http://www.twcenter.net/forums/showthre ... cement-Mod
Próbował ktoś z Was tego moda? :)
Wersja do druku
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... cement-Mod
Próbował ktoś z Was tego moda? :)
Cytat:
Zamieszczone przez Kamiloss
Tak, właśnie dopiero co go przetestowałem i powiem jedno: ten mod czyni cuda. Jeżeli chodzi o polepszenie grafiki to jakiejś różnicy gołej okiem nie widzę, chociaż pewnie jak bym porównał do siebie 2 screenshooty to coś bym zobaczył, natomiast mod ten dodał mi mnóstwo fps'ów ! Do tej pory żeby cieszyć się w miarę płynną grą miałem opcje nastawione na very high, natomiast po tym modzie wszystko poza jakością modeli jednostek (high) mam na ekstremalnych i gra chodzi w około 40-60 fps'ach. Jedynie przy starciach na dużą skalę przy zbliżeniu kamery spadają do 20.
A mapę kampanii coś ruszyło ?
Pytam, bo mi gra odpala z tym modem czarny ekran, a potem przestaje działac...
Niestety, ale u mnie nie, a jak już to niewiele (góra 2-3 fps'y).Cytat:
Zamieszczone przez qzr92
u mnie po wgraniu tego moda i ustawieniu gamtruecolor na 1 obraz zrobił się jakiś taki mleczny.
właśnie przetestowałem na mojej konfiguracjiCytat:
Zamieszczone przez Arthurius
Shader 3: 51,1
Shader 4: 49,8
Shader 5: 50,7
Czyli znowu zależy prawdopodobnie od karty.
Ma słabszego kompa od Ciebie i mu mnie chodzi dobrze - choć nie na najwyższych ustawkach. Jedynie mam więcej ram-u - 8Gb i winde 64 bit. Powinno Ci chodzić bez problemu.Cytat:
Zamieszczone przez Maajkelloo
Witam serdecznie,zaczynając od początku to zakupiłem Total war Rome 2 przedpremierowo w empiku za 159zł (z wliczonym kosztem przesyłki i kodem odblokowującym kulturę Grecką 8-) )po czy 2 dni po premierze przychodzi do mnie gierka.Niestety nie ma mnie w domu :( , odbieram awizo a tam wartość paczki wynosi 459zł :shock: ,Pan listonosz się pomylił :?: :?: :?: mam taką nadzieje.Na pocztę wybieram się jutro gdyż mam dzionek wolny od "obozu pracy" :D ,lecz po przestudiowaniu tego tematu siedzę jak na szpilkach pełen niepewności a zarazem nadziei czy kolejna odsłona serii ruszy na moim pc na ustawieniach graficznych cieszących oko ale pozwalających płynnie poruszać się podczas gry .Dlatego też zwracam się do forumowiczów z prośbą o pomoc na co mogę liczyć i czego się spodziewać.Co do mojego sprzętu :
Windows 7 Ultimate 64 bit
Procesor : i5-2500k 3.30GHz
RAM : Kingston HyperX Blu DDR3 2x4GB 1333MHz CL9 BOX
Grafika : MSI AMD Radeon HD7850 1GB 256 bit
MAX roz. : 1366x768
Płyta główna : Asus P8H61-MLX
Zasilacz Modecon LOGIC 600W
Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam ;)
459zł - to chyba zamówiłeś Edycję Kolekcjonerską :D