Czym różnią się poszczególne poziomy trudności w Rome II ?
Dyplomacją ? Statystykami jednostek ? Agresywnością AI ? Dochodami ?
Wersja do druku
Czym różnią się poszczególne poziomy trudności w Rome II ?
Dyplomacją ? Statystykami jednostek ? Agresywnością AI ? Dochodami ?
Dyplomacją, statystykami AI (na pewno morale), agresywnością AI (choć najczęściej tylko w fazie dyplomacji) i chyba początkowym stanem gotówki. Ponadto najwyższy poziom nie ma opcji ręcznych save'ów i aktywnej pauzy w bitwach.
Czy jeśli zwerbuje 1 jednostkę to będzie zjadać żywność czy tylko złoto ?
Jednostka tylko złoto... ale armia, złożona nawet tylko z 1 jednostki straży generalskiej/admirała pewno także i żarcie.
Czy w tej grze da się jakoś znieść niewolnictwo lub jakoś pozbyć się niewolników z państwa?
Teoretycznie wystarczy nie tworzyć budynków od niewolnica i wszystkich jeńców wypuszczać/wyżynać. Wtedy nie będzie skąd brać nowych niewolników :D
Limit to 15, podnosi się co 3 w miarę ilości prowincji imperium. Nie wiem jak jest z modamiCytat:
Zamieszczone przez wojmir1
Można :)Cytat:
Zamieszczone przez wojmir1
Wiecie może gdzie w Pack File Manager edytować można siłę ciosu, bo wszystko inne można a tego nie mogę znaleźć.
Witam. 1 oddział(piechoty) może składac się z 50 żołnierzy. natomiast oodziały innych graczy dochodziły do 150 ludzi. Moge w jakiś naturalny sposób zwiększyć tę liczbę?
Ale piszesz o bitwach multi, czy o kampanii singlu? W multi oddziały graczy powinny mieć taką samą liczebność. Jesli chodzi o singla - to w opcjach (liczebność oddziału). U mnie akurat oddział piechoty może składać się z 80 żołnierzy (średnie ustawienia liczebności).