Ech, dałem się nabrać na fake, a szkoda, bo fajnie wygląda. Ciekawe ile w tym - http://www.youtube.com/watch?v=IZ0LnHLF ... re=related - jest rzeczy z Shoguna II.
Wersja do druku
Ech, dałem się nabrać na fake, a szkoda, bo fajnie wygląda. Ciekawe ile w tym - http://www.youtube.com/watch?v=IZ0LnHLF ... re=related - jest rzeczy z Shoguna II.
To zobacz temat Screeny i artworki z Shogun 2 na tym forum.
To mamy już oficjalną albo choć orientacyjną datę premiery na jesieni? Bo jakoś mi to umknęło, wydawało mi się że premiera na wiosne.Cytat:
3) Gry które jesienią chce zdobyć to F1 2010 Fifa 11 i Shogun2 Mam nadzieje że mój szarak udźwignie wszystkie.
Premiera gry oficjalnie to początek 2011, możliwe że luty. Nigdzie nie znalazłem info o jesieni 2010.
O gustach się nie dyskutuje, poza tym, jak ktoś nie lubi epoki trudno, ja uwielbiam osobiście takie klimaty a i trailer całkiem przyjemny.Cytat:
Zamieszczone przez Adamsky
Nie wiem jak taki trailer może się nie podobać.. to wszystko jest na silniku gry tylko obraz przepuszczony przez filtry, ogromny zamek, przepiękna burza i efekty świetlne, super szczegółowa grafika i te jednostki.. mmm a jak nacierają na siebie.. oglądałem go już milion razy:D Aa i co mnie wbiło w fotel: zauważcie, że jak konnica szarżuje, to nie zderza się z piechotą i nie odtrąca jednostek, tylko przejeżdża przez oddział tratując część:D woot woot:D
Nagano
Rzeczywiście Kitaro tworzy niesamowitą, duchową muzykę i z pełnym powodzeniem mógłby ułożyć ścieżkę dźwiękową do Shoguna:)
Hehe choć niektóre utwory bardzo pasują mi do Settlersów 4:P
http://www.youtube.com/watch?v=YSC_hCCT ... re=channel - Majowie mieli podobne:P
BTW nawet jeśli ma być łącznie tylko 30 jednostek, to jestem pewny, iż będzie to tak jak w NTW: dla każdego klanu będą różnice w pancerzu, tych chorągiewkach na plecach(jak się nazywają:D?) i kolorach i wtedy naprawdę taka mała ilość nie będzie przeszkadzała:) Ile było jednostek w NTW? Każda nacja miała prawie takie same + kilka innych. Co prawda nie grałem za dużo, bo nie lubię sposobu rozgrywki jaki wymusza broń palna, ale wiem, że takie coś ani trochę nie będzie mi przeszkadzać w Shogunie:)
Kiedy powinno być demko, na gwiazdkę się doczekamy?
Niemniej szkoda, że sashimono (tak się nazywają ;)) będzie tylko graficznym dodatkiem, a nie, jak w rzeczywistości, głównym elementem identyfikacyjnym na polu bitwy, bo twórcy znów zafundowali nam uniformizację godną epoki napoleońskiej, ale nijak mającą się do Japonii okresu Sengoku.Cytat:
Zamieszczone przez Ithriel
Od strony graficznej wszystko ładnie, pięknie (choć przy takim dopracowaniu szczegółów mogliby się postarać, żeby stopy jeźdźców spoczywały w strzemionach), oby tylko nie okazało się, że na tym skupili większość swoich wysiłków...
BTW nawet jeśli ma być łącznie tylko 30 jednostek, to jestem pewny, iż będzie to tak jak w NTW: dla każdego klanu będą różnice w pancerzu, tych chorągiewkach na plecach(jak się nazywają:D?) i kolorach i wtedy naprawdę taka mała ilość nie będzie przeszkadzała:) Ile było jednostek w NTW? Każda nacja miała prawie takie same + kilka innych. Co prawda nie grałem za dużo, bo nie lubię sposobu rozgrywki jaki wymusza broń palna, ale wiem, że takie coś ani trochę nie będzie mi przeszkadzać w Shogunie:)
Kiedy powinno być demko, na gwiazdkę się doczekamy?[/quote]
Tu mnie zaskoczyłeś!!
Przecież NTW jest częścią sagi z najbardziej różnordnymi rosterami.
Pewnie wyskoczysz, że M2TW i RTW były w tym lepsze, ale tak nie jest.
W tych częściach jednostki były robione wg schematu, a w NTW każda nacja ma coś swojego, np. Ruscy mają muszkieterów z dobrą szybkością przeładowywania.
No każda nacja miała jakieś tam własne jednostki charakterystyczne tylko dla niej, ale mi się rzuciło w oczy, że większość miała identyczne nazwy i tyle, nic więcej nie mówię:P Nie grałem w to na tyle długo, żeby prowadzić dyskusję(kilka dni:D) Ale jak już mówisz o rtw czy mtw to oczywiście, że były w tym lepsze. Jakiego schematu? Co może łączyć armie np. galów z armią miast greckich? Wszyscy mieli chłopów:D>>
W RTW każda nacja ma inne jednostki, no może te o podobnej kulturze mają ileś tam wspólnych i ofc są odpowiedniki ale to nie to samo.
Zresztą co za różnica w której grze było więcej różnych jednostek.. oprócz empire bo to wyjątek:D Mówimy o Shogunie i fakt, iż będzie 30 ani trochę nie zepsuje frajdy grania:)