Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Lee - juz pisalem. Wciaga zapewnia emocje wyglada dobrze.
Nie chodzi o bronienie. Powtarzam raz jeszcze....niektorzy sie napalili mie wiadomo na co i teraz placza bo sa pewne rzeczy do poprawy. Bywa.
Argument o tym ze gra dziala jest dobrym argumentem jezeli za taki uwazamy argument "jestem konsumentem a produkt jest kiepski". No sorry...dostales dzialajacy produkt. Tylko powtarzam raz jeszcze...zaslepia cie Twoje wyobrazenie gry. Poczekaj...niedlugo dopracuja. Naprawde...nie trzeba zyl sobie podcinac. CA jako jedni z nielicznych inwestuja w poprawianie i rozwoj swoich gier.
Mowiac jeszcze inaczej. Policz do 10 i wez gleboki oddech. Teraz popatrz na gre na spokojnie bez emocji. To naprawde porzadny kod a po poprawkach bedzie grywalny przez lata. Wystarczy popatrzec szerzej a nie z punktu widzenia wymiatacza.
Prawda jest zwykle posrodku :D. Ale powiedzmy sobie szczerze jezeli jakies babole sa w grze to oznacza kilka "albo". Albo nikt w nia nie gral przed premiera. Albo nie chcialo im sie ich naprawic. Albo chcieli ale nie mieli czasu. Albo nie potrafia. Niech te kilka "albo" zlikwiduja i bedziemy przy nastepnej czesci szczesliwi;)
Cytat:
Mamy wszyscy nauczkę aby nie kupować gier jeśli nie jest wydane demo.... a w szczególności totalwary od CA , gra w dniu wydania ma być w 100% dopracowana i grywalna , wiadomo zdażaja się błędy to wtedy wydaje się patche , my dostaliśmy kompletnie zdupczoną grę na którą patrzeć nie idzie i większość gra na siłę bo po prostu lubi tą serię
Dobry człowieku, a pamiętasz jak najeżdżałeś na tych co krytykują ;) :lol:
Cóż, powiedzmy sobie wprost, dostaliśmy betę która wszyscy testujemy :) pozostaje mieć nadzieje, że uda się ten cały bajzel w końcu poskładać do kupy. Gra ma potencjał, ale czy uda się go wykorzystać cóż pożyjemy zobaczymy.
Cytat:
Ma bledy jak pozostale Totale w dniach premier ale wiem ze je naprawia. Ja tez mam nieuzasadnione spadki na mapie swiata...ale pamietam do dzisiaj jak pierwszy rome zameczyl moja owczesna maszyne.
To chyba graliśmy chyba w zupełnie inne gry, jeśli chodzi o Rome I. Jednak nie wieszała się co chwile i nie było problemów z grafiką.
Człowieku opamiętaj się i przestań na tym forum wypisywać takie głupoty jak kupisz najnowszy samochód i będzie jechał tylko 20 na godzinę to też będziesz szczęsliwy? Jeździ ? jeździ, więc czego chcieć więcej!
kraven2000 rozumiem ze jak kupujesz domyslnie sprawny tv to bierzesz pod uwage to ze kolory moga byc nie takie jak byc powinny, ze czasem.bedzie sie wylaczal czy to ze moze nie miec glosu. A producent na pocieszenie zapewnia Cie ze co miesiac bedzie przysylal do Ciebie kogos kto naprawi czesciowo problem i ostatecznie za pol roku bedziesz mial sprawny tv. To praktycznie identyczna sytuacja jak.z Rome. Bo zaplacilismy za pelnowartosciowy produkt a rome poki co napewno nie jest taki jaki mial byc w zapewnieniach tworcow, szczegolnie mam tu na mysli optymalizacje.
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Cytat:
Mamy wszyscy nauczkę aby nie kupować gier jeśli nie jest wydane demo.... a w szczególności totalwary od CA , gra w dniu wydania ma być w 100% dopracowana i grywalna , wiadomo zdażaja się błędy to wtedy wydaje się patche , my dostaliśmy kompletnie zdupczoną grę na którą patrzeć nie idzie i większość gra na siłę bo po prostu lubi tą serię
Dobry człowieku, a pamiętasz jak najeżdżałeś na tych co krytykują ;) :lol:
Cóż, powiedzmy sobie wprost, dostaliśmy betę która wszyscy testujemy :) pozostaje mieć nadzieje, że uda się ten cały bajzel w końcu poskładać do kupy. Gra ma potencjał, ale czy uda się go wykorzystać cóż pożyjemy zobaczymy.
[quote:xiw9maxk]Ma bledy jak pozostale Totale w dniach premier ale wiem ze je naprawia. Ja tez mam nieuzasadnione spadki na mapie swiata...ale pamietam do dzisiaj jak pierwszy rome zameczyl moja owczesna maszyne.
