To chyba jakiś wyjątek mi też zdarzało się odkupywać księcia od innej frakcji i też pojawiał się w stolicy, ale zawsze żywy i obecny w drzewku, a nie jakieś zombi:)
Wersja do druku
To chyba jakiś wyjątek mi też zdarzało się odkupywać księcia od innej frakcji i też pojawiał się w stolicy, ale zawsze żywy i obecny w drzewku, a nie jakieś zombi:)
Rzadko tak jest, ale raz tak miałem ale z królem na czystym BC.
Edit: Mietek77 wrócił z urlopu i powalczy z Megasubmodem IV.
Jak ściągnąć Megasubmod wer 2 ? Na stronie "przeklej.org" nic sie do ściągania nie pojawia. Zarejestrowałem sie i dalej nic....
viewtopic.php?f=367&t=12871 wchodzisz na link na przeklej.org czekasz 42 sekundy po prawej pojawia się kod do przepisania wpisujesz go, jak wpiszesz prawidłowy pojawia się link pod słowem tutaj, klikasz i pobiera, sprawdziłem działa. Ew zmień przeglądarkę na Google Chrome.
O dzięki :)
Nie wpadłem by zobaczyć na innej przeglądarce a teraz na Chrome rzeczywiscie działa, nie wiem czemu w mozilli działać nie chce
W 11 turze już mam koniec gry :)
Wgrałem Megasubmod wer 2 póżniej Mod muzyczny, Megasubmod wer 4 i w 11 turze mam na środku mapy buntownicze jednostki które jeśali zaatakuje to mnie wywala i pisze napotka...
Instalowałem już Medka od nowa Bellum od nowa, MSubmody od nowa od nowa i dalej to samo, nie ma na to rady ? trzeba zaczynac kampanie od nowa ?
Niby mogę ich nie atakować ale to nie zmienia faktu, że jest coś źle w grze i nawet jeśli ich zostawię prędzej czy póxniej napotka wróci.
No właśnie ta stronka przeklej.org ogólnie jest dobra, bo szybko ściąga i można wrzucać duże pliki, ale są problemy w Operze i jak widać w Mozilli :/
Zamek9 viewtopic.php?f=367&t=11921 tu masz temat do poczytania. Ja na Megasubmodzie II do 400 tury dograłem. Na IV do 250 jak na razie.
Witam gram Norwegią mam 84 ture połowa świata zwasalizowana Anglia wasalem Francji, Niemcy wasalem Węgier, Leon wasalem Anglii Syria wasalem Gruzji, Lombardia wasalem Sycyli, Nowogród wasalem Włodzimirsko kijowskie. Zaczynając od początku to podbiłem całą skandie i zatrzymałem się na Artus a między czasie odpierałem napady buntowników skandynawskich pojawiających sie znikąd robili oblężenia w jednej turze i atakowali bardzo fajne urozmaicenie gry. powyrastało mi sporo generałów i nie miałem co z nimi zrobić to zapakowałem ich na flote i podbiłem Wyspy Brytyjskie bez Londynu i Wintchester bo to miała Francja. Po 2 turach ppowstała mi liga baronów na brytani, więc odpuściłem bretannie i oddałem szkocji Edynburg i Insbruk w zamain za pokój. W między czasie podbiłem Polsce Szczecin i go po kilku turach oddałem spowrotem podbiłem Nowogrodowi Lyndanisse i również oddałem Polsce. Polska ma wojne z niemcami próbuje go zniszczyć właśnie płyne jej pomuc. A takim małym zaskoczeniem był admirał frakcji. http://pokazywarka.pl/pf5acr/ Państwo papieskie klepie małrów jak została wyparte z włoch przez sycylie Bawie sie tą kampanią i zabardzo nie podbijam żeby sie nie znudziło ;)
hej ... zainstalowałę mega IV i szczerze .... mierzi me oczy przeokrótnie ta kolorowa minimapa ,która jest małoczytelna.
Jak wrócić do starej/oryginalnej? czy wymagana kampania od nowa? bo troche tur rozegrałem ...
Na ile zrozumiałem Mietka77 nie da rady tego przywrócić. Jedynie na toggle_fow mapka wygląda jak poprzednio.
Witam mam problem instalowałem od nowa Bellum, po instalce wszystkiego,podmianie plików w kampanii polskiej brakuje mi avatarów
1.spiesznych i konnych Rycerzy ziemskich,
2.spiesznych i konnych Zwiadowców,
3.spiesznych i konnych bracia Dobrzyńscy.
można jakoś dostac lub wyciągnąć te pliki z Podstawki Bellum
W podstawce nie ma większości z wymienionych poza rycerzami ziemskimi.
Piszesz w temacie Megasubmoda, temat o Bellum jest w innym miejscu.
Co w końcu zainstalowałeś, czyste Bellum czy Megasubmoda? Jak Megasubmoda to którego?
