-
Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
mc1908- jest to jednak pociąg do osoby lub rzeczy wbrew niej i naruszający jej godność, wolność.
pociąg do odmiennej płci nie wynika z chęci prokreacji. Nastolatkowie nie dlatego eksperymentują z seksem, wiążą się w pary aby spłodzić potomka. Jesli już się to zdarzy to jest to ''wpadka'' i nieszczęscie wg nich. Powodem jest przede wszystkim przyjemność jaką daje seks. Jesli ktoś większą przyjemność czuje w seksie z osobą tej samej płci to gdzie tu choroba? Możemy to co najwyżej nazwać upodobaniem.
-
"Nie chcem, ale muszem", jak mawiał klasyk.
Cytat:
Ujme to tak,widze ze nikt nie zwrocil uwagi wczesniej na to co pisalem Homoseksualizm w mysl starozytnosci jest pedofilia czy tez pederastia oba zwroty wywodza sie z greckiego i oznaczaja to samo.
Piszesz to w "mysl starozytnosci" czy w "mysl wspolczesnosci", czy może mieszasz dowolnie?
Cytat:
te zaburzenie trzeba leczyc.
Po co i za czyje pieniądze?
Cytat:
Ja tylko zakaz propagowania bym wniósł. Tobie zależy żeby było więcej homo?
Czy reklamy piwa należałoby usunąć z przestrzeni publicznej?
Cytat:
Propagowanie to ma miejsce jak cholera. Od parad, przez różnego sortu sztukę, po pop-kulturę.
No tak. Homoseksualna propaganda zalewa nas niemiłosiernie. Gdzie nie nie spojżeć - homoseksualiści.
Cytat:
Homoseksualizm, jako choroba, powinien być traktowany jak choroba. Jak ktoś ma to przykro, nie zabijemy go za to, ale po co się tym przechwalać?
Oficjalnie chorobą nie jest, ale przyjmijmy na moment Twój punkt widzenia. Zatem są chorzy. Co to właściwie zmienia? Gdy, załóżmy, na ulice wyjdą chorzy na nowotwory z hasłem "Mamy nowotwór - nie skreślajcie nas" to będzie z kolei rodzaj propagowania nowotworów? Czyż nie mogliby umierać w odosobnieiu i nie psuć odbioru otoczenia normalnym ludziom?
Cytat:
Jeżeli te zgromadzenia godzą i to mocno w dobre obyczaje i normy zachowania to jak najbardziej.
A co z sambodromem? Plażami? ;) Co się tyczy obnażania publicznego, to nie jest to zdaje się regułą na marszu równości. Ale pewności nie mam, nie śledzę tej imprezy do tego stopnia, aby rozpoznać ile osób się rozebrało i do jakiego stopnia.
Cytat:
Odnośnie homoseksualizmu jako choroby: na czym opierasz osąd, że nie jest to choroba? Na decyzji WHO, która zmieniła zdanie w latach 70-tych, a która to zmiana była decyzją jak najbardziej polityczną, a nie naukowym odkryciem.
Na jakich naukowych podstawach homoseksualizm na liście chorób się znalazł? Czy leczenie homoseksualizmu testosteronem (w przypadku mężczyzn) albo elektrowstrząsami to szczytowe osiągnięcia nauki z ery "sprzed decyzji politycznych"?
Cytat:
Chociażby tym, że pociąg do odmiennej płci wynika przede wszystkim z potrzeby prokreacji.
Obawiam się, że prokreacja to w przytłaczającej większości ostatnia rzecz o której myśli dwoje ludzi.
Cytat:
Jeżeli ta potrzeba jest zaburzona, to możemy uznać to za chorobę, tak jak uznajemy za taką aseksualność, czy impotencję.
Twoim zdaniem osoby homoseksualne są pozbawione "potrzeby prokreacji"?
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
mc1908- jest to jednak pociąg do osoby lub rzeczy wbrew niej i naruszający jej godność, wolność.
:shock: :shock: :shock:
Czyli, że jak ktoś pomyśli erotycznie o Pameli Anderson to ją gwałci?! Pociąg to uczucie, coś co jest tylko i wyłącznie wewnątrz człowieka, jak pomyślę, że Cię biję, to Ciebie to nie boli i nie narusza to Twojej wolności i godności.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
pociąg do odmiennej płci nie wynika z chęci prokreacji. Nastolatkowie nie dlatego eksperymentują z seksem, wiążą się w pary aby spłodzić potomka. Jesli już się to zdarzy to jest to ''wpadka'' i nieszczęscie wg nich. Powodem jest przede wszystkim przyjemność jaką daje seks. Jesli ktoś większą przyjemność czuje w seksie z osobą tej samej płci to gdzie tu choroba? Możemy to co najwyżej nazwać upodobaniem.
