-
Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Akurat gdyby na świat nie został wydany Robert Biedroń, to bym się tym wcale nie martwił - wręcz przeciwnie. Co do reszty zgoda. Choć współcześnie istnieje coś takiego, jak sztuczne zapłodnienie, więc nawet homoseksualista może dać nasienie, które potem zostanie użyte do zapłodnienia. Lesbijka też może zostać w ten sposób zapłodniona.
Raczej nikt nie twierdzi, że wszyscy ludzie powinni być homo ani że im większy odsetek homosiów w społeczeństwie, tym lepiej. Homosie zdają sobie sprawę, że są mniejszością. I niektórzy z nich twierdzą, że są dyskryminowani.
Jasne, że homoseksualiści zostali poczęci i wychowani przez pary hetero. Stwierdzenie o "zaraźliwości" orientacji seksualnej jest absurdem. Co więcej, liczne przykłady pokazują, że im mniej ktoś miał w dzieciństwie kontaktu z płcią przeciwną, tym wcześniej zawiera związki, w tym małżeńskie, i zakłada rodziny. Np. chłopiec, który dorastał bez matki, a jego jedynym opiekunem był ojciec, najprawdopodobniej wcześnie wejdzie w związki z kobietami i wcześnie się ożeni.
Co do adopcji - generalnie jestem przeciw adopcji, zresztą nie tylko przez pary homo, ale generalnie uważam adopcję za zło konieczne i ostateczność. Najlepiej, gdy dziecko niemające rodziców wychowuje ktoś z dalszej rodziny, jak dziadkowie, wujkowie, ciotki itd.
Adopcji dzieci przez pary homo jestem przeciwny, ale jestem za możliwością wychowywania biologicznego dziecka z wcześniejszego związku heteroseksualnego. Teraz dość często zdarzają się sytuacje, że przy orzekaniu rozwodu sąd przyznaje prawo do opieki matce, która potem zamieszkuje ze swoją partnerką i z dzieckiem. Nie wiem nic o ewentualnych negatywnych skutkach dla psychiki takiego dziecka, więc możliwe, że takich nie ma.
-
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Twierdzenie, że w rodzinie stworzonej przez parę homoseksualna wyrośnie dziecko o takich skłonnościach jest bezsensowne, ponieważ w rodzinie heteroseksualnej jest szansa, że ich dziecko będzie wolało osobę tej samej płci co ono. Bardziej można się skłonić, że dziecko wychowane przez tzw. "dwóch tatusiów" czy "mamusie" doświadczy w obecnym społeczeństwie szykan i prześladowań.
Postanowilem ze sie nie bede juz wiecej wypowiadal na ten temat bo kiedys zaliczylem bana za swoje dosc radykalne poglady ale mnie krew zalewa kiedy obojetnie kto zwiazek homoseksualny przyrownuje do rodziny :!: Nie profanuj tej instytucji marginalna anomalia spoleczna :twisted: Rodzina to zwiazek kobiety i mezczyzny od zarania dziejow i zaden najbardziej durny(postepowy) polityk lub karierowicz tego faktu nie zmieni.
