Sam nie wiem jak to skomentować chyba tylko tak:bezsens. Czyli tylko taki typ ludzi jest patriotami i to oni staną na straży idei Korwina?Przypominaja raczej kiboli lub tych zagorzałych fanatyków.
Wersja do druku
Sam nie wiem jak to skomentować chyba tylko tak:bezsens. Czyli tylko taki typ ludzi jest patriotami i to oni staną na straży idei Korwina?Przypominaja raczej kiboli lub tych zagorzałych fanatyków.
Po prostu idzie nowe o twarzy kominiarki i tyle.
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444....html#MTstream a Islandii tam nie było? Wydawało mi się, że zwolennicy ówczesnego KNP często podawali Islandię jako przemilczany w mediach przykład państwa, na którym można się wzorować. A wychodzi na to, że jest tam solidarność społeczna, wysoka płaca minimalna, wszechobecne związki zawodowe i twarde prawo pracy... raj dla lewaków! No chyba, że przyjmiemy, że są kraje, które biorą to co najlepsze z socjalizmu i liberalizmu, ale o tym już niektórzy nie chcą słyszeć, bo tfu, czerwonym śmierć. ;)
Ochrona Korwina zapowiedziała nowy teledysk, gościnie występuje Ewa Zajączkowska-obiekt westchnień tysięcy kulfonistów, ciekawe czy będzie też rymować (czyżby zdała sobie sprawę, że z kariery politycznej nici i poszła w "muzykę" ? :devil:) już się nie mogę doczekać premiery :P
https://www.youtube.com/watch?v=CsTp...ature=youtu.be
I po premierze, Ewcia zachwyca swym nieskazitelnie czystym wokalem, powinna się normalnie w jakiejś operze zatrudnić :clap:
https://www.youtube.com/watch?v=dl92eBlWxZ0
IV Rzesza może być dumna :D.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html
UE to UE,wiadomo plusy,minusy,tak lub nie,ale jednak ktoś kto jest w PE powinien reprezentować poziom.I żaden szanujący się Polak nie wykonałby publicznie powitania zbrodniarzy hitlerowskich,tym bardziej ze do parafrazy go nie potrzebował.
I właśnie dlatego Korwin nigdy nie zdobędzie potrzebnego poparcia żeby wejść do Sejmu. Moim zdaniem ma rację w swojej puencie, ale działa sam na własną niekorzyść pewnymi zachowaniami i sformułowaniami. Już po wyborach prezydenckich zaczęły się pojawiać się glosy (nawet wśród zwolenników Korwina), że powinien odejść dla dobra sprawy. Jego przekaz jest zbyt dosadny i skomplikowany dla większości społeczeństwa. Korwin mówi o sobie, że nie jest demokratą i nie rozumie jak się wygrywa w demokracji. Albo może rozumie, ale ma swoje własne ścieżki, których nie zmieni nawet jakby miało mu to przynieść korzyści. Jest zbyt wierny swoim ideom. To przykre, że ludzie zapamiętają go tylko z prześmiewczego pozdrowienia hitlerowskiego i większość ludzi nawet nie zastanowi się co miał na myśli. No ale takie prawo ma potencjalny wyborca i tego Korwin nie rozumie lub nie chce zrozumieć. Krytykuje się go teraz, krytykowało się go i wcześniej nawet jeśli ma rację i mowi prawdę.
Swoją drogą pod wiadomością o wystąpieniu Korwina w PE zobaczyłem, że wp zamieściło jakieś nagranie ze sprawy Korwin-Boni.
https://www.youtube.com/watch?v=9l_RQcxGSAQ
"Szlachetnych czynów nie podaje się surowej ocenie"
Jaką rację?W czymkolwiek miał rację? To śmieszne ze w jego wypowiedziach to jego czciciele wyszukują i interpretują reszcie,jego słowa,co ciekawe to nie pierwszy i pewnie nie ostatni jego wybryk.A w czym kwestia biletów jest groźna?
Co do Boniego to zależy czy z radością podpisał współprace z SB i węszył dla nich,czy bardziej prawdopodobnie jak większość ludzi w obawie o siebie,swoje rodziny zgodził się na współpracę.To jest problem tej kwestii,umiemy wydać jednoznaczny wyrok bo PRL,ale nie jest to sprawa prosta.
Co do ustawy lustracyjnej Korwina to to były jedyne oklaski w Sejmie jaki zdobył.Wtedy był okres rozprawy z PRL-em i każda propozycja demontażu nawet najmniejszych symboli,budziła radość.
Miał rację mówiąc, że Boni był współpracownikiem służb PRL. Zależy czy z radością czy z obawy? Są ludzie, którzy oddali życie za wolność. Boni dostał za kłamstwa, a media oczywiście stoją w obronie donosiciela, który jeszcze miał czelność wyzywać Korwina od oszołomów. Mówił, że jest gotowy na konfrontację z Korwinem, a jak przyszło co do czego to poleciał do mediów jak zapłakany dzieciak.Cytat:
Jaką rację?W czymkolwiek miał rację?
To śmieszne, że jego krytycy nie wsluchują się lub nie czytają całości jego wypowiedzi. Oh, tajemnica Poliszynela - oglądają "niezależne" media i łykają wszystko jak pelikany. Gorsze są jednak przypadki (najczęściej młodych ludzi), którzy mogą dojść do szerszych materiałów, ale tego nie robią i efekt jest taki sam, gdy powtarzają chórem za wszystkimi. Cytat z fanpejdża Korwina:Cytat:
To śmieszne ze w jego wypowiedziach to jego czciciele wyszukują i interpretują reszcie,jego słowa
To oczywiste, że jego wyborcy będą go bronić przed fałszywymi oskarżeniami lub oskarżeniami wyjętymi z kontekstu. Nie jest to żadną nowością, że najczęściej manipuluje się jego wypowiedzami. Nie zaprzeczam jednak, że jego gest w UE jest, lekko mówiąc, niefortunny i niepotrzebny choć zupełnie niegroźny.Cytat:
Dla ozdoby cytat (śp.Mikołaja Gómeza Dávili):
Według d***kraty "mieć rację" - to ryczeć w najsilniejszym chórze.
https://www.youtube.com/watch?v=S-yg1qwUEDk
https://www.youtube.com/watch?v=nd7a33tp5MA
https://www.youtube.com/watch?v=cEe4IOTI8wk
Czy unifikacja biletów jest groźna? Złe pytanie. Czy unifikacja biletów jest potrzebna? Zresztą Korwin na swoim fanpejdżu napisał, że był juz na kilkudziesięciu głosowaniach gdzie likwidowano "różnorodność", o którą tak UE przecież uparcie walczy.
Ujednolicanie samo w sobie może być groźne. Wystarczy popatrzeć na walutę Euro. Kiedyś w Niemczech kiedy jeszcze była marka jak się szło do Lidla czy Kauflandu to można było mieć cały koszyk (ten duzy, na kółkach) wypełniony za 50 marek. Dzisiaj Niemcy płaczą, że przyjęli Euro, bo oni też dostali w kość.
Unifikacja, standaryzacja. Oto czym zajmują się tam. Dochodzi do takich śmiesznych sytuacji :
https://www.youtube.com/watch?v=scmy5rEPyTQ
Bajki, bajki i jeszcze raz bajki. Zawsze ten sam problem czyli "wyrwane z kontekstu". Przykro mi ale nie! Korwin gada głupoty cały czas. Te wyrwane z kontekstu wypowiedzi można spokojnie porównać z jego całymi wypowiedziami i co się okazuje? Że to nadal ta sama głupota. A fanclub Korwina to już inna bajka. Sekta, która wszystko co zrobi Korwin, popiera i przyklaskuje każdej jego glupocie. No i zapomniałem dodać, że Korwin przed wyborami zrobił z siebie największego sępa z kandydatów jeżdżąc do Knurowa i Legionowa. Warto zaznaczyć kto opowiadał się za strzelaniem do protestujących (oczywiście wyrwana z kontkestu wypowiedź) i rozdaniu policji ostrej amunicji ;)Cytat:
To śmieszne ze w jego wypowiedziach to jego czciciele wyszukują i interpretują reszcie,jego słowa To śmieszne, że jego krytycy nie wsluchują się lub nie czytają całości jego wypowiedzi. Oh, tajemnica Poliszynela - oglądają "niezależne" media i łykają wszystko jak pelikany. Gorsze są jednak przypadki (najczęściej młodych ludzi), którzy mogą dojść do szerszych materiałów, ale tego nie robią i efekt jest taki sam, gdy powtarzają chórem za wszystkimi. Cytat z fanpejdża Korwina:
Dla ozdoby cytat (śp.Mikołaja Gómeza Dávili):
Według d***kraty "mieć rację" - to ryczeć w najsilniejszym chórze.