A jedzenie schabowego nie wynika z głodu, tylko z tego, że schabowy jest smaczny. Co by sobie para gówniarzy na tylnym siedzeniu Golfa nie myślała to seks wśród wszystkich zwierząt i ludzi wiąże się naturalnie z prokreacją. Tak samo pociąg. Podświadomie ludzie (może nie co do jednego - są zaburzenia) widzą w płci przeciwnej rodziców swych dzieci. Odwieczne "prawo natury" wpisane w byt każdego zwierzęcia.
Cytat:
Homoseksualna propaganda zalewa nas niemiłosiernie. Gdzie nie nie spojżeć - homoseksualiści.
Polska się jeszcze jakoś trzyma. Jednak spójrz na amerykańskie seriale, filmy, czy image pop-gwiazdek. Jak rapuje Chada o starych czasach: "W MTV grali rap, a nie randki pedałów".
Cytat:
Gdy, załóżmy, na ulice wyjdą chorzy na nowotwory z hasłem "Mamy nowotwór - nie skreślajcie nas" to będzie z kolei rodzaj propagowania nowotworów?
Jeżeli, by namawiali, np. do palenia papierosów w celu zwiększenia prawdopodobieństwa zachorowania to tak. Faktem jest, że nasze społeczeństwo woli nie oglądać gołych typów na platformie, tak jak nie lubi psiego gówna na chodnikach.
Cytat:
Twoim zdaniem osoby homoseksualne są pozbawione "potrzeby prokreacji"?
Jeżeli facet nie potrafi z kobietą, to chyba coś nie teges z jego prokreacją.
-
"Jeżeli poczekasz nad brzegiem rzeki wystarczająco długo to zobaczysz ciało płynącego nią wroga" - Sun Tzu.
http://www.youtube.com/watch?v=vFpjI75U ... ure=colike
http://www.youtube.com/watch?v=lSjZyuAY ... ure=colike
Witia dostał bana ? w końcu za ten język nienawiści skierowany przeciw porządnym ludziom ,czyli mnie ma się rozumieć.
Należało się mu jak psu buda lub świni koryto :-) Tfu!
Trzeba to opić.
-
:lol:
Nie święciłbym sukcesu przedwcześnie, bowiem jak się okazuje, ban jest tymczasowy.
-
Pierwszy Ban jest czasowy i trwa miesiąc. Dopiero kolejny/ne (nie wiem) to stała ranga "Wygnaniec" i dożywotni zakaz logowania.
-
Cytat:
Czyli, że jak ktoś pomyśli erotycznie o Pameli Anderson to ją gwałci?! Pociąg to uczucie, coś co jest tylko i wyłącznie wewnątrz człowieka, jak pomyślę, że Cię biję, to Ciebie to nie boli i nie narusza to Twojej wolności i godności.
w takim rozumieniu oczywiście. i nawet homoseksualizm wg KK jesli nie prowadzi do pewnych czynności nie jest to nawet grzechem ;]
ale już wg twojego rozumienia chyba nawet 'niezdrowy pociąg' jest chorobą, zwyrodnieniem..?
Cytat:
Co by sobie para gówniarzy na tylnym siedzeniu Golfa nie myślała to seks wśród wszystkich zwierząt i ludzi wiąże się naturalnie z prokreacją.
wcale nie. u ludzi (im bardziej zaawansowanych cywilizacyjnie tym bardziej) seks w małym procencie wiąże się z prokreacją. Nie po to stworzono antykoncepcję ;)
tak samo większość inteligentnych zwierząt uprawia seks dla przyjemności. ba! szympansy bonobo (najbardziej inteligentne używające narzędzi) traktują seks jako sposób na rozwiązywanie problemów w stadzie i rozładowywanie napięcia. oj coś chyba te małpy nie znają 'odwiecznego prawa natury' :D
a może jednak inteligencja, kultura, cywilizacja to coś co pozwala nam zerwać z Naturą i się usamodzielnić..?