-
A ja Ci zając powiem, że cokolwiek zrobisz to nie zmienisz faktu, że dwóch homo może tworzyć rodzine;) Tak samo jak dwóch homo +dziecko. Tak samo jak para homo + dwoje dzieci + dziadkowie + wujkowie itd. też będą tworzyć rodzine 8-)
-
Cytat:
A ja Ci zając powiem, że cokolwiek zrobisz to nie zmienisz faktu, że dwóch homo może tworzyć rodzine;)
No ale jeszcze nie w tym kraju na szczęście :D
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
A ja Ci zając powiem, że cokolwiek zrobisz to nie zmienisz faktu, że dwóch homo może tworzyć rodzine;) Tak samo jak dwóch homo +dziecko. Tak samo jak para homo + dwoje dzieci + dziadkowie + wujkowie itd. też będą tworzyć rodzine 8-)
Homo-dziadek :D dobre
Tak na powaznie to sa tylko i wylacznie Twoje marzenia ktore mozesz szerzyc tutaj lub na teczowych paradach pod oslona policyjnych palek ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Cytat:
A ja Ci zając powiem, że cokolwiek zrobisz to nie zmienisz faktu, że dwóch homo może tworzyć rodzine;)
No ale jeszcze nie w tym kraju na szczęście :D
)zjadlo polskie znaki a nie bede kompa resetowal)
I tu jest problem. Jeszcze. Trzeba pilniowac naszych wladz,zeby w ogole tego nie bylo a ludzie propagujacy zUo i relatywnosc moralna napietnowni i skresleni z zycia publicznego a partiom po sondazach. Nawet Tusku sie tego nie chwyci.A nawiedzeni homofile niech sami swoje dzieci oddadza gejom ,w ten sposob udowodnia jacy sa postepowi i ideowi.
I nie, 2 homo to nie rodzina. Kobieta i mezczyzna to jest malzenstwo + dziecko to rodzina.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Fumanchu
Cytat:
I nie, 2 homo to nie rodzina. Kobieta i mezczyzna to jest malzenstwo + dziecko to rodzina.
A nie można nazwać takiego wyobrażenia rodziny stereotypem? Wychowani przez heteroseksualistów myślimy stereotypowo, więc ciężko nam uznać nam taki nowy model rodziny, mi jest ciężko wyrazić póki co opinie na ten temat. Nikt nie wie jakie dziecko wyrosło by z małżeństwo homoseksualistów, oni sami nie wiedzą tak naprawdę.
-
Cytat:
Cytat:
A nie można nazwać takiego wyobrażenia rodziny stereotypem? Wychowani przez heteroseksualistów myślimy stereotypowo, więc ciężko nam uznać nam taki nowy model rodziny, mi jest ciężko wyrazić póki co opinie na ten temat. Nikt nie wie jakie dziecko wyrosło by z małżeństwo homoseksualistów, oni sami nie wiedzą tak naprawdę.
W ogóle cała idea rodziny jest stereotypem, co udowadnia Olga Tokarczuk w książce "Moment Niedźwiedzia". Wg. Tokarczuk zastąpić należy rodziny grupami "bliskich krewnych", przy czym nieważna jest tutaj przynależność gatunkowa. Grupę "bliskich krewnych" może tworzyć przykładowo starsza pani (nieważne, czy pani homo czy pani hetero), 2 wieloryby i 12 kotów - o ile tylko mają wspólne zainteresowania, bo to jest przecież najważniejsze :!:
-
Cytat:
W ogóle cała idea rodziny jest stereotypem, co udowadnia Olga Tokarczuk w książce "Moment Niedźwiedzia". Wg. Tokarczuk zastąpić należy rodziny grupami "bliskich krewnych", przy czym nieważna jest tutaj przynależność gatunkowa. Grupę "bliskich krewnych" może tworzyć przykładowo starsza pani (nieważne, czy pani homo czy pani hetero), 2 wieloryby i 12 kotów - o ile tylko mają wspólne zainteresowania, bo to jest przecież najważniejsze
Postępowa myśl ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Homo-dziadek :D dobre
Tak na powaznie to sa tylko i wylacznie Twoje marzenia ktore mozesz szerzyc tutaj lub na teczowych paradach pod oslona policyjnych palek ;)
Akurat tutaj nie pisalem nic o homo dziadku ale spoko może być i tak jesli tego chcesz. I to nie są moje marzenia tylko fakty oczyiwiste od kilku tysięcy lat:P
Cytat:
I tu jest problem. Jeszcze. Trzeba pilniowac naszych wladz,zeby w ogole tego nie bylo a ludzie propagujacy zUo i relatywnosc moralna napietnowni i skresleni z zycia publicznego a partiom po sondazach. Nawet Tusku sie tego nie chwyci.A nawiedzeni homofile niech sami swoje dzieci oddadza gejom ,w ten sposob udowodnia jacy sa postepowi i ideowi.
