AVG malo obciaza system ale ma funkcje heurystyki...byc moze to ona cos robila. Ja teraz naprawde na plynnosc nie moge narzekac...jeno czas trwania tury komputera jest tragiczny.
Wersja do druku
AVG malo obciaza system ale ma funkcje heurystyki...byc moze to ona cos robila. Ja teraz naprawde na plynnosc nie moge narzekac...jeno czas trwania tury komputera jest tragiczny.
Jest multum nacji dlatego to tak długo trwa. Poupadają słabe państewka to może i płynniej będzie.
intel i5 m450 2,4ghz, 4gb ram, win 7, nvidia geforce GT 425M 1gb, będzie grało czy trzeba zainwestować w sprzęt?
pomoże ktoś??
Amd phenom ii x6 1075t 3.0ghz
8 GB Ram
GeForce GTX 660 2gb
Gram na B.Wysokich max Rozdzielczość - bitwa chodzi idealnie ale juz mapa kampani laguje :/.
Ja czekam na Ture ok 25 sekund .
Po kilku testach różnych ustawień, zdecydowanie polecam obniżenie shadera z 5 na 4. Reszta ustawień może być na maksa. W benchmarku mam średnią 57 klatek/s, minimum 48 klatek. (przy 1920x1080, aa włączone, af x 16, reszta very high lub ultra, v-sync włączone).
Wszystko działa bardzo płynnie, zero lagów, no wszystko przepięknie wygląda!!!
Sprzęt przeciętny:
Xeon E3 1230
Geforce 560 Direct Cu2
16 GB RAM
A ile miałeś klatek grający na shaderze 5?
Z pozostałymi ustawieniami na podobnym poziomie: średnią 35, a minimalną 18
No to muszę ogarnąć Twój patent :) dam znać wieczorem co z tego wyszło.
Trzymam kciuki, ogólnie mam wrażenie, że dużo zależy od procesora, a trochę mniej od grafiki. W Xeonie mam 8 wątków 3,2 GHz, stąd np. u mnie tura AI na początku głównej kampanii trwa jakieś 8 sekund (a musi przelecieć ze 100 państewek)...
Mój sprzęt to:
C2D E8400 3Ghz
8GB Ramu 1066Mhz
GF 250 512VRAM
Gigiabyte GA-P43T-ES3G
Zaznaczam iż chwilowo, powtarzam CHWILOWO przesiaduję na spatchowanym (1.1) piracie od Reloaded. Proszę mnie od razu nie zjeżdzać, jestem fanem serii Total War, od Medievala II wszystkie oryginalne gry leżą na półce. Jeżeli czymkolwiek mogę motywować moją chwilową kradzież, to tym że przez pół roku Empire był niegrywalny co doprowadzało mnie do czerwoności - zwyczajnie zraziło mnie to do CA, a dokładniej do wypuszczania gier w postaci wczesnej bety. Więc tym razem nie chciałem płacić ceny premierowej za bete, przysięgam iż kupię gry gdy będzie już stabilna.
Przechodząc do tematu - czy to naprawdę aż tak dramatycznie słaby sprzęt by mapa kampani chodziła na średnio 10FPS ? Jakiekolwiek zmiany jakości grafiki nie dają nic. System jest czyściutki, gdyż mam ich dwa. Ten na którym gram jest przeznaczony wyłącznie do gier, w tym czasie wyłączam nawet antywirusa. Shogun śmigał pięknie, Battlefield 3, Far Cry 3 i wiele innych gier również śmiga pięknie. Tylko ten nieszczęsny Rome...
Drugie moje pytanie - czy Ram o taktowaniu niższym niż taktowanie procesora ,szyna C2D to 1333Mhz, natomiast szyna płyty głownej to 1600Mhz, może spowalniać pracę mózgu mojego komputera ? Czy dałoby coś wymiana pamięci na szybsze ? Gdyż w tym momencie nie mam funduszy na kupowanie kompletnie nowej plaformy.