Cytat:
Podświadomie ludzie (może nie co do jednego - są zaburzenia) widzą w płci przeciwnej rodziców swych dzieci. Odwieczne "prawo natury" wpisane w byt każdego zwierzęcia.
ehehe
jak uprawiam z kimś seks to ostatnią rzeczą o jakiej myślę o dzieci. to zepsułoby cały nastrój jakby nawet moja podświadomość tym się zajmowała :lol:
btw w jakim znaczeniu używasz słowa podświadomość..? ;) aż taki jesteś mocny w psychologii? ;]
Cytat:
Jednak spójrz na amerykańskie seriale, filmy, czy image pop-gwiazdek.
a pamietasz jak bardzo purytańskie było i jest jeszcze spoleczenstwo amerykańskie? to, że teraz nieco konserwatywny łańcuch się poluzował dało wlasnie taki efekt, że ludzie aż z nadmierną chęcią chcą oglądać to co jeszcze niedawno było zakazane. Poza tym myślisz, ze jest to narzucane im siłą..? a może po prostu sie sprzedaje..? Poza tym w jakiej formie jest to ukazywane? Polecam np. serial Modern Family (jeden z najbardziej popularnych w USA) gdzie jest para gejów wychowujących dziecko. Na pewno nie są ukazani jako ideały ;]
Cytat:
Faktem jest, że nasze społeczeństwo woli nie oglądać gołych typów na platformie, tak jak nie lubi psiego gówna na chodnikach.
pytałeś społeczeństwo? kobiet? mężczyzn?
nikt nie lubi psiego gówna, ale i niewiele osób sprząta po swoim psie ;]
-
Cytat:
Witia dostał bana ? w końcu za ten język nienawiści skierowany przeciw porządnym ludziom ,czyli mnie ma się rozumieć.
Witia tak wróci po przerwie, by trolować ;)
http://www.youtube.com/watch?v=NV4xo_rF-oo
Cytat:
Dopiero kolejny/ne (nie wiem) to stała ranga "Wygnaniec" i dożywotni zakaz logowania.
A ban jest na ip czy tylko na dane personalne? Witia może wrócić z nowym, silniejszym kontem 8-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
w takim rozumieniu oczywiście. i nawet homoseksualizm wg KK jesli nie prowadzi do pewnych czynności nie jest to nawet grzechem ;]
ale już wg twojego rozumienia chyba nawet 'niezdrowy pociąg' jest chorobą, zwyrodnieniem..?
Jeśli nie odróżniasz choroby od grzechu, to ciężko nam się będzie rozmawiało. Homoseksualizm jako choroba wrodzona nie może być grzechem, gdyż występuje niezależnie od woli pokrzywdzonego. (Piszę oczywiście o samym pociągu, nie o aktach homo).
Co do prokreacji. Piszesz o świadomym konkretnym stosunku płciowym. Mi chodzi o uwarunkowania naturalne, o istotę takiego zachowania. Porównajmy to do jedzenia. Ludzie najedzeni często jedzą jeszcze deser wyłącznie dla smaku, jednak nadal podstawowym powodem spożywania posiłków jest zaspokojenie głodu, a dalej trwanie przy życiu. Tak samo seks, mimo pojawienia się prezerwatyw i pigułek, nadal ma swoje korzenie w naturalnej dla wszystkich stworzeń żywych potrzebie przedłużania gatunku.
Cytat:
jak bardzo purytańskie było i jest jeszcze spoleczenstwo amerykańskie?
Raczysz żartować.
Cytat:
to, że teraz nieco konserwatywny łańcuch się poluzował dało wlasnie taki efekt, że ludzie aż z nadmierną chęcią chcą oglądać to co jeszcze niedawno było zakazane.
Panie, kiedy to było? Pokolenie dzisiejszych młodych ludzi nie zna żadnego purytanizmu, gdyż ich rodzice byli już wyjątkowo "wyzwoleni".
Cytat:
pytałeś społeczeństwo? kobiet? mężczyzn?
Bez komentarza.
-
Cytat:
Witia tak wróci po przerwie, by trolować
Wówczas znów Zorganizowane Oddziały Moderacji Obywatelskiej wkroczą do akcji.
http://www.youtube.com/watch?v=rUn4XY6vrzM
Więc się nie martwcie bo "Z kontrrewolucją się nie rozmawia-do kontrrewolucji się strzela".
-
Co do tego grzechu to tak:
Jak już tak mamy po Biblijnemu myśleć,to tak: (taki schemacik napisze)
Związek małżeński: Kobieta + mężczyzna
Związki homoseksualne według tych tych...apostołów czy jak oni tam sie zwali: Homo to zuoooooooo!
Jezus: Lol...notching
Czyli według mnie po Biblijnemu powinno być tak:
Człowiek nie powinien ingerować w życie innych ludzi,Bóg sam ich osądzi.
A,to nie ma być jakieś nauczanie katoli czy coś,więc wojownicy tolerancji...nie pienić się.
