Obejrzałem Sherlocka Holmesa. I powiem tylko, że już czekam na II. ;)
Wersja do druku
Obejrzałem Sherlocka Holmesa. I powiem tylko, że już czekam na II. ;)
Ostatnio obejrzałem "Lęk przed Bogiem" - krótka recenzja na moim blogu: http://igorks.blogspot.com/2010/02/lek- ... ogiem.html - zapraszam
Polecam wszystkim Crank. Miażdżąca akcja, takie filmy to ja lubię. Jutro oglądam II. 10/10 ;)
Ostatnio oglądałem film REC, super horror, mnie trzymało w napięciu :D
hiszpanski czy amerykancki?
widział ktoś może I.D.? o kibolach... podobno klasyk... ale na torrentach ze świecą szukać ^^
http://www.collider.com/uploads/imag...ers_poster.jpg
ostatnio angielskie komedie przekonują mnie do siebie. joint venture, keeping mum i teraz to.
Co jak co ale film miał swój urok. Bardzo mi się podobało takie przedstawienie postaci.Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
Polecić można każdemu bo warto.
A Daybreakers?
Polecam 'Harry Brown' !
Micheal Caine w roli emerytowanego komandosa ^^
taka mroczniejsza wersja Gran Torino: zemsta społeczniaka na gangach i ćpunach ;]
Hiszpański.
Oglądałem obie wersje. IMHO hiszpańska wersja lepsza ogólnie, ale końcówka wydawała mi się lepsza w amerykańskiej wersji.Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Wytwórnie filmowe z Białorusi, Ukrainy, Rosji i Niemiec nakręcą razem film o katastrofie elektrowni jądrowej w Czarnobylu w 1986 roku - podał we wtorek portal Biełorusskij Partizan. Budżet filmu pt. "W sobotę" wyniesie trzy miliony euro; zdjęcia ruszą na wiosnę.
http://film.onet.pl/0,0,2132453,wiadomosci.html
O Hardkorze 44.
Film zostanie zrealizowany w takiej samej technice, w jakiej powstawały ekranizacje słynnych komiksów „300” oraz „Sin City”. Prawdziwi aktorzy zagrają głównie na tle blueboxa, a tło wykreują komputerowi graficy. W studio ma być kręcona przynajmniej połowa scen. Całość uzupełnią efekty specjalne.
Tomasz Bagiński:
- To ma być skrzyżowanie "Parszywej 12" z "Obcym - decydujące starcie", a wszystko w stylistyce "300"
- Nie chcemy zrobić gniota, na który przyjdą trzy osoby w klubie dyskusyjnym. Chcemy zrobić film, na który widzowie będą walić drzwiami i oknami i to nie tylko w Polsce, ale i za granicą. Nie chodzi o niewolniczą wierność historii, tylko stworzenie opowieści, która zainteresuje Powstaniem tych, którzy nic o nim wcześniej nie wiedzieli. A jak już sobie potem doczytają, to mogą nam wytykać błędy do woli. Proszę bardzo.
- Spodziewam się zarzutów, że za bardzo idealizujemy Polaków, przedstawiając ich takich pięknych i bohaterskich. Bo tak będzie. Ja chcę wreszcie zobaczy film, w którym ta biało-czerwona będzie idealizowana, że będą fajni polscy bohaterowie i wredni Niemcy. Dość dyskutowania o tym, że w zagranicznych produkcjach jak na przykład w rosyjskim "1612" Polacy są przedstawieni nie tak, jak byśmy chcieli. Czas coś z tym zrobić. Pytam, dlaczego my takich filmów nie robimy? Dlaczego nasze filmy pełne są takiego użalania się nad sobą? Może raz powiedzmy, że to my mieliśmy rację.
- W zupełnie niedawnym filmie "300", który odniósł ogromny sukces, wszyscy pozytywni bohaterowie giną, a mimo to nie zostajemy z poczuciem jakiegoś niedosytu. Mam nadzieję na pójście w tym kierunku.
Jan Ołdakowski, dyrektor Muzeum Powstania Warszawskiego:
- Ma wciskać widza w fotel. "Hardkor 44" ma pokazać zupełnie inną historię walki o stolicę.
- Gdy usłyszałem o tym pomyśle, wpadłem w przerażenie. Nie wiedziałem, jak zareagują na to sami Powstańcy. Jednak Muzeum nigdy nie obawiało się nieortodoksyjnych akcji, od koncertów rockowych przez płyty na przedstawieniach teatralnych kończąc. "Hardkor 44" będzie zdecydowanie najambitniejszym i najdroższym, a także zapewne najbardziej kontrowersyjnym projektem tej instytucji. Do młodych widzów - którzy będą głównymi adresatami filmu - trzeba docierać takimi środkami, które do nich przemawiają.