszych poziomach koszar, w Koronie na 3 pierwszych.
Sasi powinni być. Zaczynam testy. Jak odblokuję ich to dam znać czy powinno być ok.
W late Campaign oczywiście wczesnej husarii już nie ma.
Właśnie tylko tej na Litwie Husarii prócz Sasów nie miałem. Obawiam się, że mogłem źle patcha 3.6 zainstalować i to przez to. Wnioskuje to po tym, że grając Szwecją po wybudowaniu Imperial Palace (Czy jak to się nazywa) tracę w Stockholmie możliwości werbunkowe. Miałem ten problem na wcześniejszych patchach choć myślałem, ze jest to spowodowane bugiem podczas rozbudowy koszar. Po sprawdzeniu okazuje się jednak, że to ten imperial palace jest wszystkiemu winien. Postaram się usunąć ID i i jeszcze raz zainstalować.
W późnej kampanii nie ma "opracowanych" reform. Tak powinno być, czy coś u mnie jest nie tak? :D
Chodzi mi oczywiście o te dodane z paczki tj. RP szlachecka itd.
Powinny byc. Prosze o screeny i przeslij mi plik startpos z katalogu data/campaign/
Skopiuj sobie ten plik:
http://www67.zippyshare.com/v/63944080/file.html
do folderu
...\SteamApps\common\empire total war\data\campaigns\Lord_Lmain
Daj znać czy to pomogło
W pierwszym poście i tutaj można pobrać wersję moda współpracującą z każdą odsłoną ID
http://hostuje.net/file.php?id=49827...77cb1bdb9a4d23
Wersja nie zawiera pliku startpos.esf, jednostki mają przypisane standardowe regiony rekrutacji, na mapie kampanii w 1 turze rozmieszczone są standardowe jednostki z ID.
Ten starpos pomógł :D. Teraz to mam od groma jednostek w rekrutacji. Ten starpos to pod obie wersje tj. Early i Late?