-
Cytat:
Ludzie najedzeni często jedzą jeszcze deser wyłącznie dla smaku, jednak nadal podstawowym powodem spożywania posiłków jest zaspokojenie głodu,
polecam poczytać np. Maslowa czy zapoznać się z opinią innych psychologów. Chyba, że opierasz swoją opinię na pracy jakiegoś uznanego naukowca to chętnie dowiem się jakiego ;)
seks również jest sposobem na zaspokojenie potrzeby, ale innej- potrzeby seksu, rozładowania napięcia.
to daruj więc sobie mówienie w imieniu ''większości''.
a Pandrodox ma rację. Póki coś nie narusza mojej wolności to gówno powinno mnie obchodzić. Niestety obie strony tego sporu sądzą, że mają monopol na prawdę i chcą pod przymusem wprowadzić swoje porządki.
-
Cytat:
Człowiek nie powinien ingerować w życie innych ludzi,Bóg sam ich osądzi.
Przecież ja nie chcę ich podglądać, czy czasem facet faceta nie dotknął.
-
czyli kto ma tego pilnować aby nie doszło do 'złamania zasad dobrego smaku'? Państwo? :)
i za czyje pieniądze mieliby być leczeni owi 'degeneraci' złapani przez policję obyczajową? :D
a tak btw a propos katolików:
http://zamosc.naszemiasto.pl/artykul/15 ... d%2Ct.html :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
czyli kto ma tego pilnować aby nie doszło do 'złamania zasad dobrego smaku'? Państwo? :)
i za czyje pieniądze mieliby być leczeni owi 'degeneraci' złapani przez policję obyczajową? :D
Nie umiesz czytać, czy specjalnie olewasz to co piszę? O łamaniu zasad obyczajowych pisałem w kwestii homo-parad. Gratuluję poziomu prowadzenia dyskusji.
-
pisałeś też o 'obrzydliwych czynnościach' czy coś w tym stylu między osobami tej samej płci.
skoro uznajesz to za chorobę, zboczenie to ktoś musi pilnować czy czasem dwoje dorosłych ludzi nie oddaje się tym obmierzłym czynnościom... bo raczej sami na leczenie się nie zgłoszą ;)
no i ktoś musi pilnować czy np. na paradzie na dzień wiosny, górnika, kobiet ktoś nie pokazuje gołego tylka. mysle, że kamery na każdej ulicy załatwiłyby problem...
-
Cytat:
Co do prokreacji. Piszesz o świadomym konkretnym stosunku płciowym. Mi chodzi o uwarunkowania naturalne, o istotę takiego zachowania. Porównajmy to do jedzenia. Ludzie najedzeni często jedzą jeszcze deser wyłącznie dla smaku, jednak nadal podstawowym powodem spożywania posiłków jest zaspokojenie głodu, a dalej trwanie przy życiu. Tak samo seks, mimo pojawienia się prezerwatyw i pigułek, nadal ma swoje korzenie w naturalnej dla wszystkich stworzeń żywych potrzebie przedłużania gatunku.
po jaką ciężką cholerę porównujesz spożywanie, które siłą rzeczy ma za zadanie zaspokoić głód(choć i tu są przypadki, że spożywa się dania wyłącznie w celu smakowym) do prokreacji/obcowania płciowego? Dobrze wiesz, że wielu ludzi inicjuje zbliżenie tylko po to by poczuć orgazm, nie podważysz tego bo tak jest. Rusz się popytaj, a zdziwisz się jaką uzyskasz odpowiedź na pytanie "w jakim celu odbywa Pan/Pani stosunek płciowy?"(w tej akurat kwestii pomijam względy religijne bo to już jest inny temat). Odłącz się wkońcu od swojego matrixa
Cytat:
Homoseksualizm jako choroba wrodzona nie może być grzechem, gdyż występuje niezależnie od woli pokrzywdzonego. (Piszę oczywiście o samym pociągu, nie o aktach homo).
cały czas posługujesz się terminologią "homoseksualizm to choroba", ale nadal nie poparłeś tego żadnymi argumentami
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
pisałeś też o 'obrzydliwych czynnościach' czy coś w tym stylu między osobami tej samej płci.
skoro uznajesz to za chorobę, zboczenie to ktoś musi pilnować czy czasem dwoje dorosłych ludzi nie oddaje się tym obmierzłym czynnościom... bo raczej sami na leczenie się nie zgłoszą ;)
Wskaż moją wypowiedź, w której postuluję przymusowe leczenie, lub twierdzę, że ktoś musi pilnować.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
no i ktoś musi pilnować czy np. na paradzie na dzień wiosny, górnika, kobiet ktoś nie pokazuje gołego tylka. mysle, że kamery na każdej ulicy załatwiłyby problem...
