nie, ja zwyczajnie nie mogę zainstalować, part 1 nie włącza mi się wcale, a jako plik instalacyjny mam tylko part 2.
a o turce mógłby mi ktoś napisać...
Wersja do druku
nie, ja zwyczajnie nie mogę zainstalować, part 1 nie włącza mi się wcale, a jako plik instalacyjny mam tylko part 2.
a o turce mógłby mi ktoś napisać...
Witam. Mnil Instalujesz każdą część osobno do tej samej lokalizacji. Lokalizator podaje Ci domyślną ścieżkę, zmień tylko dysk i wstaw lokalizację Twojego Medka. Zostaw wszystko co podaje instalator od mods/ w prawo. A zmień lokalizację Medka to co jest na lewo od mods w scieżce z instalatora. I tak z każdą częścią robisz każdą instalujesz. Od pierwszej do trzeciej. Dopiero po instalacji 3-ej utworzy się skrót i możesz grać. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
1 i 3 nie odpala, jedynie 2...
dziwne...
ściągałem torrentem, próbować pojedynczo?
Ja ściągałem pojedyńczo. Każda musi odpalić w kolejności od pierwszej do trzeciej. Dasz radę. Widocznie te 2 się uszkodziły podczas ściągania. ;) Pozdrawiam.
P.S. Wudang - czy moje ograniczenie bonusów dla kompa w campaign script zostanie jakoś wykorzystane? Generalnie za ile może być nowy patch do wersji Broken Crescent 2.3 i czy znajdzie sie w nim nowe AI od Germanicu5, i kiedy ew. patch może wyjść i co się w nim znajdzie? :mrgreen:
Twoje ograniczenie bonusów równało się obcięciu pomocy w przypadku zadłużenia frakcji. To znaczy, jeśli dana frakcja miała w skarbcu -1, to stare skrypty automatycznie dodawały tej frakcji +10 000 (na przykład). W najlepszym wypadku saldo dla tej frakcji wynosiło w danej turze 9 999 + zwykły dochód.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Ta część skryptu nie była więc odpowiedzialna za gromadzenie bzdurnych ilości gotówki. Wydaje mi się, że do gromadzenia przyczynia się raczej ta część, której nie ograniczyłeś - dodająca po 750-800 za każdy ośrodek. W sytuacji, gdy ośrodków jest 20, to i kasy co turę przybywa o maksimum 16 000 plus zwykły dochód (załóżmy, że z 20 ośrodków to będzie minimum 20 000, po 1000 z każdego, co jest zaniżeniem) minus wydatki.
Ograniczenie skryptu "Raider's Loot" to był na pewno dobry pomysł; AI dostawała zbyt wiele.
Do tego należy dodać nieznane mi bonusy dla AI wiążące się z ustawieniami trudności - na VH kampanijnym zawsze będzie kopanina z koniem.
Ale: obcinając te "zapomogi dłużnicze" sprawia się, że po kilka frakcji wegetuje finansowo - przez kilkadziesiąt tur są na zero, co wyraźnie negatywnie wpływa na Seldżuków irackich, którzy najczęściej w ogóle rezygnują z ekspansji.
Dla odmiany, zmniejszyłem "zapomogi dłużnicze" o połowę, przez co zmniejszyła się liczba bankrutów, a i frakcje są teraz nieco bardziej aktywne, niż na Twoich poprawkach, Aravenie. Jeszcze to testuję i sprawdzam. Trochę to potrwa.
Co do AI od Germanicu5a - opracowanie kampanijnego zajmie mu kilka miesięcy, ale już zaczął nad nim pracować, natomiast bitwne ukaże się niedługo, pewnie jeszcze w tym miesiącu.
Nie wiem, kiedy ukaże się patch. Chcemy poczekać do końca miesiąca na raporty o błędach, i wtedy zaczniemy przygotowywać łatkę.