Uwielbiam takie bezsensowne posty! A czmu ktos mialby oddawac swoje dzieci homo? Fumanchu postaraj się bo wymyslasz coraz głupsze teksty.
-
Cytat:
Wychowani przez heteroseksualistów myślimy stereotypowo, więc ciężko nam uznać nam taki nowy model rodziny
Uwielbiam laickich relatywistów moralnych. Zakaz kazirodztwa i pedofilii to też "stereotypowe podejście", trzeba to zmienić. :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Cytat:
Wychowani przez heteroseksualistów myślimy stereotypowo, więc ciężko nam uznać nam taki nowy model rodziny
Uwielbiam laickich relatywistów moralnych. Zakaz kazirodztwa i pedofilii to też "stereotypowe podejście", trzeba to zmienić. :mrgreen:
Co wy macie z tym kazirodztwem i pedofilią? Nie trzeba być profesorem, żeby wiedzieć dlaczego są zakazane. No i jaki to ma związek z homoseksualizmem?
-
Cytat:
Nie trzeba być profesorem, żeby wiedzieć dlaczego są zakazane.
Zakaz kazirodztwa nie ma racjonalnych powodów poza kulturowymi. Po primo ryzyko wad genetycznych potomstwa jest niewielkie, po drugie jest antykoncepcja, a prawo nie zakazuje posiadania dzieci z takich związków tylko w ogóle seksu, a przecież to bez związku w świecie z antykoncepcją i aborcją.
Co do pedofilii to dolna granica wieku też jest różna w zależności od kraju - w Skandynawii to chyba nawet z trzynastolatką legalnie można...
Cytat:
No i jaki to ma związek z homoseksualizmem?
Tak samo jak homoseksualizm jest to odstępstwem od normy, mniejszością wśród większości. Itd.
A dla niektórych kazirodztwo heteroseksualne jest pewnie mniej odrażające niż np. dwóch homosiów w łóżku.
-
Wy to macie problemy :D
Rodzinka rodzinką,ale państwo i tak na to na razie nie pozwala,więc homo może sobie jęczeć za policją na paradzie równości lub w internecie(ew.poszczują Biedroniem,ale co on tam ma do gadania,praktycznie nikt go nie słucha)więc może przestaniemy myśleć o takich pierdołach,i o ważniejszych sprawach dot.homoseksualizmu sie zajmiemy.Nawet i dobrze, że nie ma takich rodzin,nie chciałbym kiedyś spotkać dzieciaka-wojownika tolerancji,który by mi próbował wcisnąć jakąś głupotę.A niby czemu? Powiedzmy,że nieprzychylnie patrze się na takie rzeczy.(W sumie,nie wiem co bym wzniósł tym postem do tematu,ale zobaczymy).
-
Cytat:
(W sumie,nie wiem co bym wzniósł tym postem do tematu,ale zobaczymy).
Kto w ogóle wznowił ten temat z niebytu, bo od dłuższego czasu był nieaktywny :?: Jestem przeciwny karze śmierci ale zrobię wyjątek dla tej osoby... :mrgreen:
-
Dobrze, że to zrobiono. Każdy dzień jest dobry by przypomnieć, że pedalstwo to nie jest normalność ;)
-
Ale po co. Jakby codziennie przypominać o wszystkim co nie jest normalnością, to nie starczyłoby czasu na normalne rzeczy.
-
Chciałbym przypomnieć, że "normalność" to czysta abstrakcja i w rzeczywistości nie istnieje.
Dlatego też ani Homosie, ani Heterosie nie są prawdziwie normalni.