Parady zwykle odbywają się w środku miasta/gminy, więc i tak służby porządkowe są w pobliżu. Dziwnym trafem najwięcej gołodupców widziałem na homo-paradzie.
Cytat:
po jaką ciężką cholerę porównujesz spożywanie, które siłą rzeczy ma za zadanie zaspokoić głód(choć i tu są przypadki, że spożywa się dania wyłącznie w celu smakowym) do prokreacji/obcowania płciowego? Dobrze wiesz, że wielu ludzi inicjuje zbliżenie tylko po to by poczuć orgazm, nie podważysz tego bo tak jest. Rusz się popytaj, a zdziwisz się jaką uzyskasz odpowiedź na pytanie "w jakim celu odbywa Pan/Pani stosunek płciowy?"(w tej akurat kwestii pomijam względy religijne bo to już jest inny temat).
Przeczytaj poprzednie posty.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Nikt nie zwraca uwagi na ten postu z 2 powodów. Pierwszy jest taki że wszystko w tym temacie zostało już powiedziane. A drugi jest taki że w ogóle nie używasz znaków interpunkcyjnych przez co cholernie ciężko coś takiego się czyta ;)
Przyganial kociol garnkowi poza kropkami sam zadnych znakow przestankowych nie uzywasz,ujme to tak, zanim skrytykujesz kogos upewnij sie ze sam jestes w porzadku kolego bo takich napinaczy ortograficzno-interpunkcyjnych to ja znam na peczki :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez marcellus
Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Nikt nie zwraca uwagi na ten postu z 2 powodów. Pierwszy jest taki że wszystko w tym temacie zostało już powiedziane. A drugi jest taki że w ogóle nie używasz znaków interpunkcyjnych przez co cholernie ciężko coś takiego się czyta ;)
Przyganial kociol garnkowi poza kropkami sam zadnych znakow przestankowych nie uzywasz,ujme to tak, zanim skrytykujesz kogos upewnij sie ze sam jestes w porzadku kolego bo takich napinaczy ortograficzno-interpunkcyjnych to ja znam na peczki :D
Czemu na pęczki? Tzn. peczki :lol: wy z jakiego kraju jesteście a raczej na jakim forum jesteście? Wydaje mi się ze na polskim :lol: :lol: :lol: ? Są fora gdzie brak polskich znaków traktowany jest jako naruszenie netykiety, a co za tym idzie nikt tego nie czyta i są osty ale to już jest rola administracji, ja tylko tak stwierdzam ;) ...W tym temacie już wszystko powiedziano, jak zauważył Pampalinex, np. argumenty o odniesieniach do starożytności odnośnie gejów, było wałkowane aż do podawania sobie bibliografii ;)
Tylko nie wypisujcie bajek o klawiaturze itp...to było dobre kiedyś, to też w tym temacie było... :D
-
No właśnie, takie przerzucanie się postami; wiadomo, ze homoseksualizm jest chorobą tak samo jak wiadomo, że to 'są normalni ludzie, którzy mają swoje prawa; problem w tym, że nie ma jasnego rozstrzygnięcia i na razie być go nie może, bo tak jak przestano uznawać homoseksualizm w drodze głosowania - to można przecież wszystko, co sobie określone lobby polityczne zakreśli. Wychodzi na to, że skoro nie ma 100% dowodu, że chorobą nie jest, my faszystowscy homofobi ograniczający ich prawa możemy sobie jak najbardziej uważać to za zboczenie i chorobę i żadna tolerancyjna paplanina nie powinna nikogo przymuszać do zmiany jego zdania bez wyraźnej przesłanki.
-
http://gaymateo.pl/czy-spotkac-sie-z-os ... t-n63.html
macie tu portal i juz dajcie spokoj z tym homoseksualizmem bo tylko co mi sie swieci to wiadomosc na portalu total war - Geje
-
-
Glaco a skąd ten żart ma swoje podłoże że owi panowie byli homo...? nie popadasz w jakowąś przesadę i twoi równie podobnie myślący? Zaraz napiszesz że Bolek i Lolek to młodociani geje ;)
edit:
Homer coś napisał że byli kochankami ci z tego żarciku? Hmmm...
-
Zapomniałeś dodać, że Lola to tylko ich przykrywka. I że Żwirek i Muchomorek, też ze sobą kręcą.
-
-
Cóż, Homer swoje a sympatycy homoseksualizmu swoje :D Jasno określił autor wymyślonych postaci ich znajomość ;)
-
[youtube:267rt3o9]http://www.youtube.com/watch?v=F3rj9C-Pa9U[/youtube:267rt3o9]
I wszystko w temacie :).
