No jasne, że nie zasłużył ale to też jest żenada, że jak Barcelonie nie idzie to sędzia pomoże; wymusi się na nim decyzję albo sam jest fanem jednego z piłkarzy grających na boisku... Ostatnio sędzia nie pomógł, obiektywnie sędziował i Barka popłynęła. Szkoda, że tego obiektywizmu zabrakło teraz; nie wierzę w błędy sędziowski, na tym poziomie, w meczach o taką stawkę, tak wyrównanych.
Ciekawe jak UEFA odpowie na zarzuty Mourinho bowiem - nota bene Barcelona gra po raz drugi w finale, w którym w ogóle jej nie powinno być, po raz 2 sędzia wypacza wynik.
Cytat:
Cygaństwo było dzisiaj, ale przy tym meczu z Czelsj to i tak nic.
Spoko, Wolfang się może rozkręci; teraz może zostać gwiazdą na Camp Nou - wśród swoich.
Cytat:
Przypomnę tylko, że Real miał grać w tym meczu ofensywnie, przecież był w takiej formie.... i co z tego wyszło? Już po składzie można było wyrobić sobie zdanie.... Gra zespołów prowadzonych przez Mou przeciw Barcie... czyli dla mnie nudaaaaa, po za kilkoma smaczkami.
Lol? A co mnie to obchodzi? grali jak grali; Barcelona też cudów nie grała - 3 strzały z dystansu w tym szansa na gola z dobitki Pedro.. Nic poza tym, chyba, że mówisz o tym milionie podań na swojej połowie? O tym "posiadaniu piłki i tiki tace" :lol: :lol: :lol: ?
Cytat:
Na Pepe mogło się zemścić to co robił wcześniej, sędziowie na pewno oglądają takie coś jak: "przekopanie leżącego" itp. Faul Masche był jak dla mnie równie brutalny, ale ten na boiskach uchodzi za walczaka czasem nie gającego fair, a Pepe w oczach niektórych za brutala....
Co mnie to obchodzi po raz 2? Pepe jest facetem, gra ostro ale bez przesady; równie dobrze ja moge powiedzieć, że Busquets, Alves, Pedro to są powszechnie znane aktorzyny; dlaczego im sędzia nie dał odpowiednich kartek - skoro ich specyfika jest taka a nie inna? Pepe dostał kartonik bo gniótł tego Messiego jak robaka i razem z Ozilem do 61 min był najgorszy na boisku. Na to Wolfgang nie mógł pozwolić.
Cytat:
Co do meczu. Cieszyć się cieszę, ale nie wiem czy powinienem z takiego meczu, bo dla kibica niezaangażowanego to było coś na kształt Bari vs Sampdoria lub Stoke vs Fulham, nie obrażając tych zespołów, bo czasem potrafią stworzyć lepsze widowisko niż wczoraj zobaczyliśmy. To jest antyreklama Gran Derbi, jak i La Liga!
E tam, ładnie aktorzyli piłkarze Barki; Di Maria też odpowiadał ze swojej strony, ale do geniuszu Alvesa, Busquetsa i innych pajaców to w sumie mu sporo brakuje. Może w przyszłym roku się uda; Mourinho element łapania się za różne części ciała dopracuje do perfekcji prze następny rok - skoro w ten sposób można wejść do finału - to czemu nie; wywaliło by się Xaviego i ciekawe jak by Barcelona bez niego grała...
W ogóle koleś piszesz głupoty; napisz, że ci jest wstyd, że Barcelona gra po raz 2 w finale, w którym jej nie powinno być, że sędzia wyrzucił piłkarza zupełnie niesłusznie i tylko dlatego Barcelona osiągnęła przewagę. Zasłaniasz się jakimiś z dupy wziętymi przykładami - ( Di Marii, który chyba przez ALvesa był z 12 razy faulowany - przynajmniej z 8 rzeczywiście - co więcej Alves powinien zostać wywalony i to w pierwszej połowie za dyskusję z sędzią a w 2 akcja co mu Di Maria kanał puścił i na obieg chciał wziąć, a ten mu bara w twarz pociągnął - nei mam pytań, za to Ramos dostał kartkę w starciu z Messim ) a każdy widział co się stało wczoraj; każdy obiektywny oczywiście. No ale miejmy nadzieje, że Manchester osadzi na dupie tą bandę miernych aktorzyn - pewnie czego życzy sobie każdy oszukany kibic, każdy obiektywny. Bo to co się dzieje w tej edycji LM to jest po prostu przegięcie pały: najpierw Arsenal - z Schachtarem jakoś poszło, to teraz Real się stawiał; to ich Wolfang posadził. A zapomniałem o Mascherano co tak ładnie z całej siły kopnął chyba Pepe - za co tez mógł wyleciec - nawet za to bardziej.
Co się będę rozpisywał; i tak nic nie będziesz sensownego potrafił napisać, więc krótko Merda Barca jak i cała otoczka śmierdzącego oszustwem klubu...
Cały obiektywny piłarski świat powinien trzymać kciuki za MU by zakończył to nieśmieszne, żenujące przedstawienie teatrzyku z Katalonii.
Już tłumaczę:
Cytat:
spacer (korami) Marcelo po leżącym Pedro... Myślałem, że przez zawodnika się przeskakuje, a nie depcze (trzy razy) bez skrupułów
W ogóle Marcelo nie jest zainteresowany leżącym Pedro a cały czas patrzy na piłkę, więc nie ma mowy o umyślnym zagraniu. Fail numer 1
Cytat:
Xavi Alonso przy każdym wolnym lub stałym fragmencie sam wymierzał sprawiedliwość
Ooo, jak Angel eye w the good the bad the ugly? Mozesz doprecyzować tą złotą myśl?
Cytat:
Adebayor wszedł chyba tylko po to by pogować (jego gra tak wyglądała)... szczególnie jedna sytuacja (wiadomo, która)
O to też dobre. W sumie to mógł dostać kartkę za to odepchnięcie - było chamskie i tylko z nerwów to zrobił, specjalnie. Ewidentna kartka. Poza tym co widzisz złego w agresywnym pressingu ze strony napastnika? Kilka razy prawie się mu udało przechwycić piłkę.