To oczywiste, że jego wyborcy będą go bronić przed fałszywymi oskarżeniami lub oskarżeniami wyjętymi z kontekstu. Nie jest to żadną nowością, że najczęściej manipuluje się jego wypowiedzami. Nie zaprzeczam jednak, że jego gest w UE jest, lekko mówiąc, niefortunny i niepotrzebny choć zupełnie niegroźny.
Fakt faktem czasem po prostu chrzani głupoty. Nie zgodzę się jednak ,że jego wypowiedzi nie są manipulowane. Są. "kto opowiadał się za strzelaniem do protestujących" takie są skutki uogólniania wypowiedzi. Powiedział że gdyby ktoś zaczął skakać po samochodach, rzucać mołotowy i stałby się niebezpieczny dla ludzi, strzelałby. To nie to samo co protestujący, pokojowych protestów nikt nikomu nie zabrania. Proste? Proste.
1)No tak każdy człowiek opowiada o najwstydliwszych sprawach swego życia od ręki:rolleyes:. To ze Korwin podpisał lojalkę to umyka jego fanom.Boni nazwał Korwina oszołomem-to stwierdzenie faktu.Ludzie oddają życie za wolność,fajnie.to dobrze tak twierdzić w sytuacji bezpieczeństwa o kimś kto się złamał w czasach w których mieliśmy szczęście nie żyć.Poszedł do mediów i dobrze,Korwin to osoba publiczna wiec obywatele maja prawo wiedzieć jak zachowuje się ich potencjalny kandydat.Nie mówię ze boni jest święty ale cała ta sprawa z nim jest chora.Nagonka na człowieka który coś zrobił niechlubnego ,lecz przy tym działał w społeczeństwie, przez człowieka który żre i sra za cudze pieniądze.
2)Taak jasne jak ktoś krytykuje Korwina lub nagle cały ruch antysystemowców,to jest wysłannikiem lub niewolnikiem systemu.Może lepiej napisać Biblię proroków populizmu poczynając od Korwina.
3)Bronić to bronią,tylko gdyby jeszcze mieli co bronić owszem,a tak to łykają wszystko co powie im ich idol bo zniża poziom polityki niżej od rynsztoka.Nagle każdy młody człowiek jest utalentowanym politykiem,super.Co do nagrań Max Kolonko,rzeczywiście głos łowcy sensacji,kanał fana Korwina,no oczywiście ze nic nie powiedzą złego,Kukiz ofiara własnej naiwności.Rozumiem to są obiektywne źródła?
4)A czemu nie jest potrzebna?I dlaczego generalizujesz? Akurat kwestia biletów nie jest zamachem na różnorodność państw Unii,w kwestii euro dochodzi wiele czynników jak w każdej walucie,choć tu rzeczywiście są problemy.Owszem jest wiele sytuacji komicznych w unijnych koncepcjach.A co do nagrania super tez ich oglądam ale myślałem ze pokażesz coś w rodzaju dowodu a nie nagrania skierowanego na ośmieszenie Unii ( w końcu taki cel kanału :) ) jak i wielu innych spraw którymi się zajęli.
Volomirze ja bym jeszcze dodał występ jaśnie pana na apolitycznej imprezie jaka był Pyrkon.
Ja wiem, że on w takim kontekście mówił. Tylko ja piję do tego zdarzenia z Knurowa, gdzie policja fachowo wykonała swoje zadanie - oczywiście śmierć była wypadkiem, ale winę ponosi tylko i wyłącznie kibol. Natomiast sęp Korwin zaraz przydriptał przymilać się do "kiboli wyklętych" mówiąc o nieudolności policji. Ten sam Korwin mówiący o strzelaniu do agresywnych protestujących. Coś jest nie halo więc. Mamy agresywnych kiboli, policja ich powstrzymuje - to jest złe. Hipotetycznie policja strzela do agresywnych protestujących - to jest dobre.
Proste? Proste.
Sporo tego było;) Pościel z logiem partii itd.Cytat:
Volomirze ja bym jeszcze dodał występ jaśnie pana na apolitycznej imprezie jaka był Pyrkon.
https://www.youtube.com/watch?v=GMk7X-MxFOECytat:
Warto zaznaczyć kto opowiadał się za strzelaniem do protestujących (oczywiście wyrwana z kontkestu wypowiedź)
Polecam na obiad.
Jest różnica między osobą, która forsuje lustrację i nie kłamie, a osobą, która śmieje się z niej i kłamie.Cytat:
To ze Korwin podpisał lojalkę to umyka jego fanom
http://www.cda.pl/video/1281114d
Nie dowiedzieli się za to DLACZEGO tak się zachował. A to jest najwazniejsze żeby zrozumieć sytuację.Cytat:
Korwin to osoba publiczna wiec obywatele maja prawo wiedzieć jak zachowuje się ich potencjalny kandydat
https://www.youtube.com/watch?v=PFO-ZaJwo5w . Rzeczywiście działał w społeczeństwie.Cytat:
Nagonka na człowieka który coś zrobił niechlubnego ,lecz przy tym działał w społeczeństwie, przez człowieka który żre i sra za cudze pieniądze.
Korwin mu nie odpuścił nie dlatego, że w ogóle współpracował z SB tylko dlatego, że kłamał wypierał się tego.
Korwin nie pobiera emerytury to jedno. A drugie to oboje pobierają kasę z PE oczywiście z kasy podatnika, ale czemu ma być to źle widziane tylko w jednym przypadku?
Rozmowa nie dotyczy wyzywania od systemowców czy antysystemowców. Podpowiem - chodzi o szukanie prawdy, której nie dowiemy się od mediów, które nie pokazują całej prawdy.Cytat:
2)Taak jasne jak ktoś krytykuje Korwina lub nagle cały ruch antysystemowców,to jest wysłannikiem lub niewolnikiem systemu.Może lepiej napisać Biblię proroków populizmu poczynając od Korwina.
Wow. Znowu nie odnosisz się do tego co one mają do pokazania, a tylko atakujesz samo źródło. A pokazują wydarzenia o wiele dokładniej. Coś co dzisiejsze główne media powinny robić na pierwszym miejscu. Gdzie dowiesz się prawdy jak nie po tej drugiej stronie?Cytat:
3)Bronić to bronią,tylko gdyby jeszcze mieli co bronić owszem,a tak to łykają wszystko co powie im ich idol bo zniża poziom polityki niżej od rynsztoka.Nagle każdy młody człowiek jest utalentowanym politykiem,super.Co do nagrań Max Kolonko,rzeczywiście głos łowcy sensacji,kanał fana Korwina,no oczywiście ze nic nie powiedzą złego,Kukiz ofiara własnej naiwności.Rozumiem to są obiektywne źródła?
Nie zarzucaj mi braku obiektywizmu, gdy sam nie odnosisz się do konkretów, bo to wygląda ŻAŁOŚNIE. Ja np w innym temacie zaserwowałem artykuł z newsweeka o NOP. Mógłbym z miejsca zaatakować go i napisać krótko "aha, newsweek. nie dowiem się tu niczego". Zamiast tego sprawdzałem samemu czy to co piszą jest prawdą i okazało się, że zupełnie o co innego chodziło. Jeśli zaczniesz robić coś podobnego to wtedy nazwiemy to rzeczową rozmową na argumenty. A tak to widzę, że raczej słabo z tym.
Zapewne bardzo źle ci się żyje w Polsce, bilety są złe i trzeba coś z nimi zrobić.Cytat:
4)A czemu nie jest potrzebna?I dlaczego generalizujesz?
http://img.zszywka.pl/0/0136/thb_982...oku-kreci-.jpg
Czasem warto trochę poluzować gacie. Dla dobra dyskusji ^^Cytat:
A co do nagrania super tez ich oglądam ale myślałem ze pokażesz coś w rodzaju dowodu
Nie ma sensu żeby marnował 16 minut na słuchanie jakiegoś kolesia. Znam wypowiedź Korwina na ten temat, znam wypowiedzi jego fanów (tych bardziej ogarniętych bo gimboplebsu zrobiło się ostatnio za dużo dzięki ludzkiej stonodze), rozumiem co Korwin chciał powiedzieć. Chodzi mi o hipokryzję jaka stoi za działaniami Korwina, a nie analizowanie czy by strzelał czy by nie strzelał do górników.