-
A ja przypominam o niespamowaniu i powstrzymywaniu się od ewentualnych docinek osobistych ;)
Rodzina w tradycyjnym tego słowa znaczeniu to dalej mąż, żona, dzieci. I niech tak zostanie, ale związki partnerskie to minimum, bo potem są tak chore sytuacje, że partner nie może odwiedzić swojej drugiej połówki w szpitalu (bo nie jest przecież członkiem rodziny), ani w wypadku śmierci bez spisanego testamentu liczyć na zachowanie chociażby ich wspólnego mieszkania, jeżeli rodzina była przeciwna ich związkowi. Do adopcji dzieci przez pary homoseksualne jestem przeciwny tylko dlatego, że padałyby szykanami otoczenia, co łatwo prowadzi do zaburzeń psychicznych.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
lub na teczowych paradach pod oslona policyjnych palek ;)
Bo co, inaczej padnie ofiara przemocy "prawdziwych" facetów? Nie ma to jak szerzyć agresję z powodu (bo taka prawda) innego gustu. Tak jak homoseksualistom może nie podobać się śliczna dziewczyna, tak hetero może nie podobać się brzydka laska( a przecież to KOBIETA!)
Coś dla fanów Gandalfa :D
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ellen_2010.jpg
P.S Czemu o tym jak wyglądają uczestnicy parad najwięcej wiedzą przeciwnicy homoseksualistów? Nikt wam tego oglądać nie karze, chociaż pewnie sądzicie inaczej. Jakkolwiek widok tego jak część osób tam wygląda delikatnie mówiąc przyjemny nie jest to jednak mało kto dostrzega dystans jaki maja oni do siebie. Na imprezie koleś hetero przebrany za dziewczynę - haha, ale jajcarz, ma dystans do siebie; koleś homo przebrany za laskę na paradzie - omg wtf lol jak on może nosz k.... jak on może. Logiczne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Chciałbym przypomnieć, że "normalność" to czysta abstrakcja i w rzeczywistości nie istnieje.
Dlatego też ani Homosie, ani Heterosie nie są prawdziwie normalni.
Dlatego pisałem, żeby zamknąć ten temat na dobre...
-
Cytat:
Opowiedz więcej
-
Cytat:
Zamieszczone przez Domen
Kto w ogóle wznowił ten temat z niebytu, bo od dłuższego czasu był nieaktywny :?: Jestem przeciwny karze śmierci ale zrobię wyjątek dla tej osoby... :mrgreen:
Tak właściwie to ja wznowiłem, wstawiając występ Abelarda Gizy ... ale ja nikomu nie kazałem się wypowiadać :!: :D Pomyślałem, że ten filmik idealnie pasuje do tego tematu, ale widać zrobiłem błąd :P.
-
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty to piszesz naprawdę czy się zgrywasz? Bo nie wiem czy śmiać się czy płakać?
-
Cytat:
Cytat:
Opowiedz więcej
Nie można powiedzieć, że coś jest normalne lub nienormalne, bo każdy postrzega daną kwestię inaczej. Pojęcie "normalności" istnieje tylko w subiektywnym postrzeganiu świata. Nie da się czegoś obiektywnie orzec normalnym.
-
Adopcja to jedno, ale co powiecie na sytuację, gdy para homo wychowuje biologiczne dziecko jednego z członków tej pary? Czy tego też chcielibyście zakazać?
Cytat:
Zakaz kazirodztwa nie ma racjonalnych powodów poza kulturowymi. Po primo ryzyko wad genetycznych potomstwa jest niewielkie, po drugie jest antykoncepcja, a prawo nie zakazuje posiadania dzieci z takich związków tylko w ogóle seksu, a przecież to bez związku w świecie z antykoncepcją i aborcją.
Zapewne głównym powodem zakazu jest niszczenie więzi rodzinnych przez kazirodztwo. Miłość bratersko-siostrzana czy ojcowsko-córkowska (?) to inny rodzaj miłości niż płciowa miłość erotyczna mężczyzny do kobiety.
Cytat:
Co do pedofilii to dolna granica wieku też jest różna w zależności od kraju - w Skandynawii to chyba nawet z trzynastolatką legalnie można...
