Chętnie lukne sobie Danie.Na pw już ci wysłałem wiadomość.
Wersja do druku
Chętnie lukne sobie Danie.Na pw już ci wysłałem wiadomość.
Ok, Medrzec przejmuje Danię w MKO 26.
Wenecja w Mko 35 wolna, sytuacja dobra, można ładnie pograć.
Powtarzam zaproszenie do przejęcia Danii i Niemiec w mko25.
Niemcy - sytuacja bardzo dobra,ogromna ilość prowincji na zachodzie,bardzo dobra gospodarka i wojsko.HRe jest w sojuszu z Węgrami i Danią przeciw blokowi Polska-Litwa-Bułgaria i z Wenecją ,która wspólnie z Węgrami nie chce dopuścić do wzrostu potęgi Biz i Turcji.Ogólnie sytuacja bardzo dobra i ciekawa zapraszam.
Dania-sytuacja dobra,zajęta cała Norwegia i Szwecja.W sojuszu z Węgrami i Niemcami przeciwko blokowi Polska-Litwa-Bułgaria.Gospodarka na + ,ale osobiście polecam rozgrywkę dla średnich lub weteranów początkujący może nie uciągnąć.
Wszystkie tury wykonam w niedzele wieczorem. sorki za obsowke ale mam kawalerskie.
Jak będziesz chciał to oddać to chętnie wezmę.Cytat:
Zamieszczone przez Domen
Zwiastun, nie możesz przejąć czegoś, co nie ma gracza? Jest mnóstwo wolnych nacji, jak już bierzesz, to weź coś wolnego. Wiem, Twój wybór.
Wolne są nie tylko słabe nacje- np. Anglia w mko31 jest, z tego co wiem, w dobrym stanie. A kampania stoi, bo nie ma gracza. To samo Francja w mko34.
Sorry, ostatnio nie miałem dostępu do internetu, o którym nie wiedziałem wcześniej. Tury będą raczej dziś.
MKO27 - Bizancjum - najsilniejsza nacja w grze, po jakieś większe info proszę się zgłosić do graczy tej kampanii.
W MKO nie gram, bo ich nie lubię. Jak będzie wolna jakaś WKO lub coś z Kingdoms to mogę wziąć.Cytat:
Zamieszczone przez Matisek
Mko27 wenecja w sujuszu z Bizancjum. Sytuacja dość średnia, narazie bez wojen pare ziem zdobytych. Co do dyplomacji to teraz jest tak po**bana że szkoda Gadać. Niby jest sojusz z francja ale chyba tylko na papierze. Ale co ja bede pisał i sie denerwował. Przejme ktos lub nie.
Mogę złapać jakąś MKO. Najlepiej jakąś która zaczęła się niedawno. ;)
Jest mnóstwo wolnych nacji Jasper, w mko 35 jest np HRE, w mko 32 Węgry i Polska, w mko 31 Anglia, w mko 34 polska i francja, do wyboru do koloru, popatrz po kampaniach i znajdziesz mnóstwo do przejęcia.
W mko35 masz Niemcy i Danie dobra sytuacja gospodarcza a HRE najlepsza,dużo woja i plany na wschodzie.Bierz ktoś to w końcu bo już od końca sierpnia nie ma kto tymi frakcjami grać a z reguły było dużo chętnych.
Z reguły bylo dużo chętenych jak jeszcze szczyle były... Ale widąc ze im sie znodziło ale no przecież nikt ich przed tym nie ostrzegał...
Tak pozatym Huntera tez już nie ma od sierpnia wiec kolejne wolne miejsca... Boże...
Jak cos mam jeszcze jego steama to napisze do niego.
Jasper, to polecam Bizancjum w MKO27. Najsilniejsza nacja w grze. Sojusz z Egiptem ( Turcji, ani Gruzji już nie ma ). Stalpon z Kijowem, dobre stosunki z Polską. Sojusz z Wenecją. Stalpon z Francją. Wojna z Anglią, ale pewnie da się dogadać, bo raczej żadna ze stron nie ma interesu w kontynuowaniu starcia. Na horyzoncie wisi wojna z Maurem, ale przyznam, że nie orientowałem się zbytnio z Profesorem i nie podejmowałem rozmów pokojowych, więc może się okazać, że da rade się dogadać. A tak to została jeszcze tylko Litwa, która przegrywa z Polską i nie ma w ogóle wpływu na ERE. Niemiec nie liczę, bo zaraz padną.
Oki dzięki Bogu jestem z nim adminem na soplicy to zrobił turę po spamie na steam.Wiwat zaciąganie przysług.