Opisy instalacji czytałeś?
sorka fakt nie dopisałem MEGASUBMOD IV + ograniczona rekrutacja +free upkeep a postępowałem słowo w słowo z twoimi poleceniami tutaj viewtopic.php?f=367&t=12871&p=315158#p283883
A Megasubmoda II i submoda muzycznego Wino aby nie pominąłeś? Jak nie masz tamtych jednostek to coś pominąłęś, albo nie zainstalowałeś prawidłowo.
tak wszystko po kolei
wydaje mi się że w któryms patchu podmienia się jednostki w Polsce i to może byc to
Możliwe ale Megasubmod II idzie instalką
ok daj sobie spokój to jutro poszukam dzięki za chęci i odzew
Bracia Dobrzyńscy są w Megasubmodzie II Zwiadowcy o ile pamiętam też. Już po instalacji II powinni być. Tekstury rycerzom zmienia III. Poczytaj dokładnie opis instalacji. I instaluj Instalatorem wino Megasubmod II + patche do Megasubmoda II. Nim zainstalujesz IV sprawdź czy II działa.
Powtórz instalacje bo coś zrobiłeś źle, Megasubmod IV ma ponad 50 pobrań i nikt braku tych jednostek nie zgłaszał.
Mógłbym prosić żebyście wrzucili megaseubmoda II na inną stronę bo ztej za chny ludowe ni chce się ściągnąć (i tak czytałem wcześniejsze komentarze ale i tak nalegam :D )
Link działa, czekasz 40 sekund po prawej wpisujesz potem kod z obrazka i pobierasz. Użyj Google Chrome.
Witam,
Wlasnie po raz pierwszy zainstalowałem sobie MTW2, dodatek Kingdoms v. 1.05 i rozejrzałem się za modem. Padlo na Bellum Crucis 6.3 (wlasnie konczy się sciagac part 2). Nastepnie trafiłem tu na forum na Megasubmod i wydaje mi się, ze ten dodatek jeszcze bardziej uprzyjemni rozgrywke (chce wystartować kampanie od razu w jak najciekawszej, maksymalnie spatchowanej i stabilnej wersji)... Jednak powiem szczerze, ze z trudem dochodze do tego co i w jakiej kolejności należy instalować, by mieć w pełni sprawna wersje Waszego Megasubmod IV. Prawdopodobnie jakos się przez to przegryze i dojde co i jak, ale musze powiedzieć ze instrukcja kolejnych krokow z dedykowanego watku jest dość zagmatwana.
Dlatego uważam ze tak rozwinięty i pracochłonny projekt jak Wasz Megasubmod naprawdę zasluguje na zakończenie w postaci finalnej instalki. Prawda jest, ze MTW2 to gra już niemloda i zapewne zbyt wielu nowych userow nie należy oczekiwać. Jednak mogą pojawić się i tacy, czego najlepszym dowodem jestem ja sam. A dla nowych w temacie osob jest to dosyć zagmatwane. A zresztą nawet gdyby w ogole nikt nowy już nie miał z tego skorzystać, to i tak fajnie byłoby postawić te kropke nad i tworząc finalna instalke Megasubmoda IV, która za jednym zamachem zainstaluje zawartość wersji II, III i wszelkich dodatkow, co do których stabilności nie ma wątpliwości (te która powodują problemy powinny być wylaczone). Rozpoczeliscie duzy projekt, zrobiliście ewidentnie kawal dobrej roboty, pochlonelo to dużo wysilku, wiec naprawde warto to spuentować. A tak na szybko, to nie pogniewalbym się za jasna, zwiezla i konkretna instrukcje instalacji Megasubmoda do wersji IV zapisana od zera i jasniej tak "na tacy" bez konieczności przegryzania się. Pozdrawiam i (mimo powyższych bezpośrednich uwag) gratuluje produktu. Już się z góry ciesze na rozgrywke, która mnie czeka.
Dzięki, za miłe słowa, udanej gry.
Co do instalki, to mam nadzieję, że powstanie jednak. :P
Powinna powstać, ale nie wiem kiedy mi się zachce robić :) Jak jesień zawita na dobre to pewnie ruszę.
Witam. Otóż mam problem. Tura nr. 120 papież ma tylko rzym, a w kolegium kardynałów 12 miejsc wolnych. Czy to normalne?
Możliwe, pewnie większość frakcji wyklęta, albo mało kapłanów ma. Za jakiś czas powinno się poprawić ai co jakiś czas dostaje kapłanów to i kardynałowie będą.
Na kampanii light nie dostaje, jak grasz na oryginalnym AI to wgraj moje, na nim z tym lepiej.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Piter co mieszasz? Na megasubmodzie IV jest Twoje ai, to raz, tam także na Light w Megasubmodzie IV ai dostaje kupców i kapłanów.
Skoro Kolega Ainossi pisze w temacie o Megasubmodzie, to zakładam, że gra na Maegasubmodzie IV, chyba, że jednak nie ?
Tak na IV
Z góry dziekuje za błyskawiczną pomoc na forum. I tutaj pojawia sie moje pytanie. Jak najszybciej nabić cechy generałą w bellum, chodzi o gwiazdki głównie. Wiem ze trzeba dużo walczyć ale czy jest róznica miedzy walką przez auto i reczną?
