Patch 3 beta dostepny!!!
Wersja do druku
Patch 3 beta dostepny!!!
Wraz z betą -ciego patcha, całkiem ładne zmiany są zapowiadane :) (http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_3). Co o tym sądzicie?
Ja jestem happy bo zmiany w hp, obronie i obrażeniach od broni spowodują mniejszą szybkość zabijania w zwarciu = zyskują wszelcy strzelcy. Wygląda też na to, że elitarne jednostki dostaną trochę po pupsku i teraz gdy będą okrążeni to szybciej będą ginąć (moja teoria). Piki chyba też wreszcie stracą swoją szaloną szybkość zabijania i przestaną kosić wrogów jak kosiarka do trawy. Kolejna poprawka kondycji - na plus. Wraz z obniżeniem kosztów wrzucania belek oddziałom, tacy hoplici duużo zyskają i będą naprawdę ciekawą opcją. Dodatkowo ogólna poprawka kawalerii (w tym tej barbarzyńskiej) powinna pomóc kawalerii szturmowej, a katafraktom w szczególności ;). Poprawienie systemu kolizji powinien w końcu skończyć z rozciąganiem oddziałów pik na 1-2 szeregi \o/. Małe dodatki do lokalizacji.
Wszystko fajnie ale brakuje mi 1-dnego. Poprawienia Rydwanów i słoni. A tak ogólnie całkiem mocno ten patch w połączeniu z patchem2 powinny zmienić wygląd bitew w Romku.
Pozdrawiam
Kto pierwszy zaryzykuje instalacje bety? Z tego co czytałem beta 2 była strasznie słaba...
Lepiej chyba cieszyć się tym co już naprawili i poczekać na pacha, który będzie kompletny
Źle słyszałeś, beta 2 niczym nie różniła się od kompletnego patcha 2. Więc pewnie warto spróbować. ;)
Zainstalowałem.Jesli chodzi o wydajność - na mapie kampanii wzrost fpsów o 20 - to mi wystarczy.W bitwach o 3 - tu zdecydowanie za mało.Mam jeszcze takie pytanie.Otóż po historycznej bitwie którą rozegrałem przed chwilą,ciała poległych ZNIKAŁY Z POLA BITWY.To jakiś bug,rzecz jasna?
A po instalacji tego nowego patcha, trzeba zaczynać nową kampanię?
Specjalnie sprawdziłem jedną z bitw historycznych i u mnie te zjawisko nie występuje. Tak że masz jakiegoś buga.Cytat:
Zamieszczone przez janrod11
Wszystkie zapisy współpracują z najnowszą aktualizacją, jednakże każdy kolejny sejw utworzony na wersji 2.0 nie będzie współpracować z wcześniejszymi wersjami gry.Cytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
Gram na min.Wysokich...może to od patcha?
Dzięki za szybką odpowiedź, Rafix.