-
Niedawno to na czacie wstawiałem, bardzo dobrze oddaje sytuację :)
Mój ulubiony fragment: "jak smutne i puste życie musi mieć człowiek, którego wnerwia to w co kto inny wsadza swojego fiuta" :D
-
Cytat:
"jak smutne i puste życie musi mieć człowiek, którego wnerwia to w co kto inny wsadza swojego fiuta
Jak smutne i puste życie musi mieć człowiek, który dla potrzeby zauważenia przez innych biega półnago na paradach.
-
ale wszyscy homoseksualiści biegają? Co to za odpowiedzialność zbiorowa?
-
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Niedawno to na czacie wstawiałem, bardzo dobrze oddaje sytuację :)
Mój ulubiony fragment: "jak smutne i puste życie musi mieć człowiek, którego wnerwia to w co kto inny wsadza swojego fiuta" :D
A był spokój.
Niech sobie wsadzają nawet kręgle,nie obchodzi mnie to ale np. to :
http://youtu.be/7hBZWtiP2JA
3:29 dokładnie
(poza tym wydaje mi się że Kam jest skinheadem przez te włosy)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Cytat:
"jak smutne i puste życie musi mieć człowiek, którego wnerwia to w co kto inny wsadza swojego fiuta
Jak smutne i puste życie musi mieć człowiek, który dla potrzeby zauważenia przez innych biega półnago na paradach.
No tak bo hetero to nie biegaja nago czy półnago:P
A powiedzcie mi co was tak boli w tej adopcji? Tylko nie rzucajcie tekstu "bo homo". Chciałbym usłyszeć jakąś rzeczową odpowiedź, coś na czym może oprzeć się dorosły, dojrzały człowiek. Bo co, że molestowane będzie? Jakby w hetero rodzinie nie moglo być. Bo wyrośnie na homo? Nic na to nie wskazuje, a nawet jeśli wyrośnie to co? IQ będzie miało niższe? Do pracy nie pójdzie? No i jestem jeszcze ciekawe jednej sprawy, co byście zrobili gdyby, dajmy na to, za pare lat Wasz syn przyszedł i powiedział, że jest gejem? Od razu się wyrzekamy czy najpierw elektrowstrząsy? :P
-
Twierdzenie, że w rodzinie stworzonej przez parę homoseksualna wyrośnie dziecko o takich skłonnościach jest bezsensowne, ponieważ w rodzinie heteroseksualnej jest szansa, że ich dziecko będzie wolało osobę tej samej płci co ono. Bardziej można się skłonić, że dziecko wychowane przez tzw. "dwóch tatusiów" czy "mamusie" doświadczy w obecnym społeczeństwie szykan i prześladowań.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
A powiedzcie mi co was tak boli w tej adopcji? Tylko nie rzucajcie tekstu "bo homo". Chciałbym usłyszeć jakąś rzeczową odpowiedź, coś na czym może oprzeć się dorosły, dojrzały człowiek. Bo co, że molestowane będzie? Jakby w hetero rodzinie nie moglo być. Bo wyrośnie na homo? Nic na to nie wskazuje, a nawet jeśli wyrośnie to co? IQ będzie miało niższe? Do pracy nie pójdzie? No i jestem jeszcze ciekawe jednej sprawy, co byście zrobili gdyby, dajmy na to, za pare lat Wasz syn przyszedł i powiedział, że jest gejem? Od razu się wyrzekamy czy najpierw elektrowstrząsy? :P
nie mam nic przeciwko adopcji jednakowoż, może być problem z samym wychowaniem o to moim zdaniem się rozbija. Dajmy na to para gejów zaadoptuje sobie córkę w tym momencie córka poprzez brak odpowiednich bodźców, które w innych przypadkach dostaje od matki to otrzymuje od ojców w tym momencie także i jej osobowość i postrzeganie siebie ulegnie zmianie. Nie wykluczone też, że taka córka będzie myślała nad zmianą płci. Co innego jeśli będzie para gejów i syn(analogicznie w przypadku lesbijek), teoretycznie problem znika. Niestety jest też tego typu problem, że Polskie społeczeństwo nie dorosło do tej tematyki co oznacza, że takie dzieci wychowywane przez pary homoseksualne będą mieć problemy z przystosowaniem do grupy społecznej tj. swoich rówieśników ze względu na rodziców. Co może oznaczać osamotnienie i doprowadzenie do zaburzeń psychicznych i społecznych, przede wszystkim kształcenie w szkołach bo ludzi dorosłych już nie wykształcisz. Dopóki nie zacznie się o tym mówić w sposób normalny a nie jakieś tabu dopóty będą problemy z adopcją.