Bierz Anglię w mko31. Sytuacja dobra. Gracz potrzebny od zaraz, bo akurat jej tura. Kampania stoi, bo mg zrezygnował i nie ma kto zrobić :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Jasper
Zawsze zamiast grać w MK to mogę zostać, w tych których nie ma, MG.
mk30, 31 i 32 są bez mg. Adi zrezygnował. Napisz do niego po hasła i możesz od razu zrobić turę za Anglię w mko31 :P
EDIT: W mk31 wolne są Anglia, Francja i Niemcy- dość silni sojusznicy.
robie wszystkie zaleglosci lacznie z mko22 i wk30. w ciagu 2-3 godzin sie wszystko pojawi.
Zwiastun, a grasz w wko36? Kijów jest wolny, zapraszam ;)
Dopiero parę tur, stracił lub straci w sumie jakieś 3 prowincje, ale można się dogadać z przeciwnikami i dalej by zostało niezłe państwo, z którym wszystko dałoby się zrobić :)
Gram tam już Egiptem. ;) Jedyna WK jaką nie gram to 30.Cytat:
Zamieszczone przez Avasil
W WKO 30 możesz grać Kijowem, jest wolny. Anglia też ale nie wiem czy Mefisto się zgodzi / czy Spikrambo nie przejmie jej znowu.
Tylko, że ten Kijów już długo nie pociągnie (zabawa na kilka tur, może dziesięć).
WKO35
Francja znowu wolna. Ogólnie fajna sytuacja. Krok przed wielką wojną z Niemcami.
Tak samo Bizancjum wolne. Sojusz z Węgrami, wojna z Turcją(która ma również trudną wojnę z Gruzją) i Egiptem.
Jeśli ktoś by chciał, to może przejąć już właśnie Gruzję. Zabezpieczyłem jej sytuację w wojnie z Turcją, jest stabilnie. Można już z tego coś ugrać.
Sycylia w WKO 34
Aragonia i Anglia w WKO 30
Mogę wziąć Anglię :)
Zgłoś się do Mefisto po hasło
Wolne są Miasta Greckie w Rome III.
Więc jeżeli będzie jakiś chętny, to Katany jeszcze zapytać, czy na pewno oddaje państwo.Cytat:
Zamieszczone przez KapitanKatana
Sojusz z Macedonią, pon z Rzymem (15) i Seleucydami(10). Aktualnie 3 tura i stoi kolejka Grecji, więc zapraszam.
Zajęte[ukryj:1bu645qc]@EDIT:
Zapraszam chętnego na miejsce Tlaxcalan w Ameryce III, która lada moment wystartuje! Najpewniej będziemy grać bez ścieżki wojennej, artylerii i z możliwością gry jedynie na głównym lądzie. Zapraszam do dyskusji: viewtopic.php?f=3&t=13333[/ukryj:1bu645qc]
Wolne Bizancjum w K13 Frakcja w bardzo dobrej sytuacji prowadzi wojnę z Turcją tak jak reszta państw więc wejść może nawet nie bardzo doświadczony gracz i da radę :)
Dobra, biorę to Bizancjum ;)
Napisz do AleCzemuNie żeby wysłał Ci hasło tura stoi 2 tygodnie :/
Dodatkowo:Cytat:
Zamieszczone przez Profesor
WKO 36
Wolne są: Kijów, Hre, Genua i Szkocja
Nie ma sensu opisywać sytuacji, bo dopiero ledwo co 4 tura.
Wspomnę jedynie, że Kijów prowadzi czynny udział w wojnie, jednak dobry strateg i dyplomata powinien sobie poradzić.
Po hasła do mnie.
Powtarzam, Sycylia ma dwie wojny, ale można trochę ugrać.Cytat:
Zamieszczone przez AleCzemuNie
Mogę wziąć tą Sycylię w WK 34. Do kogo pisać?
Do blackhanda.
Tak wgl to ty nie grasz tam Dania? :P
Edit - A to zwracam honor, w takim razie pisz do blacka po hasło i zakładaj ambe ;)
Dania została zniszczona.
No ja już właśnie wyszedłem z tego jebanego szpitala , i teraz tak tury obecnie robic moge lecz nie dlugo, za parę dni zapewne jadę na 4 tygodniową rechabilitacje bo tyle mi tam narobili w tych operacjach że teraz się ruszam jak 80 leti staruszek. Tam z sobą lapka biore i liczę na wifi jezeli takowe bedzie wezme pare ko jezeli nie wiadomo dopiero po powrocie dopiero. Narazie sie upaiam pobytem w domu z dala od tego cmenatrzyska. :D