Witam. Postąpiłem tak w pełni świadomie wywaliłem całkowicie zapomogi dłużnicze te + 10.000 dla AI jak zejdzie na minus bo to mnie najbardziej wkurzało, gdyż AI mogło dużo rekrutować, a ten skrypt wtedy jeszcze pogarszał sytuację, bo frakcja AI bedąc na minusie dostawała z nieba 10.000 i znowu mogło rekrutować na potęgę (błędne koło), a ludzki gracz w takiej sytuacj jest na minusie i walczy z kolejnymi falami wojsk AI. Dlatego ten skrypt wyleciał w mojej propozycji jaką Ci wysłałem. Ten bonus za różny poziom rozwoju osad zostawiłem, bo jakieś premie komp musi mieć - fakt, że są za duże. Wywaliłem też 90% bonusów za zdobywanie prze AI regionów, było 1.000 i 3.000 ja zostawiłem 100 i 300. To było moje pierwsze podejście do campaign scriptu. Na coś się przydało bo skłoniło Cię do testów i poszukiwania sposobu na dokonanie zmian. Nie twierdzę, że było trafione w 100%, mało je testowałem. Ale jedno jest pewne dla mnie przy aktualnych cenach budynków jakie są w Broken Crescent 2.3 by normalny gracz dał sobie radę bonusy dla kompa muszą ulec obniżeniu i obcięciu a o ile to testy gry wykażą. To dodawanie kasy przy minusie u AI to masakra i przegięcie jest, albo powinno wg mnie wylecieć albo ulec redukcji do 25% maksymalnie. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez wudang_clown
P.S. Niemal identyczny camapign script był w 2.02 ale tam budynki były tańsze o wiele i dużo szybciej dało się osiągnąć sensowne dochody i walczyć z armiami AI. Mam nadzieję, ze patch zdoa zbalansować premie dla kompa w campaign script. Do czasu zbalansowania rozgrywki nie gram w broken 2.3 czekam co wykombinujecie w patchu,a po wydaniu patcha Karaislam ma wypuscić swojego submoda na co liczę, co pisałem wcześniej. Reasumujac mod fajny ale na razie jak dla mnie bardzi mocno przegięty na korzyść AI.
Nie twierdzę, że Twoje poprawki są nieprzydatne.
Chciałbym jednak wypróbować kilka kombinacji. Pomoc finansowa dla AI nie wróci do poziomu 10 tysięcy, ale obniżanie jej do 2500 wydaje się zbyt radykalnym cięciem - ale zobaczymy, co wykażą testy.
Do tego chcę jeszcze sprawdzić, jakie bonusy dostaje AI za wybór ustawienia Very Hard, a ponoć dostaje dość spore. Gdy grałem w TATW jakiś rok temu, problem z AI spamującym armie był ten sam; podobnie i w Europa Barbarorum...
Dam znać o wynikach, jak tylko będę miał gotowe jakieś podsumowanie. ;)
Wyszedł nowy submod Karaislama - Turka do Broken Crescent 2.3 oto link do tematu http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=448662 ,
Poniżej częśc zmian.
what this mod contains are:
new musics(u need to download and install part2 to have new musics)
new kypchak army
new georgian army
new mongol army
new horse model for kypchaks
new horse model for georgians
new horse model for mongols
new loading screens
new loading bar
new unit info cards
new unit cards
new splash screen
new cursors
new 2 unit models to ere and koj
new 3 unit models to aor area
new kypchak portraits
new koj portraits
new müslim portraits
kypchak campaign economy tweak
georgia campaign economy tweak
kypchak unit balance
georgia unit balance
medieval message mod
better grass mod
better water 2.0
high quality sky textures project
new city castle textures mod
Forts provide an upkeep of any 4 units, gives them a purpose for the player to control them.
Cities and Castles give free upkeep to levies and aor units, so a stone wall allows 2 units to be free when garrisoned.
KARAİSLAM's WAR CANDY
u are right to ask what the hell is war candy(u can think what a stupid name).but its the system which i ve been working on.and it ll make the release delay.cos it ll take much time(especially i ve not much time cos of work).what this system ll give u are these:
1-crimson tide 4.2 blood-dirts
2-epic unit size
3-new unit stats(i ll use the stats of dear game geek 2.its the best one around.and there is no point to discover america one more time(we turks says such)
4-new formations for units
5-new prices for units
6-all the units are standard.for example most of spearmen has 250 soldiers swordsmen 225 archers 200 etc.
7-new skeleton system so that in the war ur enemy wont be too far from ur sword.u ll see that his sword touching his body at least.u ll see correct fatalities.
8-new animation system of dear warman222.so except bow and decap u ll ve the latest animations around.
9-new upkeep prices for units
10-more longer realistic wars
11-new upgrade price for the units
so i called all of this karaislam'S war candy.
araven po prostu podaj linka nikomu nie zaszkodzi jak kliknie:P
Dzięki za radę ale tak to chłopaki mogą poczytać co ich tam czeka. Ale fakt linka wstawię. Co do submoda to wyszlatez muza do niego jako part2. generalnie submod super. pykam w niego. Duzo lepszy balans i wiele ulepszen. ja sobie jeszcze AI startegiczne zmienilem na duzo ciekawsze i bardziej agresywne niz oryginalne i BC 2.3 nabiera rumieńców. A po wyjsciu patcha do BC 2.3 submod zostanie dostosowany do tegoz patcha i Karaislam ma dorzucic kilka submodow jeszce + nowa frakcje jakąs. generalnie polecam sciągac i instalować. Ten Turek to porządna firma. O ile w czyste BC 2.3 gralem niewiele o tyle w BC 2.3 z tymze submodem gram bardzo chętnie. Muzyka jest cool. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez Turumbar and death