Witam tu masz link do poradników viewtopic.php?f=249&t=747 . Poczytaj może to Ci pomoże.
Wersja do druku
Witam tu masz link do poradników viewtopic.php?f=249&t=747 . Poczytaj może to Ci pomoże.
Mam jeszcze jedną sprawę chciałbym więcej najemników rekrutować np.jestem na krucjacie mogę rekrutować rycerzy bez koni tylko 2 a chciałbym 6 i dlaczego czasem nie można ich doszkalać.
To trzeba zmienić replenish w pliku descr mercenaries, czasem w danym regionie można rekrutować np. rycerzy bez koni a w innym ich nie ma więc tam gdzie ich nie ma w puli do rekrutacji nie można ich też doszkalać. Ty grasz w podstawkę tak? w czystej podstawce tego nie da się zmienić. Musiałbyś zrobić moda zgodnie z poradnikami pod podstawkę z własnym plikiem bat i cfg i dopiero pod nim można zmieniać dostępność najemników i inne takie. na czystym Medku II i czystym Kingdoms nie da rady nic zmienić bo komp korzysta zawsze z oryginalnych plików Segi. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez WoRsHip
P.S. Zagraj z mody np. Spolszczone Bellum Crucis 6.1 albo SS jakiś.
A można rycerzy bez koni rekrutować w jakimś kraju w zamku w koszarach,jak można to proszę o szczegółową odpowiedź.
No można. trzeba ich dopisac do bulidings. Ale zanim wytłumacze to napisz mi czy grasz w moda czy na oryginalnym Medku lub Krucjatach. Dopóki nie zagrasz w moda albo nie zrobisz sobie folderu moda do Podstawowego Medievala II (lub do Kingdoms) to nie mam Ci co tłumaczyć. Bo jak pisałem w podstawowym czystym Medku i Kingdoms się nie da tego zmienić tylko w modach się da. Albo do zwykłego Medka trzeba zrobić własny Modfolder i do niego wrzucać zmiany bo inaczej nic z tego nie będzie.Cytat:
Zamieszczone przez WoRsHip
P.S. Dawno temu nim zacząłem grac w mody zrobiłem taki Modfolder pod Medka i Kingdoms i dodawałem najemników w tym rycerzy bez koni do rosteru innych państ, rekrutacja była z koszar zamkowych. Niestety tak to wygląda.
Araven dzięki za te pliki, na razie nie mam czasu (a raczej chęci tracić dużej ilości czasu) by to posprawdzać, ale jak tylko znowu najdzie mnie na modowanie (bo raz mi się chce robić to, raz tamto na kompie), to Ci napiszę co z tymi plikami. Dzięki.
Mam problemy zrozpakowaniem modu i patcha 'belum curis' i patcha1.5 ,próbowałem winzipem ,ale niedało rady ,moglibyście podać programy dzięki którym rozpakuje te pliki?
viewtopic.php?f=30&t=7414 tu masz link do tematu o Bellum Crucis 6.1 jest tam też sposób instalacji moda na stronie nr 1 i wersja skrócona opisu instalacji na stronie 20. Moda instaluje sie na Kingdoms 1.5. Patch 1.5 mam jako plik rar. Spróbuj Winrarem. Napisz jaki masz system operacyjny, czy chodzi Ci o Bellum Crucis 6.1 czy np. 5.1 i jak rozumiem masz zainstalowane Kingdoms ale bez patcha 1.5? Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez royal12
Mój system to windows Vista.Patch 1.5 mam niezainstalowany tylko ściągnięty z internetu.Dzięki za porady
zaczyna mnie to już wkurzać,podczas rozpakowywania trzeciej części moda przez winrara ,pojawia się brak wolumenu,spróbuje ściągnąć jeszcze raz te pliki.