-
Leonardo da Vinci to wybitny artysta i naukowiec o szerokich horyzontach i wszechstronnych zainteresowaniach, Eugeniusz Sabaudzki to wybitny dowódca wojskowy, Piotr Czajkowski to wybitny kompozytor, Oscar Wilde to wielki pisarz, Leszek Serafinowicz vel Jan Lechoń to uznany pisarz, Zofia Sadowska to wybitna lekarka internistka, Alan Turing to genialny informatyk i matematyk, Farrokh Bulsara vel Freddie Mercury to świetny wokalista, Miron Białoszewski to wybitny poeta, Tomasz Raczek to znakomity krytyk filmowy, Marek Barbasiewicz to dobry aktor, a Robert Biedroń to pedał, pajac, ciota i zboczeniec. Wszyscy wymienieni to homoseksualiści.
Niezależnie od tego, jakie ma się odchylenie od normy, można wiele osiągnąć i zyskać uznanie, jeśli zajmie się czym innym niż pielęgnowaniem tego odchylenia (parafrazując jeden demotywator).
Homoseksualiści niczym się nie różnią od heteroseksualistów, ani wyglądem, ani strojem, ani głosem, ani stopniem wypielęgnowania, a mimo to jakiś pajac sobie kiedyś wymyślił coś takiego jak "subkulturę homoseksualną" i chciał na siłę wyróżnić homosiów spośród ogółu społeczeństwa, żeby można ich było rozpoznać. Pytanie: po co? Żeby wszyscy heteroseksualiści wytykali ich palcami? Żeby tworzyć jakieś bezsensowne stereotypy? Żeby ludzie zaczęli utożsamiać homosiów z transwestytami mówiącymi z dziwaczną dykcją i gestykulującymi w równie dziwny sposób?
Orientacja seksualna to prywatna sprawa, a mimo to niektórzy na siłę robią z tego sprawę publiczną. Nie obchodzi mnie, jaką kto ma orientację, ale wzbudza niesmak widok transwestytów i podobnych im ludzi, których widać na tzw. marszach równości. Dlaczego oni nie ubierają się normalnie i dlaczego robią sobie kolczyki itp.?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Cytat:
nie mam nic przeciwko adopcji jednakowoż, może być problem z samym wychowaniem o to moim zdaniem się rozbija. Dajmy na to para gejów zaadoptuje sobie córkę w tym momencie córka poprzez brak odpowiednich bodźców, które w innych przypadkach dostaje od matki to otrzymuje od ojców w tym momencie także i jej osobowość i postrzeganie siebie ulegnie zmianie. Nie wykluczone też, że taka córka będzie myślała nad zmianą płci. Co innego jeśli będzie para gejów i syn(analogicznie w przypadku lesbijek), teoretycznie problem znika. Niestety jest też tego typu problem, że Polskie społeczeństwo nie dorosło do tej tematyki co oznacza, że takie dzieci wychowywane przez pary homoseksualne będą mieć problemy z przystosowaniem do grupy społecznej tj. swoich rówieśników ze względu na rodziców. Co może oznaczać osamotnienie i doprowadzenie do zaburzeń psychicznych i społecznych, przede wszystkim kształcenie w szkołach bo ludzi dorosłych już nie wykształcisz. Dopóki nie zacznie się o tym mówić w sposób normalny a nie jakieś tabu dopóty będą problemy z adopcją.
Tylko chciałbym uściślić parę spraw. Co do wychowania to w parach homo, zazwyczaj, jedna strona przyjmuje rolę żeńska, a druga męska - jeśli można tak mówić:P Ja osobiście nie jestem przekonany co do tego wielkiego wpływu matek na rozwój córek i ojców na rozwój synów. Chodzi mi o to, że tak na prawdę nie jest konieczna kobieta w domu, żeby dziecko dorastało "w zgodzie ze swoją płcią". Wystarczy spojrzeć na dzieci wychowywane przez jednego rodzica. Co do zmiany płci to bardzo sie rozjechales;) To proces bardzo skomplikowany i bardzo duże znaczenie mają tutaj czynniki biologiczne. Dziecko nie bedzie chciała zmieniać płci tylko dlatego, że jest wychowywane przez pare tej samej płci. No ale faktem jest, że nasze społeczenstwo nie jest przygotowane na adopcje dzieci przez homo. Najbardziej ucierpią własnie dzieci i to nie z winy homo rodziców, tylko tych wspaniałych, czulych i współczujących się homofobów.
