U mnie też dopiero po patchu pojawiła się ilość tur do końca opracowania technologii ;) Nie chodzi o to w okienku technologii, tylko na głównym interfejsie kampanii wyświetla się ilość tur do końca.
Wersja do druku
U mnie też dopiero po patchu pojawiła się ilość tur do końca opracowania technologii ;) Nie chodzi o to w okienku technologii, tylko na głównym interfejsie kampanii wyświetla się ilość tur do końca.
Mi też dopiero po paczu zaczęło pokazywać.
Niestety włączył się też podgląd ruchu komputera. I szlak mnie trafia ja widzę Ai pływa sobie flotami po 1 stateczku. Zamiast walczyć atakować się, kompy wolą się wymijać. :evil:
Dziwne, u mnie tego nie ma. W trakcie tury ruchy AI dalej są pominięte.
W opisie patcha (od bety 2.0) jest wzmianka, że przy wyłączonym podglądzie ruchów przeciwnika, komputer pokazuje ruchy ale tylko naszych przeciwników, które są widoczne dla nas lub naszych sojuszników (frakcji powiązanych z nami poprzez sojusze lub stan wojny) czy jakoś tak mniej więcej, nie pokazuje ruchów każdego "odkrytego" przez nas państwa.
Wg mnie świetna opcja bo czegoś takiego brakowało, kompromis pomiędzy całkowitym wyłączeniem a pokazywaniem każdego ruchu AI.
witam
wiadomo kiedy benda naprawione problemy z patchem 2 tj- brak możliwości urochomienia gry ponoć ten sam problem dot. mnóstwo osób,szperałem po forach ale mój eng, nie jest za dobry, stąd moje zapytanie
Pewnie w patchu nr 3 ;) Odkryłem kolejny plus po tym patchu, otóż kiedy toczę bitwę przeciwnik stara mi się zneutralizować na sam początek artylerię wysyłając łuczników czy harcowników. Z tym że, często robi to nieudolnie bo wbija się nimi ślepo w moje oddziały :|
Polski najwidoczniej tez nie" benda".Cytat:
Zamieszczone przez SYDNEJ
Kolego, ubiegłeś mnie! Składnia i interpunkcja też leży i kwiczy :-)Cytat:
Zamieszczone przez badolf4
atakują moje miasto galowie forsując jedną z dwóch obleganych bram... jedni czekają gdy napierają drudzy aż gdy tych drugich wódz ginie, ten pierwszych zachowuje się ładnie podążając wzdłuż murów by go zastąpić... po kilku minutach ginie i on napierając w bramie na odział rzymskich włóczników ustawionych w "kwadrat"....
Co wtedy? jego armia stoi nadal bez ruchu ale można ich sprowokować wysyłając do ataku armatnie mięso jakim jest oddział plebejuszy...
U mnie po instalacji drugiego pacha wszystko zaczęło działać dużo płynniej. :D Po instalacji pierwszego pacha miałem pokaz slajdów w bitwach, natomiast teraz wszystko śmiga płynie!!! Tylko na mapie kampanii zdarzają się małe zacięcia... :|
Dodatkowo AI chyba trochę się polepszyło... Rozpocząłem nową kampanię Egiptem na poziomie legendarnym. Tocząc wojnę z cyreną po zajęciu ich miasta wysłali pełną armie aby ją odbić ale ponieważ moja armia też była spora dodatkowo okopana w mieście i w porcie stała jeszcze flota, ominęli mnie i poszli podbić pustą Aleksandrię. Jak dla mnie to już są oznaki inteligencji...