"Ja wiem, że on w takim kontekście mówił. Tylko ja piję do tego zdarzenia z Knurowa, gdzie policja fachowo wykonała swoje zadanie - oczywiście śmierć była wypadkiem, ale winę ponosi tylko i wyłącznie kibol. Natomiast sęp Korwin zaraz przydriptał przymilać się do "kiboli wyklętych" mówiąc o nieudolności policji. Ten sam Korwin mówiący o strzelaniu do agresywnych protestujących. Coś jest nie halo więc. Mamy agresywnych kiboli, policja ich powstrzymuje - to jest złe. Hipotetycznie policja strzela do agresywnych protestujących - to jest dobre.
Proste? Proste."
Tu się zgadzam, to był przejaw hipokryzji, sam uważam, że policjanci wykonali dobrą robotę (niestety skończyło się to śmiercią człowieka).
Jak zręcznie ujęte. Nadal mówimy o ludziach, których Korwin opisywał? Mniej więcej tak:Cytat:
agresywnych protestujących
https://www.youtube.com/watch?v=1y28zkxUtUs ?
https://www.youtube.com/watch?v=0Dch8hukhcg
Inna kwestia to czy strzelać z ostrej amunicji.
Zbyt proste. Pomijasz fakt, że ci kibole po prostu prowokowali samych siebie. Natomiast sytuacja, o której mówił Korwin jest (niszczenie mienia czy to prywatnego czy państwowego) jest niczym innym jak bandytyzmem. Jest miejsce na protesty i o tym mówił Korwin (co oczywiście w przekazach medialnych pominięto), ale musi mieć to ręce i nogi.Cytat:
Ten sam Korwin mówiący o strzelaniu do agresywnych protestujących. Coś jest nie halo więc. Mamy agresywnych kiboli, policja ich powstrzymuje - to jest złe. Hipotetycznie policja strzela do agresywnych protestujących - to jest dobre.
Proste? Proste."
Wiesz co jestem zmęczony bawieniem się w podchody,z kimś kto udaje obiektywnego. O Korwinie niech przemówi (były) korwinista:
https://www.facebook.com/photo.php?f...0173955&type=1
Media są zakłamane?Bo nie mówią tego co ty i tobie podobni chcecie usłyszeć,lub to co wy myslicie ma myśleć każdy?
https://www.facebook.com/video.php?v=632458153536076
Szczególnie ostatni akapit jest ważny.
Wow. "nie mam nic do powiedzenia. jestem obiektywny, bo tak mówię i ... i... jestem zmęczony" - część dalsza. Nudne.
Tak. Udowodniłem to już nie raz, nie dwa. Nie będę się powtarzał. Wystarczy skonfrontować ze sobą sprzeczne informacje. Dziwnym przypadkiem jest to, że przekazy reżimowych mediów są zawsze lub prawie zawsze (gdy kogoś atakują) niepełne, nie przedstawiają wydarzeń w pełnym świetle. Z tym ostatnim stwierdzeniem nie ma co się kłócić ani nie ma potrzeby zapowietrzać się. To jest fakt jaśniejszy od Słońca. Dalej już ścieżka rozumienia tego postępowania już może się rozwidlać wg światopoglądów. To co zrobisz z tą wiedzą to już twoja sprawa. Nie wierzysz nawet jak widzisz? I nie uwierzysz, bo wyjdziesz na głupka? Twoja sprawa.Cytat:
Media są zakłamane?
Wow. Oświadczenie Korwinisty jak najbardziej prawdziwe i ma trochę racji. Mi też do końca się to nie podobało. OBIEKTYWNIE mogę stwierdzić, że Korwin nigdy nie osiągnie celów przez samego siebie. Nie przez poglądy, a przez sposób jak je przedstawia i media to wykorzystują przeciwko niemu.
Jego charakter oczywiście przyciąga do pewnego stopnia. Podoba mi się jego sarkastyczne podejście, cięty język, a przede wszystkim wierność swoim ideom. Takich polityków dzisiaj brakuje (wiernych ideom w sensie ogólnym. nie mam na myśli "wiernych korwinizmom").
Jak to Ziemkiewicz powiedział - Korwina nie trzeba gnębić (mimo wszystko to robią). Wystarczy go wpuścić na salony. Sam popełni polityczne seppuku. Jako przeciwnik Korwina na pewno zdajesz sobie z tego sprawę i ja jako sympatyk (sympatyk, nie wyborca) też sobie zdaję z tego sprawę.
Nie. Dlatego, że przeciętny Polak będzie miał bardzo blade pojęcie kim jest Korwin. Przy czym zaznaczam, że można mieć pełne pojęcie o Korwinie i wcale nie trzeba się z nim zgadzać - wtedy nazwę kogoś takiego świadomym człowiekiem. Tylko niestety reżimowe media robią wszystko, aby pokazać Korwina tylko w negatywnym świetle wycinając wydarzenia i słowa z kontekstu tak żeby wyszło, że Korwin to ten zły. W demokracji powinno być tak, że każdy kandydat jest traktowany na równi, ale niestety demokracja dawno temu została spaczona. Media coraz częściej kreują poglądy, zamiast je przedstawiać. Mądremu człowiekowi powinno od razu przyjść na myśl w tym momencie słowo "totalitaryzm". "Historia uczy, że demokracja bez wartości łatwo się przemienia w jawny lub zakamuflowany totalitaryzm".Cytat:
Bo nie mówią tego co ty i tobie podobni chcecie usłyszeć,lub to co wy myslicie ma myśleć każdy?
Możesz bronić się, wymachiwać rękoma i nogami, że coś wiesz na ten temat. Że nie tylko korwiniści mają coś do powiedzenia (żeby nie bylo ale - nigdzie w żadnym poście nie napisałem, że jestem korwinistą). Bronię go jedynie przed nachalną nagonką medialną nie dająca przeciętnemu odbiorcy do wyrobienia sobie innego zdania niż tego jaki prezentuje ekipa rządząca. Jest w Polsce bardzo duża grupa ludzi, którzy czerpią wiedzę o życiu politycznym tylko z telewizji i czasem może przeczyta jakąś gazetę (czasem zastanawiam się jak mój dziadek wytrzymał tyle lat z babcią xd on antykomunista, katolik, trochę za dużo Radia Maryja jak na moj gust, ale bardzo rozsądny i prostoduszny człowiek, a z drugiej strony babka zatwardziała czytelniczka GW). Jak tacy mają ludzie wyrobić sobie własne zdanie jak w mediach leci jeden słuszny przekaz? Pomyślisz inaczej- wyzywają od faszystów, antysemitów, homofobów.
Ci, którzy tworzą formę przekazu są doskonałymi manipulatorami zachowań i emocji, bo znają się na psychologii społecznej. Kiedy słyszysz ciągle, że pewne zachowania są faux pas to większość ludzi zacznie się bać wykluczenia przez społeczeństwo, gdyby je poparło. Na pewno poczułeś coś podobnego jak byłeś mały. Poszedłeś na podwórko, gdzie zawsze musi być ten jeden kozak, który ustawia wszystkich po kątach i jest najglośniejszy. On mówi co jest fajne, a co nie. On mówi w co będziemy się bawić, ile będzie bramek na boisku i którą nogą nie możesz kopać piłki itd. Większość kolegów pójdzie za nim, bo widzą w nim przykład do naśladowania, a ty chciałbyś coś innego robić i masz dwie opcje - albo po prostu odejdziesz i zostaniesz sam albo przyłączysz się, bo nie chcesz czuć się gorszy. Większość ludzi wybierze przyłączenie się. Zwierzątka stadne. Naturalne. Nawet jeśli nie jesteśmy przekonani do słuszności wyboru to możemy nauczyć się wierzyć w definicję sytuacji, którą nam przedstawiono. To się nazywa konformizm informacyjny. Czerpiemy wiedzę o tym jak zachować się poprzez obserwację innych (ty wiesz lepiej, co mam teraz zrobić).