Po pierwsze na początku wstawiaj generałów na kilka tur do klasztoru ponad wtedy rosną im cechy aż dostają 2 albo 3 gwiazdki na najwyższym poziomie zdrowia. Patrz w cechy generała. Największe szanse na gwiazdki są po wielkich bitwach jak odniosłeś wielkie albo najlepsze z możliwych zwycięstwo. Nie ma wg mnie różnic automat czy nie, liczy się wielkość sił w bitwie i poziom zwycięstwa. Pozdrawiam. Pytaj jak coś. Tytuły namiestników dają niekiedy aż 2 gwiazdki dowodzenia.
Zainstalowalem wszystko zgodnie ze wskazówkami... i mam problem. Gra uruchamia się prawidłowo (przez plik .bat z katalogu Bellum Crucis), wybieram Polske, nie ma problemu. Wczytuje się mapa strategiczna, mogę wykonać rozmaite czynności na tej mapie. Niestety gdy tylko dochodzi do bitwy taktycznej, w trakcie jej wczytywania się, mniej więcej w polowie paska, gra wyskakuje do windowsa pozostawiając otwarte okienko z czarnym tlem i krecaca się klepsydra. W tle nadal gra muzyka z gry. A reszta ekranu to już normalny windows. Żeby to okienko z klepsydra całkowicie zamknąć musze wejść do managera zadań windowsa i zamknąć aplikacja MTW2.
Nie jestem pewny czy problem mam z megasubmodem czy tez ogolnie z Bellum Crucis...
Moja procedura instalacyjna:
1. MTW2
2 Kingdoms
3 Patch 1.5 do Kingdoms
4 Bellum Crucis 6.3 (part I oraz part II)
5 Bugfix do Bellum Crucis 6.3.
6. Megasubmod II
7. MuzykaPM do Megasubmoda
8. Patch do Megasubmoda dotyczący text-u
9. Patch do Megasubmoda dotyczący Ograniczonej Rekrutacji
10. Megasubmod IV
Wydaje mi się ze zrobiłem wszystko OK...
Robilem czysta instalacje, tzn nie instalowałem zadnych innych dodatkow ani nawet nie uruchamiałem gry az do zakonczenia powyższej sekwencji.
Po niepowidzeniu dopiero uruchomiłem czysta podstawowa wersje MTW2 i sprowokowałem szybko bitwe w kampanii - wczytala się bez problemu.
Jeśli macie jakiś pomysl to napiszcie prosze
Pozdr
No właśnie lepiej po instalacji Bellum zagrać kilka tur i wyłączyć kompa. Potem Kolejno Megasubmod II i też kilka tur i wyłączyć itd.
Jaki masz system operacyjny? Gdzie gra jest na dysku systemowym?
System to Windows 7 maksymalnie zaktualizowany. Gra jest (zgodnie ze wskazówkami) na dysku D (czyli nie na systemowym)
Spróbuj jak napisałem wyżej. Instaluj po kolei i sprawdzaj czy działa czyste Bellum, wyłącz Windows uruchom ponownie poczekaj aż się wszystko załaduje i dopiero instaluj Meagsubmoda II i tak aż zainstalujesz wszystko. Pamiętaj o usuwaniu map.rwm.
Czy jest jakiś sposób żeby tura w Megasubmodzie trwała mniej niz obecnie? Teraz ciagnie sie do 3 minut...da sie to jakoś przyspieszyć?
No i jak to zrobić?
viewtopic.php?f=367&t=11404 Użyj tych programów, jak to niewiele da. To dokupienie pamięci i modernizacja sprzętu pozostaje. Ale najpierw spróbuj tych programów z linku.
U mnie trwa 2 do 3 razy dłużej ;)
no i znowu crash .
gram Sycylią, rok 1189 bodajże, tura 70. megamod IV. kombinowałem już różnie , pare tur wstecz, usunięcie pliku rwm
jakis event w tym roku jest ?
moze ktoś przeskoczy mi tą turę?
http://wrzucacz.pl/file/7841379969049/syc6.sav
http://www.sendspace.pl/file/9561c51082bc734713946f2 spróbuj to wrzucić do katalogu głównego moda i nadpisz, potem usuń map.rwm.
Nim nadpiszesz zrób sobie kopię pliku export_descr_character_traits i campaign_script z kampanii Full.
Napisz czy pomogło. Jak się wczyta na moich plikach zapisz pod nową nazwą, rusz agenta i spróbuj zmienić turę. Ew. kombinuj tak ze starymi savami.
niestety ... nie pomogło .... wczytac sie wczytało ... pare tur wstecz, nowe save'y ...
coś mam pecha do Bellum .. 5 podejście ... 5 crash....
kolejnego renistala chyba nie zniosę :(
Nic nie poradzę. Mietek77 się nie odzywa, ja teraz nie gram w nic, czasu nie mam.
Spróbuj nową kampanię na tych plikach zagrać.
Też nie mogłem wczytać Twojego sava, pewnie mamy różne pliki export_descr_buildings
hmm , a w ktorym momencie generuje sie plik "autosave" ? , może to stanowi problem ...
Autosave po zakończeniu tury się generuje. Twórcy Bellum zalecali wyłączenie autosave.