Mam takie pytanie odnośnie zmiany wyznania - jak długo trzeba czekać po ekskomunice na propozycję zostania schizmatykiem?
Bo minęło już kilka tur jak zostałem ekskomunikowany, nawet papież mnie zaatakował i nic.
Wersja do druku
Mam takie pytanie odnośnie zmiany wyznania - jak długo trzeba czekać po ekskomunice na propozycję zostania schizmatykiem?
Bo minęło już kilka tur jak zostałem ekskomunikowany, nawet papież mnie zaatakował i nic.
To bywa różnie nawet kilkanaście tur (z tego co pamiętam z gier do nawet chyba 20).
Witam. Po przykrych przeżyciach z Stainless Steelem postanowiłem dać szansę Bellum Crucis 7.0. Mam jednak parę pytań:
1. Jak dokładnie działa system uzupełnień ? Rekrutuję w zamku dostawcę, ustawiam go w pobliżu generała, jednak w oknie dowódcy zapasy cały czas ubywają.
2. Czy jest jakiś mod etc., który pozwala zmienić AI komputera na mapie ? Od 30 tury, co turę muszę przeprowadzać jakąś bitwę, a tego nie lubię, a gdy jedna frakcja wypowie mi wojnę za nią idzie 5 kolejnych, strasznie mnie to irytuje, gdyż na początku wolę skupić się na ekonomii. Najbardziej odpowiadało by mi coś na kształt Savage AI ze Stainless Steela, z nieco bardziej pasywną inteligencją.
3. Jakie submody (najlepiej kompatybilne ze spolszczonym BC 7.0) proponujecie, aby jak rozgrywka stała się jak najbardziej stabilna ?
Z góry dziękuję za pomoc :)
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...nteligencja%29
Wypróbuj i daj znać czy dobrze Ci się gra, tylko pasywniejsza dyplomacja to poziom normalny albo łatwy, od trudnego AI jest ostre. System walki też jest zupełnie inny, AI wpływa też na bitwy.
Niestety, mam problem z pobraniem wersji 4.0, najprawdopodobniej wina hostingu, bo strona główna też się nie włącza.
http://www.speedyshare.com/ercXY/PiterAI4.0.rar
Tylko pamiętaj, że AI może w każdej chwili zaatakować, przez pierwsze 15 tur zazwyczaj jest spokojnie ale nie zawsze. AI nigdy nie zdradzi od relacji 9/10. Konieczna nowa kampania.
skwierczyq dostawcę dajesz do armii, a nie obok.
Okej, dzięki za pomoc panowie. Zainstalowałem submoda muzycznego, megasubmoda dla 7.0, PiterAI 4.0 i spolszczenie. Potestuję pare dni i dam znać jak się gra ;)
Poczytaj poradniki do moda, tak moje, jak i od Szymczak69. Te z 6.3 są w sumie aktualne i w 7.0 w ponad 95%.
Sadam86 a antypapieżem zostanie jakiś mój kapłan, czy on się po prostu pojawia jak np. rabin?