Poza tym konformizm normatywny (jeśli postąpię inaczej niż ty, przestaniesz mnie lubić). Dana grupa określa w jakie klocki się bawimy, jakiego mają być koloru. Jak nie zgadasz się to nie bawisz się z nami. Nie musimy wierzyć w słuszność podjętej decyzji, bo wzamian dostajemy akceptację, poczucie przynależności. Możemy dołączyć do takiej grupy nawet nie zgadzając się z normami grupowymi,a mimo to ulegamy pokusie podporządkowania się. Takie zachowania widać w podążaniu za modą, stylem życia itd.
A także konformizm bezrefleksyjny. Od razu wiemy jak się zachować w danej sytuacji. Ma to dobrą stronę - nie tracimy czasu na podjęcie decyzji. Jest jednak i takie zagrożenie, że bez zastanowienia się podejmiemy decyzję w sprawie, która wymaga przynajmniej chwili refleksji.
Oczywiście te techniki kreowania poglądów, które stosują dzisiejsze media mogą być wykorzystane przez każdego. No ale nie będę mówił co by było gdyby to prawica rządziła (lub raczej -gdyby miała na tyle duży wpływ na światowy rynek mediów żeby zmienić jego jedynie słuszną narrację, bo jak wiemy większość "polskich" mediów należy do kapitału zagranicznego np Axel Springer Polska). Komentuję obecną rzeczywistość.
Można jeszcze nadmienić efekt Krugera-Dunninga. Osoby mniej kompetentne w danej dziedzinie życia przeceniają swoje zdolności, a osoby bardziej kompetentne zaniżają poziom swoich umiejętności. "Ignorancja zdecydowanie częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza". Ludzie mają być pewni swojej decyzji o poparciu jedynej słusznej opcji. No i czemu służy wybiórcze przedstawianie wydarzeń? Niczemu innemu niż ignorancji dla otaczającej nas rzeczywistości.
Można tak drążyć i drążyć psychologię i psychologię społeczną, ale coś czuję, że pozostanie to bez odzewu. Rząd (ale także partie polityczne od lewej do prawej strony) wie co robi i jak przekazywać wiadomości. Kreują poglądy "cool", "jazzy". Ile razy widzieliśmy jak Platformę reprezentowały znane osoby spoza polityki? Saleta, Agnieszka Holland lub nawet Kukiz swego czasu. Ludzie to kupują.
Ponadto ludzie lubią być pozytywnie odbierani, łechtani komplementami. Od lat PO była lansowana na partię inteligenckich elit. Dołącz do elity! Co się okazuje?
http://wpolityce.pl/polityka/166732-...upowanie-tuska
Dość niefortunne powoływanie się na GW, ale cóż zrobić? GW tylko informuje, a zespół serwisu wpolityce wyśmiewa. Nie tyle co z partii, a z tego lansu na nowoczesną, inteligencką PO. Oczywiście nie widzę w tym nic złego, że 14,1 tys. osób z zaledwie podstawowym wykształceniem stanowi blisko połowę owych 70 proc. członków ujawniających wykształcenie. Nie wiadomo jak sytuacja przedstawia się wśród pozostałych 30 proc. działaczy, ale raczej trudno zakładać, że gremialnie nie zdecydowali się ujawnić matur, doktoratów, habilitacji i profesur.
A co do tego materiału TVP to śmiać mi się chce z jednego powodu. Krytykują Korwina i jednocześnie uczą go jak to robić poprawnie ! HHAHAHAHAHAHAHA !! https://www.youtube.com/watch?v=H4TOfAlVWRU . Ja wiem, że maja pełne prawo to zrobić, ale w tym zestawieniu brzmi to tragikomicznie!
A i bardzo typowa dla mediów zagrywka. Mniej więcej następuje to w 1m50s. "...kobietom odmawiał praw wyborczych i kwestionował inteligencję". Potem szybki przerzut na dziennikarza, który pyta się czy wycofuje się z tych słów. Jakich słów? Tych, których dorobiono przy edycji materiału PO nagraniu wideo z Korwinem? Skąd mam mieć pewność, że dziennikarz pytał się o prawa wyborcze dla kobiet i ich inteligencję? Może o to zapytał, może i nie. Nie pokazali tego w materiale. Ma być szybko, zwięźle i ukierunkowane na to co pasuje w kreowaniu czyjegoś wizerunku.
Tak samo zakłamane są media negatywnie nastawione do rządu bo jedynie o co im chodzi to rzucać błotem na rządzących nieważne jaką decyzję podejmą. Nie powiesz mi chyba, że te Twoje reżimowe media są zakłamane a tamci drudzy są w porządku i mówią wg Ciebie samą prawdę. Swoją drogą to drażni mnie, że człowiek żyjący w wolnym kraju dawno temu wyzwolonym z komunizmu nadal wysłuchuje bzdury typu "reżim" itp^^ Irytuje mnie, że posługuje się zwrotem "reżimowe media" nie wiedząc w ogóle co to jest.Cytat:
Dziwnym przypadkiem jest to, że przekazy reżimowych mediów są zawsze lub prawie zawsze (gdy kogoś atakują) niepełne, nie przedstawiają wydarzeń w pełnym świetle.
Znaczna większość społeczeństwa doskonale zdaje sobie sprawę co to za delikwent.Cytat:
Dlatego, że przeciętny Polak będzie miał bardzo blade pojęcie kim jest Korwin.
Biedny, robi z siebie błazna w PE zawstydzając nas na cały świat a media reżimowe robią z niego kozła ofiarnego. Moje wyrazy współczucia...pokazał w PE ostatnio faszystowskie pozdrowienie i nazistowską dewizę i nagle jakoś media na niego naskakują. Ciekawe dlaczego :rolleyes:Cytat:
Tylko niestety reżimowe media robią wszystko, aby pokazać Korwina tylko w negatywnym świetle wycinając wydarzenia i słowa z kontekstu tak żeby wyszło, że Korwin to ten zły.
Tak właściwie mądry człowiek będzie wiedział co to totalitaryzm i czemu to do naszego kraju kompletnie nie pasuje.Cytat:
Mądremu człowiekowi powinno od razu przyjść na myśl w tym momencie słowo "totalitaryzm".
On sam robi z siebie idiotę, do tego nie potrzebuje mediów.Cytat:
Bronię go jedynie przed nachalną nagonką medialną nie dająca przeciętnemu odbiorcy do wyrobienia sobie innego zdania niż tego jaki prezentuje ekipa rządząca
Ktoś kto ma olej w głowie czerpie wiedzę z niejednego źródła.
Kolejny mądry.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...4b&oe=56134F30Cytat:
Tak samo zakłamane są media negatywnie nastawione do rządu bo jedynie o co im chodzi to rzucać błotem na rządzących nieważne jaką decyzję podejmą.
Np mówię, że rząd jest najbardziej antydemokratycznym i antyspołecznym rządem jaki mieliśmy do tej pory. Czemu tak sądzisz ty podpalaczu demokracji?!?!?!?! Homofob,fazi nazi *&$$((@@!
1. Obywatelski projekt ustawy ws. sześciolatków w szkołach
Trzy projekty podpisane łącznie przez 1 milion 600 tys. osób
Odrzucony w pierwszym czytaniu
De ja vu?
Sprawdźmy zatem jak wyglądają inne inicjatywy obywatelskie ostatnich lat. Oto najgłośniejsze z nich i efekty:
2. Obywatelski projekt ustawy o Referendum w sprawie Lasów Państwowych
Podpisany przez 2 miliony 500 tysięcy osób
Projekt czeka od maja 2014 na wokandę, w między czasie próbowano przegłosować sprzedaż lasów
3. Obywatelski projekt ustawy o Referendum dot. wieku emerytalnego
Podpisany przez 1 milion 500 tysięcy osób
4. Obywatelski projekt ustawy o Referendum edukacyjnym „Ratuj maluchy”
Podpisany przez ponad 900 tys. osób
5. Obywatelski projekt ustawy ws. aborcji
Podpisany przez 600 tys. osób
6. Obywatelski projekt ustawy „Stop pedofilii”
Podpisany przez 250 tysięcy osób
7. Obywatelski projekt ustawy o ochronie zwierząt
Podpisany przez 224 tysiące osób
8. Obywatelski projekt ustawy zakazującej prywatyzacji Lotosu
Podpisany przez 150 tysięcy osób
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=25
5 lat zajęło im ustosunkowanie się do inicjatywy obywatelskiej.
Co wygląda naprawdę żałośnie w świetle ostatnich zapowiedzi rządu. Z polajkowanego fanpejdża:
Kolejny rząd przeprowadzający jakiekolwiek zmiany nie dla obywateli, a dla punktów procentowych w sondażach.Cytat:
- Osiem lat rządów.