-
Cytat:
Leonardo da Vinci to wybitny artysta i naukowiec o szerokich horyzontach i wszechstronnych zainteresowaniach, Eugeniusz Sabaudzki to wybitny dowódca wojskowy, Piotr Czajkowski to wybitny kompozytor, Oscar Wilde to wielki pisarz, Leszek Serafinowicz vel Jan Lechoń to uznany pisarz, Zofia Sadowska to wybitna lekarka internistka, Alan Turing to genialny informatyk i matematyk, Farrokh Bulsara vel Freddie Mercury to świetny wokalista, Miron Białoszewski to wybitny poeta, Tomasz Raczek to znakomity krytyk filmowy, Marek Barbasiewicz to dobry aktor, a Robert Biedroń to pedał, pajac, ciota i zboczeniec. Wszyscy wymienieni to homoseksualiści.
Dobrze że mieli normalnych rodziców a nie homosiów, bo kto by ich wydał na świat :mrgreen: To samo tyczy się Ciebie i Volomira.
-
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Cytat:
Tylko chciałbym uściślić parę spraw. Co do wychowania to w parach homo, zazwyczaj, jedna strona przyjmuje rolę żeńska, a druga męska - jeśli można tak mówić:P Ja osobiście nie jestem przekonany co do tego wielkiego wpływu matek na rozwój córek i ojców na rozwój synów. Chodzi mi o to, że tak na prawdę nie jest konieczna kobieta w domu, żeby dziecko dorastało "w zgodzie ze swoją płcią". Wystarczy spojrzeć na dzieci wychowywane przez jednego rodzica. Co do zmiany płci to bardzo sie rozjechales;) To proces bardzo skomplikowany i bardzo duże znaczenie mają tutaj czynniki biologiczne. Dziecko nie bedzie chciała zmieniać płci tylko dlatego, że jest wychowywane przez pare tej samej płci. No ale faktem jest, że nasze społeczenstwo nie jest przygotowane na adopcje dzieci przez homo. Najbardziej ucierpią własnie dzieci i to nie z winy homo rodziców, tylko tych wspaniałych, czulych i współczujących się homofobów.
tylko, że syn wychowywany przez matkę i córka przez ojca nie dostają odpowiednich bodźców, które wpływają na determinację ich własnej płci. Wyobraź sobie gdy rzucisz jakiegoś malca w grupę dziewczyn by się z nimi bawił, po jakimś czasie zobaczysz, że zacznie się ubierać w sukienki i malować bo takie bodźce do niego docierają.
Może faktycznie się rozjechałem co nie zmienia faktu, że co prawda mała, ale jest szansa by takie coś się stało.
-
Ale kto mówi, że chłopiec ma bawić się z dziewczynkami? Poza tym chłopcy i dziewczynki różnią się troche pod względem preferowanych zabaw. Trudno powiedzieć czemu tak jest ale dziewczynki preferują zabawy z innymi, oparte na współpracy - dom, sklep itd. Chlopcy zaś wolą zabawy konstrukcyjne tzn zepsuć coś albo zbudowac:p Poza tym wiesz, ja do 6 roku życia miałem 4 koleżanki i w sumie tyle, a moją ulubioną zabawa była zabawa w doktora:P Natury nie oszukasz! :P Poza tym to co piszesz to nie jest do końca prawda. Bardzo upraszczasz. Zakładasz, że takie zmiany to prosta zależność. To bład! Wpływa na to wiele czynników od rodziców, przez grupe rówieśników na telewizji kończąc. Do tego dochodzą płcie mózgu, hormony itd. Oczywiscie jak wrzucisz chłopca do dziewczynek, odetniesz mu kontakt ze swoją płcia itd. to będzie uznawać malowanie się za coś pospolitego. Ale czy bedzie chcialo zmienic płec? Jeśli nie wystąpi jakiś konflikt w gospodarce hormonalnej to nie. Teoretycznie jakaś tam szansa zawsze jest ale lepiej zwalić to na hormony:p
Cytat:
Dobrze że mieli normalnych rodziców a nie homosiów, bo kto by ich wydał na świat To samo tyczy się Ciebie i Volomira.
Oczywiście Ty wiesz lepiej co wpłyneło na mój rozwój. :lol: Już kiedyś mówiłem, że zwisało mi to czy wychowywaliby mnie homo czy hetero rodzice. Poza tym przypominał mi się tekst z serialu 'Modern Family"; polecam! Jest oczywiście przerysowane ale doskonale pasuje do tego co napisałeś. Pojawia się tam taki dialog: "Wiesz kto miał rodziców hetero? ... Hitler!" :mrgreen: