Mnie wkurzaly te slamsy. Co chwila sie pojawialy, musialem szybko tam postawic jakis budynek.Cytat:
Zamieszczone przez Tom4shCK
Wersja do druku
Mnie wkurzaly te slamsy. Co chwila sie pojawialy, musialem szybko tam postawic jakis budynek.Cytat:
Zamieszczone przez Tom4shCK
Racja, zapomnialem tego dodac ;) gram na trudnym, chociaz trudny to okreslenie na wyrost w tej grze :DCytat:
Zamieszczone przez adi
Podobno teraz trudny to jak normalny kiedys:)Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
Masz rację, mea culpa , wywalało do pulpitu, ale w porównaniu do Rome I , błędy w jej następczyni do zupełnie inna bajka, czym dłużnej gram i bardziej się wgryzam widzę jak bardzo jest niedopracowana, już nawet nie irytuje się na CA, a bardziej na siebie że tak szybko kupiłem to coś.Cytat:
Wybacz, ale się mylisz, Roma jeszcze w roku 2005 wywalała do pulpitu, i nikt tego nie podważy
Nie przesadzajmy. Gra jest dobra i gra się całkiem przyjemnie. Trzeba po prostu wziąć poprawkę na przejściowe problemy.
Tak przy okazji. Jak macie problemy z płynnością, spróbujcie ustawić aplikacji większy priorytet w procesach. Parę FPS mi przyrosło, dodatkowo szybciej się tura wykonuje.
/edit:
Jedyne co mi przeszkadza w tej grze, to cały czas nie mogę oprzeć się wrażeniu, że niektóre funkcje zostały tam wrzucone na siłę. Cała ta polityka wewnętrzna w postaci 4 przycisków dotyczących adopcji, zabójstwa, małżeństwa i szerzenia pogłosek to śmiech na sali. : D
Tak jak w empire małe (1 prowincjowe) mają przewagę nad wielkimi.
Taki Egipt zaczyna z 6 prowincjami, tylko 2 armię (małą i dużą w Aleksandrii) + flota. Muszą obronić swoje rozległe regiony.
- Zmuszony jest do podzielenia swoich sił, bo otoczony jest przez inne nacje.
- Musi dokupić dużo oddziałów, przez co gospodarka spada.
A np. takie Ateny też zaczynają z 2 armiami (łącznie 6 lub 7 jednostek) + flota.
W pierwszych turach ładujemy wszystko do miasta i jesteśmy prawie nie do ruszenia. Armie + flota + garnizon miasta.
Możemy spokojnie rozwijać gospodarkę, i zajmować się aktywnie dyplomacją, popartą pieniążkami zaoszczędzonymi na rozwoju armii.
Jest możliwość ustawienia kampanii na wysokie a bitwy na najwyższe ustawienia tak jak to było wcześniej?
Moim zdaniem większe frakcje z problemami to Kartagina i Egipt.
Kartagina dlatego że przynajmniej u mnie po około 3 turach wszystkie mniejsze nacje wypowiadają mi wojnę i nie mam co zrobić bo pośle armię do podbicia jednego miasta z tu 2 inne wpakują mi się na macierzystą prowincję.
Egipt bo ma przy sobie Seleucydów którzy mają od cholery sojuszników i nie da się ich tknąć tych mniejszych też nie można tknąć bo są sprzymierzeni właśnie z Seleucydami -.-
Ale dla przykładu Rzym mały nie jest a bez problemów można podbić kilka frakcji i stworzyć gospodarkę i kilka potężnych armii
W sumie z nie każda mała frakcja ma łatwo taka Sparta niby jedna prowincja i można łatwo podbić Epir to jednak gospodarka leży nikt nie chce handlować i jesteśmy zmuszeni do walki armiami często 2x mniejszymi od wroga.
Chyba zapowiadanego hotfixa mi ściąga ;)
Witam!
Pogralem trochę w ta gierke i mam jedno określenie na nia: NUDNA!!!! Jakies to nie ciekawe(może się starzeje). No i sprawa tego brudu w późniejszym okresie. Tragedia!!! Strasznie to irytujące. Mysle ze w następnym patchu będzie to naprawione, bo strasznie psuje rozgrywke. Bitwy poprawily się po piątkowym patch'u. Już cala armia przeciwnika nie idzie mi na moja flankujaca konnice. Dobre i tyle.