- Dwoje premierów.
- Spadki w sondażach.
- Lemingrad zaczyna głosować na PiS.
- Podpierdolmy "niemożliwy do zrealizowania" postulat Korwina o zniesieniu PIT-u.
Ale tylko dla młodych, bo hajsu musi przecież starczyć na ośmiorniczki i limuzyny, a my dzielimy obywateli na dwie kategorie.
[dwk]
Referendum 4xTAK czyli zniesienie immunitetu posłów, likwidacja senatu, zmniejszeni liczby posłów i wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych. Inicjatywa Platformy Obywatelskiej przed wyborami 2005.
Zebrano 750 tys. podpisów.
Głosy zostały zmielone. Sprawa nigdy nie weszła na wokandę.
Olechowski mówi "to były ćwiczenia".
Masz jakiś kontrargument na to? Nie masz, bo i mieć nie możesz. Z faktami się nie dyskutuje. Przykładów można mnożyć dlaczego ten rząd zasługuje na największe baty, ale nie o tym jest ten temat i ostatnie strony tematu. PO dała mnóstwo argumentów żeby hejtować i całkiem słusznie.
Zdecydowana większość społeczeństwa nie wie za co przekroczył swego czasu 6%. Ludzie zapamiętają jego dziwne poglądy i zachowania (temu nie zaprzeczam! przecież pisałem, że Korwin sam sobie strzela w stopę i cytowałem Ziemkiewicza, że wystarczy go wpuścić na salony i sam siebie załatwi i tylko media na to czekają; pisałem również, że coraz więcej jest głosów nawet wśród jego zwolenników, że powinien odejść dla dobra sprawy i też się do tego przychylam). Problemem tego związku ideowego KNP/Korwin jest to, że poza Korwinem nie ma żadnego innego lidera z prawdziwego zdarzenia. I problemem jest sam Korwin, który zwyczajnie jest bardzo mocno przekonany do samego siebie i jego osoba STRASZNIE MOCNO rzutuje na cały ten ruch, zarówno w pozytywnym sensie jak i negatywnym. A media teraz sobie myślą "w to mi graj" i skupiają się na negatywach.Cytat:
Znaczna większość społeczeństwa doskonale zdaje sobie sprawę co to za delikwent.
Tak jak wyżej. Ludzie zapamiętają to co pokażą im media. Jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej to musisz samemu szukać.Cytat:
Biedny, robi z siebie błazna w PE zawstydzając nas na cały świat a media reżimowe robią z niego kozła ofiarnego. Moje wyrazy współczucia...pokazał w PE ostatnio faszystowskie pozdrowienie i nazistowską dewizę i nagle jakoś media na niego naskakują. Ciekawe dlaczego :rolleyes:
...i przejdzie obok nieświadomy jak bardzo media wpłynęły na to jak ma myśleć. Media już kreują poglądy. Co prawda nie służą one popieraniu totalitarnego systemu tylko po prostu tego rządzącego, ale samo podobieństwo, sam schemat przekonywania do siebie ludzi jest dziwnie podobny do tego co już niektóre kraje przerabiały. "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie".Cytat:
Tak właściwie mądry człowiek będzie wiedział co to totalitaryzm i czemu to do naszego kraju kompletnie nie pasuje.
Więc większość społeczeństwa tego oleju w głowie mieć nie może. Polaków średnio to interesuje lub wcale. A na koniec dnia większość Polaków i tak widzi tylko to co pokaże im telewizja. Czyli mniej niż połowę tego na co zasługują.Cytat:
Ktoś kto ma olej w głowie czerpie wiedzę z niejednego źródła.
Ja to robię. Dzięki temu wiem o rzeczach, które są przemilczane przez jedyny słuszny przekaz.
Faszystowskie pozdrowienie to i owszem. Tylko czy w celu głoszenia poglądów faszystowskich? Tutaj już media milczą.Cytat:
pokazał w PE ostatnio faszystowskie pozdrowienie i nazistowską dewizę
Nazistowska dewiza? Wezmę przykład z tej pani z TVP.
A teraz Gaius Julius na forum totalwar.org.pl i jego kolejna nieścisłość. Podczas debaty o Korwinie stwierdził, że pokazał "nazistowską dewizę". Mniejsza o to, że jest inna kolejność wymienianych wartości wyznawanych przez hitlerowców z dodatkiem czegoś czego nie było w prawdziwej nazistowskiej dewizie".
Oczywiście jest to głupie czepianie się, bo wiem o co ci chodzi. Po prostu naśmiewam się z retoryki.
Cytat:
#PodwójneStandardy odcin 1488 1. Podrzędny polityk o poglądach klasyczno-liberalnych kwituje unijne pomysły gestem sieg heil, porównując tym samym politykę Unii do III Rzeszy
- Hurr durr, polish MEP is a nazi!!!
- Ja pierdolę, on jest chory na umyśle!
- Co za zjeb...
2. Premier "bratniego kraju" na pomoc któremu idzie ciężki hajs podatnika jawnie oddaje honory ludobójcom i nie kryje sympatii w stronę nazistowskich brygad UPA walczących pod sztandarami Adolfa Hitlera
- Ale Ukrainę to ty szanuj ruski agencie!!!
DWK Mikrobloq
Gadać z tobą to jak z głuchym.Media mówią ci co mówić proszę bardzo, ja jakoś problemu tego nie mam,a no tak mój mózg nie dał się przerobić na propagandowa papkę antysystemową,typu:,,kłamią!reżim,reżim!''ocz ywiście powiesz inaczej no bo jak ktoś tak może mówić,jak nie być opanowanym przez totalitaryzm PO :rolleyes:. Te twoje jedyne słuszne przekazy i takie tam, a)nie przekonały społeczeństwa b)Popełniają głupoty równe wpadkom PO c)próbują wmówić ludziom że jest tak i tak a na jego argumenty odpowiada: ty się nie znasz!A co do Ukrainy to przeczytaj temat temu poświęcony i przekonasz się ze jest różnica pomiędzy problemem tożsamości narodowej,a wyskokiem łysego palanta,który śni o władzy.
Jeszcze raz przeczytaj ostatni akapit pod oświadczeniem byłego rzecznika prasowego,tylko tym razem ze zrozumieniem.
Czytasz czasem regulamin? Cenzuruje się przekleństwa.
Palant jest przekleństwem?Zawsze myślałem że to wredne przezwisko (i rodzaj gry). Oczywiście przepraszam.
Nie chodziło mi o Ciebie, wybacz. Chodzi mi o cytaty od Sama Fishera.
Śmieć to też wulgaryzm? Nie wiedziałem.
Post 1180 żeby daleko nie szukać. Chcesz sobie jeszcze podyskutować? Pampa
Tak jak myślałem. Zero odpowiedzi na argumenty. Zero myślenia. Zero odwołań do rzeczywistości. Banały, ogólniki, kaszka z mleczkiem. A więcej ataków personalnych.
Jak mówisz o ostatnim akapicie to masz na myśli list tego byłego korwinisty? Każdy ma swoje prawo do opinii. Tylko tym samym zmiatasz pod dywan rosnącej niechęci do tego co się wokół nas dzieje. To pokolenie młodych ludzi cierpi najbardziej. Obiecywali złote góry, Irlandię. Zmienia się niewiele. Oczywiście, że to młodzi wychodzą naprzeciw obecnej ekipie. W normalnym demokratycznym państwie ludzie mają prawo do wyrażania zdania. Chyba nie chcesz im odbierać prawa do wyrażania opinii?
Też mógłbym powiedzieć "przeczytaj ze zrozumieniem" jeszcze raz to wszystko co napisałem, ale w ogóle nie odnosisz się do najpoważniejszych zarzutów. Chyba, że mam policzyć te banały, którymi mnie tu raczysz. Ani razu nie doczekałem się ataku na konkrety. Inicjatywy obywatelskie? Cisza. Niepełnie przedstawianie wydarzeń? Cisza. Jak się kreuje poglądy? Cisza. Zamiast kontrargumentów - ataki na źródła nie poparte niczym innym jak atakami na samego autora. Też atakowałem pewne źródła (jak newsweek), ale przynajmniej pokusiłem się o UDOWODNIENIE, że zwyczajnie kłamią. Zaatakowałem to co oni przedstawiają, a nie samego autora. Zauważ, że potraktowałem poważnie to co druga strona ma do powiedzenia. A z twojej strony np "rzeczywiście głos łowcy sensacji,kanał fana Korwina,no oczywiście ze nic nie powiedzą złego" (to już jest jakaś ustawa nakazująca atakować korwina?). Nie ma potrzeby atakowania Korwina ponadto co już robią media. Wypadałoby jednak mieć jakąś odskocznię, inny punkt widzenia. Co ja poradzę, że pan Kolonko w sposób prosty i logiczny wykazuje podwójne standardy mediów?
Nie można było tak od razu na początku rządów albo po prostu wcześniej? Ten przykład dobitnie pokazuje, że dobre zmiany idą na zamówienie polityczne. Tak nie można "uprawiać" gospodarki jednocześnie wycierając sobie dupę demokracją, wolnością, nowoczesnością. Ale czego się spodziewać po tych dupkach?Cytat:
Po tym jak swój plan przedstawiło Prawo i Sprawiedliwość przyszedł czas na głównego rywala w walce o władzę. Partia rządząca zamierza zlikwidować podatek dochodowy dla osób, które nie ukończyły 30. roku życia.
Pierwszym pomysłem PO jest likwidacja podatku dochodowego dla osób poniżej 30. roku życia. Oprócz tego, podobnie jak PiS, partia Ewy Kopacz postuluje zwiększenie kwoty wolnej od podatku - do kwoty 3575 złotych.
Rząd chce również uśmiechnąć się w kierunku przedsiębiorców. W trosce o większe zatrudnienie PO chce obniżyć podatek dla firm. Każdy przedsiębiorca, który zatrudniłby dodatkową osobę na etat, mógłby liczyć na obniżkę z 19% do 15%.
Jak dotąd nie wiemy czy rząd będzie chciał wdrażać te pomysły jeszcze w swojej kadencji czy raczej stwierdzi, że ze swoimi postulatami poczeka do przyszłej kadencji. Nie podano także do tej pory źródła finansowania tych pomysłów.
Najpierw atakuja Korwina za jego konkretne pomysły ws gospodarki, a potem próbują się ratować jego pomysłami. No ale tonący brzytwy się chwyta.
https://www.youtube.com/watch?v=djGjnU9U_Mg
http://wolnemedia.net/gospodarka/zamieszki-mfw/
Brak słów
Na zmiany trzeba czasu. Ruchy prawicowe rosną w siłę. Co śmieszniejsze to właśnie w przeżartych przez konformizm zachodnich społeczeństwach partie prawicowe zaczynają dochodzić do głosu. Mówiłem o tym, ale już wiem, że jesteś odporny na fakty i myślenie.Cytat:
a)nie przekonały społeczeństwa
Mógłbym zacząć normalnie rozmawiać o tych głupotach gdybyś choć raz podał coś więcej niż osobiste fanaberie zacietrzewionego starszego pana. Jeśli sądzisz, że jest to gorsze od tego co się wyprawia obecnie to nie mamy o czym rozmawiać. Kisiel.Cytat:
b)Popełniają głupoty równe wpadkom PO
Póki co ty tu wyskakujesz z taką argumentacją. Zero konkretów.Cytat:
c)próbują wmówić ludziom że jest tak i tak a na jego argumenty odpowiada: ty się nie znasz
Oh. Jest bardzo duża różnica. Podrzędny polityk, który nigdy nie wszedł i prawdopodobnie nie wejdzie do Sejmu na własne życzenie wykonuje gest powszechnie uważany za zakazany w celu krytyki polityki UE (nakazy, ujednolicanie). Niefortunne, niepotrzebne aczkolwiek zupełnie niegroźne (swoją drogą jego krytycy powinni się cieszyć, że coś takiego zrobił). Atakuj go całą furią. Ukraina - wychwalanie nazistowskich banderowców, morderców, wynoszenie ich na piedestał. Cisza. To już zakrawa o upośledzenie umysłowe. Nie odmawiam Ukraińcom prawa do swojego kraju. Niestety nikt rozumny nie może napisać dobrze o ich drodze do niepodległości. Przez lata zakazywano nazistowskich poglądów, wychwalania nazistów. A tu nagle okazuje się, że jakiś kraj może to zrobić. Ale jak powszechnie wiadomo - wszystko przejdzie jeśli przyniesie to korzyści USA. Na początku cieszyłem się, że USA chce pomóc Ukrainie. Nie podoba mi się idea Rosji zdobywającej wpływy w regionie. Ale jak Ukraina zaczęła wynosić nazistów i morderców na piedestał to zacząłem cieszyć się, że Rosja przeciwstawiła się. Nie ma żadnej chwały i usprawiedliwienia dla niepodległości splamionej krwią niewinnych. Mogliby powiedzieć coś w stylu "przepraszamy was za to, historii nie zmienimy". Mamy jednak publiczne wychwalanie morderców i przymykanie oczu. Podwójne standardy, obłuda i zakłamanie. Ruchome ideały demokratycznych krajów nastawionych na polityczny zysk, a nie na ideały o ktorych tyle się trąbi. Po raz pierwszy demokracja i nazizm idzie ze sobą w parze. To jest o wiele groźniejsze od zacietrzewionego starszego pana. Gardzę.Cytat:
A co do Ukrainy to przeczytaj temat temu poświęcony i przekonasz się ze jest różnica pomiędzy problemem tożsamości narodowej,a wyskokiem łysego palanta,który śni o władzy.
http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142...FSN4vfZvdC.jpg
http://strajk.eu/assange-panstwo-isl...to-robota-usa/
Ta wiadomość nie jest żadną rewelacją dla prawicy. Całe szczęście są jeszcze ludzie, którzy myślą.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...d2&oe=56120006
Z jednej strony faszysta, z drugiej bojownik o wolność i demokrację. Oh jak gardzę wami.
Pozwólcie panowie, że wtrącę coś na temat byłego rzecznika partii KORWiN, pana Łukasza Kulpy, któremu tak strasznie przykro, że ludzie pokroju JKM funkcjonują w życiu społeczno-politycznym ;) Jego wpis na facebooku na temat Katastrofy Smoleskiej:
I porównywanie przez niego Kaczyńskiego do Hitlera, z przychylniejszą oceną pana z kwadratowym wąsem :)Cytat:
"Onanizowanie się Katastrofą Smoleńską tak jak robią to środowiska prawicowe jest bardziej obrzydliwe od stosunku człowieka ze zwierzęciem. Jutrzejszy dzień będzie polegał na jednym, wielkim robieniu sobie laski oraz dzieleniu Polaków na lepszych i gorszych"
Nie uważacie, że człowiek wypowiadający się w ten sposób powinien być jedną z ostatnich osób, jakie mogą krytykować Korwin-Mikkego? I co do samego zdarzenia: Czy pan Janusz poparł w jakikolwiek sposób III Rzeszę, jej ustrój czy wodza? Pokazanie tzw. "rzymskiego salutu" było niezbyt przemyślane delikatnie mówiąc, ale jeśli ktoś w sparafrazowaniu przez niego dewizy III Rzeszy, (jeśli można nazwać to dewizą) dostrzega jakąkolwiek pochwałę tego systemu, to myli się straszliwie, chodziło właśnie o to, że Unia próbuje sobie podporządkować Europę pod każdym względem, tak jak ten nieszczęsny Hitler. Nie popadajmy w pułapkę poprawności politycznej, bo niedługo nie będzie można powiedzieć "Hitler" bez bycia oskarżonym o promowanie ideologii nazistowskiej ;) Temu zdarzeniu poświęca się stanowczo zbyt wiele uwagi, niż na to zasługuje. Bo cóż się stało? Starszy pan o dla wielu kontrowersyjnych poglądach mający niemal zerowy wpływ na decyzje zapadające w Euro-Parlamencie wygłosił kontrowersyjną kwestię okraszoną równie kontrowersyjnym gestem? Czy świat się zawalił? Nie. Czy Europę ponownie zalała fala nazizmu? Również nie. To smutne, że ludzie poświęcają tyle swego czasu i energii na za przeproszeniem, pierdoły. Na nic nie warte, nie zmieniające niczego błahostki. Że naskakuje się często z pianą na pysku czy też klawiaturze na starszego gościa, który nie ma żadnych szans na zdobycie jakiejkolwiek realnej władzy, przechodząc za to do porządku dziennego nad kolejnymi wpadkami i nierozsądnymi decyzjami rządu, które przecież realnie wpływają na nasze życie.Cytat:
"Hitler był lepszy od Kaczyńskiego, chciał stworzyć silne Niemcy, a Kaczyński demoluje wewnętrznie Polskę dodatkowo chce walki z sąsiadami".
