Re: PYTANIA POCZĄTKUJĄCYCH GRACZY
Cytat:
Czy to normalne, że początkowe jednostki rzymskie, te przed reformą, po krótkim zwarciu z macedońskimi falangitami(pikinierzy z poboru lub zwykli falangici ) uciekają ?
tak to normalne chodzi Ci zapewne o hastati i princepsów, ci drudzy wytrzymują trochę dłużej.
Cytat:
Rzymianie zawsze atakują wprost na falangę. Jedynie kiedy ustawię konnicę na flankach to próbują ją najpierw zlikwidować. Wprawdzie to tylko średni poziom ale mimo wszystko bitwy są bardzo łatwe. Mam już dość tych heroicznych zwycięstw i dlatego pytam
No cóż to jest tylko AI
Co do poprzedniego pana
Cytat:
Dziś zrobiłem sobie mały test elitarnych jednostek falangistów oczywiście na max upgrade,zacząłem od seleucydzkich Srebrnych tarcz vs kartagiński święty zastęp,wygrali Kartagińczycy,później zrobiłem hoplici spartańscy vs święty zastęp,tutaj wiedziałem że wygrają spartanie,i jak się zdziwiłem gdy zostali pokonani,aby mieć pewność powtórzyłem bitwę kilka razy i zawsze to samo,wiedząc jaka falanga jest najlepsza,zrobiłem kohorta miejska vs święty zastęp ,wygrała kohorta miejska,w walce z falangą wtf?
zazwyczaj wygrywa jednostka która ty dowodzisz, to raz, dwa kohorta miejska to najlepsza piechota w grze i wygra z każda inna, trzy spojrz na ich ceny.
Cytat:
Zamieszczone przez inquisitor
Dziś zrobiłem sobie mały test elitarnych jednostek falangistów oczywiście na max upgrade,zacząłem od seleucydzkich Srebrnych tarcz vs kartagiński święty zastęp,wygrali Kartagińczycy,później zrobiłem hoplici spartańscy vs święty zastęp,tutaj wiedziałem że wygrają spartanie,i jak się zdziwiłem gdy zostali pokonani,aby mieć pewność powtórzyłem bitwę kilka razy i zawsze to samo,wiedząc jaka falanga jest najlepsza,zrobiłem kohorta miejska vs święty zastęp ,wygrała kohorta miejska,w walce z falangą wtf?
Spartanie mają zbyt słabą obronę w porównaniu do SB.
Ale mają większy atak i 2 pk życia :)
i są do bani...
mit 300 zakorzenił się na naszym forum na dobre
Bo twórcy polecieli na wizerunek a nie historyczność. W tamtych czasach Spartanie(II - III w. p.n.e) byli nie gorzej opancerzeni niż reszta hoplitów ;/ To podczas wojen peloponeskich byli ubrani w szaty (IV-V w p.n.e) Jak zresztą wszyscy hoplici.
Przynajmniej tak wyczytałem.
Widział ktoś aby nacja nie Rzymska, dokonała desantu na włochy? :?:
Ja gram kilka lat a nie widziałem. :?:
Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Widział ktoś aby nacja nie Rzymska, dokonała desantu na włochy? :?:
Ja gram kilka lat a nie widziałem. :?:
Zależy co masz na myśli pisząc Włochy... Jeżeli piszesz o terenach na południe od Padu to czasami jedynie Galowie zajmują Ligurię ale potem i tak szybko ją tracą.
Rozchodzi mi się o desant morski dokonany przez np. Greków, Kartagińczyków, Macedończyków. Na tereny Tarentu, Crotonu, Capui
(Brutusów i Scypionów).
Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Rozchodzi mi się o desant morski dokonany przez np. Greków, Kartagińczyków, Macedończyków. Na tereny Tarentu, Crotonu, Capui
(Brutusów i Scypionów).
Jakby nie patrzeć to te tereny też są na południe od Padu... 8-) Nie spotkałem się nigdy z czymś takim chociaż kilka razy widziałem w okolicach Rzymu członków rodzin baz armii z Hiszpanii i Numidii. Może to byli zakładnicy? ;)
Na razie chyba żadna frakcja nie zrobiła mi desantu na Włochy. Tylko Idżipt blokuje moją stolicę statkami, które często odpędzam pięciomasztowcami czy jak to się nazywa po zbudowaniu Panteonu Neptuna.