To chyba graliśmy chyba w zupełnie inne gry, jeśli chodzi o Rome I. Jednak nie wieszała się co chwile i nie było problemów z grafiką.
Człowieku opamiętaj się i przestań na tym forum wypisywać takie głupoty jak kupisz najnowszy samochód i będzie jechał tylko 20 na godzinę to też będziesz szczęsliwy? Jeździ ? jeździ, więc czego chcieć więcej![/quote:xiw9maxk]
Wybacz, ale się mylisz, Roma jeszcze w roku 2005 wywalała do pulpitu, i nikt tego nie podważy,co do Romy 2, powiem tak od czasów Empire dalej jesteśmy marzycielami-głupcami, cała społeczność Total War w tym ja na czele, Rome 2 ma straszny potencjał ale jest wersją beta i tyle,niegrywalna, AI W TRYBIE BARDZO TRUDNYM NA MAPIE KAMPANII DALEJ NIE ATAKUJE, jest głupie,bez pomysłu i 90 procent jednostek to procarze itp,, gram teraz Macedonią,wcześniej Rzymem i Egiptem,jestem tak wkurzony że brak mi słów, i masz rację że to Krytycy przed premierą mieli rację,pozdrawiam.
Do Panów z CA i tego wiecznie uśmiechniętego brodatego wymoczka, z perspektywy czasu i 4 dni grania na trudnym poziomie i teraz bardzo trudnym , morał jest taki............ zrobiłeś Nas po raz kolejny w ....a, i to na całego,pa
A tak poza tematem- w rozgrywanych przez was kampaniach Rzym tez jest taki jakby hmm.... malo ambitny? Bo w mojej posiadajac caly polwysep apeninski, poza ogarnianiem rebeli ktore co chwile wybuchaja w ich miastach nie rrobi zupelnie nic, nie atakuje nikogo, nie bawi sie w handel ani polityke, chociaz jestem od nich silniejszy i pieniedzy tez mi nie brakuje. O dziwo te male plemiona barbarzynskie juz sa jakies bardziej aktywne
Wie ktoś czemu pojawiają się czaszki (najprawdopodobniej wyniszczenie) na armiach na ich własny terenach?
jak masz zywnosc na minusie to sie tak.dzieje podajrze
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
A tak poza tematem- w rozgrywanych przez was kampaniach Rzym tez jest taki jakby hmm.... malo ambitny? Bo w mojej posiadajac caly polwysep apeninski, poza ogarnianiem rebeli ktore co chwile wybuchaja w ich miastach nie rrobi zupelnie nic, nie atakuje nikogo, nie bawi sie w handel ani polityke, chociaz jestem od nich silniejszy i pieniedzy tez mi nie brakuje. O dziwo te male plemiona barbarzynskie juz sa jakies bardziej aktywne
Zalezy na jakim poziomie trudnoscie grasz. Inaczej jest na takim a inaczej na takim:>
Zagralem sobie bitwe. Wedlug automatu AI mialo spora przewage a ja tylko garnizon bez murow. No i Ai zaatakowalo jak w tym filmiku z YT. Biegnac caly czas do flagi nie zauwazajac moich wojow po drodze. Tyly mialem odkryte ale co tam. Nie musialem nic reagowac. Po prostu pchali sie na moj mur i starali przebiec przez niego. Zauwazylem tez,ze mimo,ze moi hoplici mieli ustawiona falange, to walczyli jakby jej nie mieli albo pol na pol; jedni stali w formacji a inni robili co chcieli. Jezeli kogos na SP bawia takie bitwy, to jest nienormalny :D;)No wprowadzili flage na polu bitwy. Jak ja przeciwnik zdobedzie i utrzyma, to po bitwie, Co to ma byc. Ai oczywiscie sie tam pcha. Te flagi mnie wkurzaly w zamkach w trakcie kampy Mp jak wspomnialem wprowadzilismy zasade,ze trza obroncow najpierw wybic i wtedy ewentualnie flage zajac ale po co jak obroncy niezywi. A tu flage na polu bitwy wprowadzili, no by ich...Przeciez to usztywnia obrone. Obronca zamiast ustawic sie w doskonalym miejsuc do obrony bedzie stal w tym glupim miejscu jak...Kolejna trzeba bedzie dodac zasade :D
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
U ciebie przynajmniej te rebelie ogarnia. U mnie Rzym w pewnym momencie miał tylko dwa miasta, bo resztę zajęli rebelianci. :D
W ogóle sprawa z tym rebeliantami jest jakąś kpiną. Przez ten brud to w późniejszej grze wszystkie miasta się buntują. Ja jeszcze sobie radziłem z tym, ale komputer który nawet bez buntowników biega po mapie jak kura bez głowy, potrafił tracić całe prowincje na rzecz rebelii. Ściągnąłem tego moda co usuwa 50% brudu i mapa kampanii powoli wraca do normy.
A gram na trudnym.