Pełna zgoda z tym co napisałeś. Jednak ja mam nadzieje, że te wszystkie wtopy Korwina doprowadzą ostatecznie do tego, że zniknie z polityki ;)
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...94&oe=5617FE8D
Coś dla tych, którzy chcieliby oskarżyć mnie o bycie fanboyem, ale nie wiedzą jak mi dokopać.
Już pisałem, że przychylam się do tego, by w końcu odszedł. Pnie się, pnie, a potem jedna wtopa i media hurr durr i na dół. Pnie się, pnie i znowu to samo. Przychylam się do opinii (nawet wśród prawicy), że powinien odejść dla dobra ruchu.Cytat:
Pełna zgoda z tym co napisałeś. Jednak ja mam nadzieje, że te wszystkie wtopy Korwina doprowadzą ostatecznie do tego, że zniknie z polityki ;)
Pozwolę sobie zamieścić znowu mojego ulubionego komentatora, który też generalnie sympatyzuje z prawą stroną, ale jak widać dzielimy też ze sobą coś takiego jak samokrytyka.
Cytat:
Krytyki polskiej prawicy ciąg dalszy.
Miałem nadzieję, że KNP bez wysrywów JKM będzie w stanie wyjść poza 5% i zapisać się w świadomości Polaków jako jedna z realnych opcji.
Miałem nadzieję. Głupi i naiwny byłem, po prostu.
Nadzieja poszła się jebać.
Zamiast batalii o głosy i sensownej, skierowanej do masowego odbiorcy kampanii, mamy umizgi do Ciasteczek i brandzlowanie się do jednomandatowych okręgów. Mamy też Chaveza, który kontroluje 80% internetowych bastionów KaNaPy i tym samym partia z feniksem przestała się liczyć nawet w sieci.
Gdy podłączali się pod Kukiza, gratulowałem im rozmysłu i dobrej strategii. Głupi myślałem wtedy, że Marusik z Wilkiem zdołają (heh) okręcić Ciastka wokół siebie i działać jak równy z równym. Mieli przecież solidne argumenty by stać się równorzędnym partnerem w rozmowach i jednym z głównych filarów kukizowego ruchu. Struktury, dobre (choć uśpione) zaplecze w sieci, działaczy starszych stażem i doświadczeniem, ogarniętą młodzieżówkę i kilka ślicznych karyn które mogłyby robić za twarz wspólnego ruchu.
Ale nie, zamiast z podniesioną głową zaproponować Pawełkowi współpracę, oni przypałętali się do niego jak pies z kulawym kutasem, bez godności, bez użycia posiadanych argumentów, licząc na to że Kukiz weźmie ich pod swoje skrzydła i że to on będzie dominował w tym związku z rozsądku. Że to on ich poprowadzi i zapewni kilka wyżebranych miejsc w Sejmie. To ma być robienie polityki? No bo ja tu widzę bezradność, brodzenie w kisielu i nerwową szamotaninę. Efekt tego żałosnego zachowania jest taki, że KNP wylądowało w cieniu całego ruchu złożonego z karierowiczów, biznesmenów, tłustych misiów, Guziałów i Tanajnów którzy mieli więcej sprytu i zdołali w znacznie większym stopniu wpłynąć na Ciastka i podjebać większość miejsc na listach, pozostawiając Kanapie nędzne ochłapy.
Tym samym teoria o tym, że KNP bez JKM jest niczym - staje się realna jak nigdy dotąd. Owszem, założenie drugiej partii i transfer 90% elektoratu pod szyld wiplerowskiej partii był potężnym ciosem, przez co każdemu trudno byłoby się pozbierać. Ale do kurwy nędzy. Minęło już 7 miesięcy od podziału, a KNP jak nie istniało - tak nadal nie istnieje w świadomości cebulaków.
"Kto to jest Wilk? Jaki Marusik? Jakie KNP? Jaki liberalizm? Ja głosuję na Nowoczesną PL - bo innych wolnorynkowych partii w tym kraju nie ma. A Korwina nawet nie biorę pod uwagę." - Tak to kurwa wygląda, bieda-partyjka bez struktur, bez działaczy, bez idei, wylansowana przez tefałen, trącąca na kilometr obłudą i systemowym kurestwem, kierowana przez Gruchę od banków i Balcerowicza od planu Sorosa jest bardziej rozpoznawalna, bardziej "nowoczesna" i bardziej antysystemowa (!) niż partia, która istnieje od LAT CZTERECH, MA DZIAŁACZY, ZAJEBISTE LOGO, NAZWĘ, MŁODZIEŻÓWKĘ I KONKRETNY PROGRAM.
KNP jest tak nieporadne, tak bardzo pozbawione charakteru i tak nudne w wykonaniu Marusika, że nawet mi już ich nie żal. A Dziamborów kozaczących na fejsbukach, a w realu spoconych, zestresowanych jak panna przed pierwszym razem i objaśniających wolny rynek falsetem - zwyczajnie nie zniesę.
Tej siły już nie powstrzymacie. Bo ta siła sama się powstrzymuje.
[dwk]
I trudno się nie zgodzić. Można za to ganić KNP, można ganić Korwina, który ciągnie sam siebie raz w górę, raz w dół. Przy czym żałość musi też wzbudzić to co się dzieje poza samym KNP.Cytat:
Kuce chcą, by ich partia przekroczyła od 25 lat nieosiągalny próg 5%.
Kuce chcą jednocześnie, by reprezentował ich człowiek który wiele mówi o zmianie Systemu, ale od 25 lat nie podejmuje ŻADNYCH REALNYCH kroków w tym kierunku.
To znaczy, zamiast uderzyć w elektorat środka, CELOWO odstrasza od siebie tę najistotniejszą grupę, bo jak sam mówi, chce by popierali go ludzie wyłącznie INTELIGENTNI.
Ten sam człowiek, twierdząc jednocześnie że więcej jest głupich niż inteligentnych i dostosowując ŚWIADOMIE przekaz do tych drugich, od 25 lat startuje w wyborach, zdając sobie sprawę że zdecydowana większość głupich nigdy go nie poprze.
Skoro z góry wie że ZAWSZE przegra, to dlaczego ŚWIADOMIE marnuje czas i pieniądze swoje oraz sympatyków swojej partii, zapierdalających w pocie czoła na dobry wynik?
Skoro zostaje wyrzucony z własnej partii z powodu swojej szkodliwej dla zdobycia 5% działalności, I ON DOSKONALE O TYM WIE, to dlaczego zamiast POMÓC tejże partii (swoim odejściem z polityki) w wybiciu się na szersze wody i trafieniu do dotychczas nieprzekonanych wyborców, zakłada DRUGĄ PARTIĘ (wiedząc że i tak nie wygra), dzieląc przy tym ten sam elektorat, jeszcze bardziej zmniejszając i tak niskie szanse na wygraną?
Kurwa, albo ja zwariowałem, albo to kuce zwariowały.
Ah, i przepraszam za te zwroty francuskie w cytowanym tekście. Jeśli mod będzie chciał to przypudruję tekst.
Hellvard, dzięki za głos rozsądku. Już dusiłem się w tym zalewie.
Hellvard pełna zgoda ok.Tylko Korwin niestety reprezentuje Polskę w PE,co prawda nie jest jedynym posłem,ale jest charakterystyczny w swej hmmm.....nierównowadze.Nie mówię ze on promuje nazizm,lecz nawet odwołanie się w tej kwestii i porównanie UE do III Rzeszy jest błędne i wyliczone na zwiększenie swego nikłego poparcia.
Sam Fisher .................................................. ............................................ i to tyle :) . Chyba tylko tak mogę z tobą dyskutować.Bo na przerzucanie moimi ,,niby'' argumentami a twoimi ,,argumentami'' nie mam ochoty.
