Wszystkie jednostki rycerskie i ich poczty będą miały dopisek określający, z jakiego regionu pochodzą. I np. będziemy mieli Rycerstwo Małopolskie - Chorągiew Ziemi Sandomierskiej czy Rycerstwo Mazowieckie - chorągiew Ziemi Drohiczyńskiej.
Wersja do druku
Wszystkie jednostki rycerskie i ich poczty będą miały dopisek określający, z jakiego regionu pochodzą. I np. będziemy mieli Rycerstwo Małopolskie - Chorągiew Ziemi Sandomierskiej czy Rycerstwo Mazowieckie - chorągiew Ziemi Drohiczyńskiej.
Dobre i to :P
W ramach przerwy od walki z mapą wziąłem się w końcu za tworzenie konnych wersji polskiego rycerstwa, zrobiłem też jednostkę "Chorągiew Książęca" (straż generalska), poniżej obie jednostki w barwach Piastów Śląskich ;)
Spoiler:
Na drugim screenie cudowne kropierze i konie :D Fajni, tylko zmień animacje trzymania kopii, bo teraz będą nieprawidłowo szarżować, tzn. nie trzymając jej pod pachą.
Ładne, przydało by się tylko ciut bardziej zróżnicować herby na tarczach.
Kropierze autorstwa speców z Rusichi mod, ale postaram się dodać do nich więcej wariantów ;) Dzięki za przypomnienie o animacjach. Więcej herbów dodam w ulepszeniu jednostki, będzie to już typowe, kolorowe rycerstwo feudalne z różnorodną heraldyką :)
Aż zacieram rączki na późno średniowieczne oddziały ;)
Bardzo dobrze się prezentują. Śląski charakter musi być wyrazisty.
HellVardzie trzymaj się kompozycji frakcyjnej, nawet ahistorycznie ale grywalnie. Nie chciałbym, aby jednostki na polu bitwy niebyły łatwo odróżnialne. :PCytat:
Więcej herbów dodam w ulepszeniu jednostki, będzie to już typowe, kolorowe rycerstwo feudalne z różnorodną heraldyką
Drugi screen jest absolutnie rewelacyjny. Nie ujmując pierwszemu.
A ja jestem za historycznością, odróżnić i tak będzie można a rycerstwo o wiele lepiej wygląda z różnorodnymi herbami niż tak, jak w podstawce...
Jestem przychylny dokładnie przeciwnej opinii. Kompozycja frakcji, musi być za wszelką cenę podkreślona w każdym elemencie specyficznym dla frakcji.Cytat:
A ja jestem za historycznością, odróżnić i tak będzie można a rycerstwo o wiele lepiej wygląda z różnorodnymi herbami niż tak, jak w podstawce...
Zgodność z historią trzeba nagiąć na potrzeby rozgrywki, najważniejszy jest odbiór gracza.