Re: Stainless Steel - Real Combat / Real Recruitment
Najpierw, na MTW z patchem 1.5, instalujesz SS 6.0, potem instalujesz SS 6.1 i nie zaznaczasz BGR i RR. Następnie do tego folderu C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War wypakowujesz paczki SS_RR_RC_Part1 i SS_RR_RC_Part2, klikasz plik Medieval II Total War\FILE_TASKS.bat. Następnie do tego folderu C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War folder wypakowujesz SS_RR_RC_UPDATE_AUG13 i znowu uruchamiasz plik C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\FILE_TASKS2.bat. Jak masz vistę to wyłącz UAC.
Cześć.
czy zna ktoś metodę by zwiększyć zasięg marszu armii? ten który proponują nam twórcy w ss rc rr jest niedorzecznie mały i psuje radość z gry.
drugie pytanie, czy może mi ktoś powiedzieć jak i w ogóle czy da się zmienić tło muzyczne na mapie kampanii, gdyż niektórym nacjom podłożono "piosenki" które po kilkunastu rundach zaczynają drażnić. w dodatku są za głośno.
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez belenos
Cześć.
czy zna ktoś metodę by zwiększyć zasięg marszu armii? ten który proponują nam twórcy w ss rc rr jest niedorzecznie mały i psuje radość z gry.
drugie pytanie, czy może mi ktoś powiedzieć jak i w ogóle czy da się zmienić tło muzyczne na mapie kampanii, gdyż niektórym nacjom podłożono "piosenki" które po kilkunastu rundach zaczynają drażnić. w dodatku są za głośno.
pozdrawiam
Witam. Co do muzyki to nie wiem jak to zrobić. Co do ruchu to zasięg zmienia się w pliku descr character. Mogę Ci wysłać mój plik - zwiększyłem zasięg ruchu wojsk (w rozsądnych granicach) oraz agentów zwłaszcza dyplomatów i kupców. Albo pobaw się sam w zmiany ale zrób kopię tego plku by mieć do czego wrócić. Jak chcesz plik ode mnie to podaj mi na PW jakiś mail na który mogę go ew. wysłać. Pozdrawiam.
Ten mod wejdzie pod podstawke?
Cytat:
Zamieszczone przez Darson
Ten mod wejdzie pod podstawke?
Witam. Pytając o mod masz na myśli SS RR RC 6.2 od Point Blanka czy jakąś inną wersję SS? Generalnie wszystkie SS od 6.1 w górę są pod dodatek Kingdoms. Ale conajmniej kilku Ludzi z forum instalowalo SS na czystą podstawkę z patchem 1.3 i ponoć odpaliło. Sam instalowałem na Kingdoms 1.5, ale spróbować można. Pozdrawiam.Do SS 6.4 Point Blank montuje solidne zmiany więc jak myślisz o 6.4 to ew. zainstaluj je teraz a potem dograsz sobie poprawki Point Blanka. :mrgreen:
Ok, poczekam, zobaczymy czy mi odpali czy nie.
Mam pytanie-pobrałem ten mod i wkleiłem wszystko do folderu z grą włączyłem FILE_TASKS, a później pobrałem ten hotfix z 13 sierpnia włączyłem FILE_TASKS2.. no i nie wiem jak ten mod w ogóle uruchomić.
W folderze mods nie mam żadnego pliku .bat .
Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże.
Cytat:
Zamieszczone przez vinett
Mam pytanie-pobrałem ten mod i wkleiłem wszystko do folderu z grą włączyłem FILE_TASKS, a później pobrałem ten hotfix z 13 sierpnia włączyłem FILE_TASKS2.. no i nie wiem jak ten mod w ogóle uruchomić.
W folderze mods nie mam żadnego pliku .bat .
Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże.
A na pulpicie nie utworzył Ci się skrót do moda? Taki Rycerz na ikonce? Sprawdź dokładnie. Jak nie masz skrótu to poszukaj go ale on nie będzie w mods. Sprawdzę wieczorem to dam Ci znać gdzie on dokładnie jest. :mrgreen: , znaczy plik bat.
Nie mam nic na pulpicie, ani w folderze z grą:/
Kilka razy wypakowywałem i dalej to samo.
To do późnego wieczora poczekaj. Skrót do pliku uruchamiającego moda nie zawsze sie tworzy sam. Czasem trzeba go zrobić samodzielnie po zainstalowaniu moda. Będę w domu wieczorem to sprawdzę gdzie on jest (tj. plik bat - uruchamiający moda i Ci napiszę. Nie powtarzaj instalacji poczekaj. ;)
EDIT: Plik uruchamiający jest w katalogu Mods/Stainless_Steel. Nazywa się Stainless_Steel_Kingdoms_bat zrób do niego skrót i mod powinien Ci odpalić z tego skrótu. ;)