Przecież w polityce wszystko jest wyliczone na zwiększenie swojego poparcia ;) Nieważne czy to Sejm, czy Euro-Parlament. Zrównywanie UE z III Rzeszą to oczywiście horrendalne wyolbrzymienie, ale jeśli mają jakieś wspólne cechy, podobne przepisy, to czemu by o tym nie mówić? Natomiast "heilowanie" Korwina było oczywiście całkowicie zbędne, we mnie nie wzbudziło jednak zniesmaczenia czy oburzenia, a raczej uśmiech politowania :) Mimo wszystko nadal będę oglądał występy Korwin-Mikkego i czytał jego posty na fb, gdyż wbrew opiniom niektórych, nie mówi on bezustanie o Hitlerze czy odebraniu kobietom praw wyborczych ;)
Natomiast ma niektóre głupie posty pokroju "Piłsudzki był niemieckim agentem" ;)
:lol2: To tu były jakieś argumenty? Novum. Widziałem twoje stanowisko, ale nie argumenty. Rozumiem biała flaga wywieszona. GG.
Te kropki wyglądają o wiele lepiej na tle kisielowatych ogólników. Zabrakło argumentów żeby przynajmniej mieć o czym porozmawiać. "A u opozycji pustka programowa" :rolleyes:
Znowu błąd. Znowu ta sama mantra. Eh...On nie liczy się z opinią publiczną i doskonale wie, że to nie przyniesie mu popularności. Już to przerabiał nie raz, nie dwa. On jest po prostu idealistą z ironicznym podejściem do wielu spraw. Już kiedyś powiedział o UE "ein volk, ein reich, ein euro". W dobie sprzedajnych polityków przechodzących z partii do partii i zmieniających głoszone poglądy on jest ciągle wierny swoim ideom. Tak samo jak jego żelazny elektorat, który stety i niestety zaczyna się powoli wykruszać. Nie przez zwątpienie w poglądy tylko przez poczucie, że Korwin nie pozwoli ruchowi rozwinąć skrzydeł i pozostaną na zawsze pod progiem wyborczym.Cytat:
wyliczone na zwiększenie swego nikłego poparcia.
Jego idealizm to coś co przyciąga ludzi, ale też zabija ten ruch. Takiej osobie można łatwiej zaufać, bo w końcu pojawił się polityk, który w cokolwiek wierzy. Nie to co np nowo wybrany Duda. Bodajze dzien po ogłoszeniu wyników Duda wycofuje się z obniżenia wieku emerytalnego czy PO/Komorowski spółka z nieograniczoną nieodpowiedzialnością - Bul podpisał bodajże każdą ustawę zwiększającą podatek. To są sprzedajne krowy. Nie powiem - Korwin, by tak nie zrobił. Mówię - można z o wiele większą dozą prawdopodobieństwa uznać, że Korwin nie zdradzi. Gdyby robił wszystko pod publiczkę, pod jak największe poparcie to by starał się dotrzeć swoimi postulatami do jak największej liczby wyborców. A on tego nigdy nie zrobi, bo mowi, że chce być popierany przez ludzi inteligentnych. To jest mniejszość w społeczeństwach. Jego idealizm zabija, wstrzymuje jego ruch.
I widzisz - to jest dyskusja jaką prowadzimy. Rzucasz ogólnik "wyliczone na zwiększenie poparcia". W ogóle nie argumentujesz swojego stanowiska.
W demokracji tak. Nie u Korwina. Póki co jest wierny swoim ideom. Gdyby tylko nie był taki kontrowersyjny...Cytat:
Przecież w polityce wszystko jest wyliczone na zwiększenie swojego poparcia
HellVard Zrównywanie UE z III Rzeszą to oczywiście horrendalne wyolbrzymienie?
"Jak pisze John Laughland w książce „Zatrute źródła Unii Europejskiej”, „celem walki hitlerowców było utworzenie zjednoczonej Europy w miejsce podziału”, bo ich zdaniem „koncepcja państwowej suwerenności jest po prostu przestarzała”. W 1940 roku Herman Göring wydał rozkaz, w wyniku którego powstał projekt „ekonomicznego zjednoczenia Europy na wielką skalę”. Z kolei Joachim von Ribbentrop, minister spraw zagranicznych III Rzeszy, opowiadał się za utworzeniem Konfederacji Europejskiej, która polegałaby na unii celnej, unii walutowej, wspólnym planowaniu gospodarczym, wspólnej polityce rolnej i przemysłowej oraz podniesieniu i harmonizacji standardów dotyczących warunków pracy i spraw socjalnych, a celem miał być poza zapewnieniem trwałego pokoju „wzrost zamożności, sprawiedliwość społeczna i bezpieczeństwo socjalne (…), aby ustrzec europejską gospodarkę przed kryzysami i ekonomicznymi zagrożeniami z zewnątrz”.
Zapewne słyszeliście o wyborczej wrzutce PO jaką jest pomysł zniesienia podatku dochodowego dla osób poniżej 30 roku życia? To dzięki wolnościowcom rozpoczynamy dyskusję w Polsce na temat likwidacji podatku dochodowego. Jestem przekonany, że w niedalekiej przyszłości zostanie on zlikwidowany całkowicie, dla wszystkich grup wiekowych. Gdyby nie presja i dyskusja środowisk wolnościowych to dzisiaj nie byłoby nawet o tym mowy.
I znowu się okazuje, że ten hailujący w PE dziwak miał rację! To dzięki niemu mamy publiczną dyskusję na temat liberalizacji gospodarki i rzesze młodych ludzi, którzy zainteresowali się ekonomią.... :)
Bronti jak wlazł tak pozamiatał. Eh. Opozycja jest mocno niedoinformowana. Jak mówiłem - „ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie, niż wiedza”.
Większość ludzi skupia się na wojennym aspekcie hitlerowskich Niemiec, na dyskryminacji rasowej itd. Większość ludzi zapomina, że po wojnie następuje pokój. Hitlerowcy mieli pomysł na powojenną Europę. I tak, widać podobieństwa. Ale niektórzy nie uwierzą nawet jak zobaczą. Bo nie.
Jak z pierwszą częścią posta Brontiego niezbyt mogę się zgodzić (zapominasz o segregacji rasowej, w UE tego nie ma, jest wiele różnic pomiędzy UE a III Rzeszą). Tak druga połowa, całkowita racja.
Dlatego mówimy o podobieństwach, a nie kopii. Dlatego mówimy, że Korwin nie zasługuje aż na taki ostracyzm społeczny (tym bardziej, że sprzeciwia się obu koncepcjom UE i hitlerowskiej powojennej Europie!). Jakkolwiek by jego gest nie był rozumiany to trzeba przyznać, że trochę racji ma. "ein euro", "ein ticket" - zauważ, że nie mówi o problemach rasowych, światopoglądowych tylko o praktycznym aspekcie życia w takim tworze społeczno-politcznym. Przy czym te same pomysły od UE będą dobrze odbierane i trzeba klaskać uszami, a jak porówna się je z hitlerowskimi Niemcami i ich propozycją powojennej Europy - faux pas. Podwójne standardy pełną gębą. Gardzę.Cytat:
(zapominasz o segregacji rasowej, w UE tego nie ma, jest wiele różnic pomiędzy UE a III Rzeszą)
Sam Fisher: Ja się poddałem? Gdzie? A może to twoje ego podpowiedziało zwycięstwo kiedy uznałem że z otumanionym swoją wspaniałością ,,wolnego człowieka'' należy rozmawiać tak aby nie zniszczyć twojego wewnętrznego świata, przecież te puste kropki to puste kropki chyba ze widzisz jakieś wrogie hasła to wtedy trzeba pomyśleć o lekarzu..Spokojnie jeszcze nie raz się zmierzymy w dyskusji dzieciaku.
Dziwak miał racje w którym miejscu? Prawda naziści mieli takie pomysły,ale UE jest jednak inną para kaloszy,choć fanom Korwina trzeba dać takie podobnie kojarzone informacje to zaraz urosną do rangi dogmatu. Wykrzykujcie dalej ze Korwin ma rację,UE jest zła a znowu się okaże ze jest 3 procent na wyborach :). ,,Nie zasługuje na ostracyzm społeczny'' taa jasne.
UE jest zła pod tą postacią. Jak tego nie widzisz, przykro mi, dalej nie będziemy brnąć.
Dobra w czym jest zła UE?Grecja ze sami byli sobie winni tego co teraz mają? Euro bo to jest waluta organizacji ekonomicznej,iże jej przyjecie jest oznaką silnej pozycji gospodarczej państwa?Kredyty które same państwa pobierają a potem maja problem bo trzeba to spłacać?Korwin robi sobie jaja w PE i to jest jego rozwalanie Unii?Owszem Unia nie jest bez wad ale nie jest jakimś systemem totalitarnym.Pewnie podróżowanie bez paszportu to również jakiś napad na wasze osoby?