Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja Preview frakcji nr 4 - ICENOW
Cytat:
Dlaczego nie ogólnie Brytowie (Pritani) tylko jedno plemię, aczkolwiek znaczące? Pewnie z powodów patriotycznych i powstania Boadicei.
Pewnie też dlatego że tak jest bardziej historycznie. Gdyby dali ogólnie Brytów musieliby się bawić w robienie konfederacji plemion co i tak zbytnio historyczne raczej by nie było.
Miło by było gdyby nie byli oni skazani na sukces i władzę w Brytanii mogło zdobyć też inne plemię.
W Brytanii jest 7 prowincji, Icenowie zaczynają z 1 i są frakcją grywalną, ma nie być wiosek rebelianckich, więc nasuwa się, że będzie 7 plemion każda z 1 prowincją, najpierw będą walczyć o panowanie na wyspach brytyjskich, jak w shogunie :p.
Cytat:
Zamieszczone przez tomciopogromcio
W Brytanii jest 7 prowincji, Icenowie zaczynają z 1 i są frakcją grywalną, ma nie być wiosek rebelianckich, więc nasuwa się, że będzie 7 plemion każda z 1 prowincją, najpierw będą walczyć o panowanie na wyspach brytyjskich, jak w shogunie :p.
Ciekawe ile będzie grywalnych Frakcji na Wyspach Brytyjskich :D
A ja mam pytanie, czy potwierdzone jest, że będzie osiem frakcji grywalnych i czy te, które nam teraz pokazują będą na sto pro grywalne?
Cytat:
Zamieszczone przez _yourself_
Chodzi mi o to że na dobre ukształtowali państwo dopiero koło 230 r pne.
Ja bym powiedział, że ten proces dopiero się rozpoczynał, chwilowo powstrzymany przez Antiocha III, natomiast jaka była różnica między koczowniczymi Parnami z pierwszej połowy III w. p.n.e. a koczowniczymi Partami z końca III w. p.n.e. ? Chyba tylko taka, że w między czasie rozgościli się w satrapii Partia, a Arsakes ogłosił się królem.
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Pewnie też dlatego że tak jest bardziej historycznie.
Obiektywnie rzecz biorąc tak jest ciekawiej, choć argument - bo tak jest bardziej historycznie - w przypadku CA brzmi trochę przewrotnie :)
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Gdyby dali ogólnie Brytów musieliby się bawić w robienie konfederacji plemion co i tak zbytnio historyczne raczej by nie było.
Jeżeli tak jak napisano poniżej, obok Icenów będą jeszcze inne plemiona prowadzące własną ekspansję to będzie całkiem dobrze.
Mi się wydaje, że frakcje będą następujące.
-Rzym
-Kartagina
-Ci Brytowie
-Macedonia
-Imperium Selecuidów
-Egipt
-Galowie
-Dakowie może Scytowie
Mi to by się podobało jakby Partia była państwem pojawiającym się w trakcie rozgrywki. Jeśli mapa kampanii obejmowałaby ich rodzime tereny wtedy mogliby zrobić jak w Medievalu-kampanii brytyjskiej, że tak jak tam sojusz baronów wyodrębniał się z części ziem angielskich, tak tu ok. 240 r. Partowie wyodrębnialiby się z państwa Seleukidów. A jeśli Partia nie zmieściłaby się na mapie to mogliby się pojawiać jako horda.
Cytat:
Zamieszczone przez Lord Wełnowór
Mi to by się podobało jakby Partia była państwem pojawiającym się w trakcie rozgrywki. Jeśli mapa kampanii obejmowałaby ich rodzime tereny wtedy mogliby zrobić jak w Medievalu-kampanii brytyjskiej, że tak jak tam sojusz baronów wyodrębniał się z części ziem angielskich, tak tu ok. 240 r. Partowie wyodrębnialiby się z państwa Seleukidów. A jeśli Partia nie zmieściłaby się na mapie to mogliby się pojawiać jako horda.
Jeśli mapa ma być większa, to powinni się zmieścić.
Od państwa Seleucydów oddzieliła się Baktria , a Partia została podbita przez Parnów (mogłem przekręcić nazwę);)