W Hiszpanii też. Za to w żadnym kraju nie można legalnie z pięciolatką, bo pięciolatka jest uznawana za dziecko niezależnie od kultury.
Pedofilia to popęd seksualny do osób mających fizyczne cechy dziecka, człowieka z nierozwiniętymi cechami płciowymi charakterystycznymi dla dorosłych. Ludzie dojrzewają fizycznie w różnym wieku. Jeśli trzynastolatka ma biust, miesiączkuje i ma biodra wyraźnie szersze od talii, to popęd do niej nie jest pedofilią, bo ona ma cechy dojrzałej kobiety. A jeśli czternastolatka jeszcze nie ma biustu, ma stosunek talii do bioder typowy dla dzieci (oraz dla mężczyzn i dla kobiet po menopauzie), to popęd do niej jest pedofilią.
-
Cytat:
Jeśli trzynastolatka ma biust, miesiączkuje i ma biodra wyraźnie szersze od talii, to popęd do niej nie jest pedofilią, bo ona ma cechy dojrzałej kobiety. A jeśli czternastolatka jeszcze nie ma biustu, ma stosunek talii do bioder typowy dla dzieci (oraz dla mężczyzn i dla kobiet po menopauzie), to popęd do niej jest pedofilią.
Definicja całkowicie nietrafiona bo niektóre całkiem dorosłe kobiety też nie mają "zbyt kobiecych kształtów", wąska talia, mały biust itp. A wielu mężczyznom się takie też podobają. To co - pedofile :?:
Cytat:
Zapewne głównym powodem zakazu jest niszczenie więzi rodzinnych przez kazirodztwo. Miłość bratersko-siostrzana czy ojcowsko-córkowska (?) to inny rodzaj miłości niż płciowa miłość erotyczna mężczyzny do kobiety.
Zygmunt Freud by się z tym nie zgodził. :lol: Poczytaj co pisał o relacjach matka-syn albo ojciec-córka, przynajmniej tych podświadomych. Jaśnie oświeceni nowocześni zwolennicy nauki, skrajnego liberalizmu i równych praw dla wszelakich odchyłów od normy, zwani przez co niektórych konserwatywnych zacofanych gburów "lemingami", nie będą chyba polemizować z autorytetem naukowym takim jak Zygmunt Freud :?:
Skoro tutaj obrońcy homoseksualizmu wysuwali argument uznania przez naukę homoseksualizmu za zachowanie normalne, to nie będziecie chyba teraz polemizować z naukowymi ustaleniami Zygmunta Freuda i jemu podobnych co do seksualnego podłoża miłości syna do matki i córki do ojca :?:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Niestety jest też tego typu problem, że Polskie społeczeństwo nie dorosło do tej tematyki co oznacza, że takie dzieci wychowywane przez pary homoseksualne będą mieć problemy z przystosowaniem do grupy społecznej tj. swoich rówieśników ze względu na rodziców. Co może oznaczać osamotnienie i doprowadzenie do zaburzeń psychicznych i społecznych, przede wszystkim kształcenie w szkołach bo ludzi dorosłych już nie wykształcisz. Dopóki nie zacznie się o tym mówić w sposób normalny a nie jakieś tabu dopóty będą problemy z adopcją.
Znaczy sie ze istnieje duze prawdopodobienstwo ze zaadaptowane dziecko przez zwiazek homo moze stac sie zagrozeniem dla spoleczenstwa gdyz jego nie zaakceptowalo.Oczywiscie wina nalezy obarczyc heteroseksualna czesc populacji :lol:
Jakiez to szczescie ze polskie spoleczenstwo jest tak zacofane mentalnie i z uporem maniaka sie broni przed moralnym progresem plynacym z Zachodu pomimo naciskow postepowych krajowych politykow oraz karierowiczow...Moze dlatego jeszcze nie mamy tutaj drugiej Holandii,Belgii,Francji,Anglii (w sensie kulturowo-spolecznym) i nie grozi nam autoeksterminacja w imie poprawnosci politycznej ;)
-
Ale Zygmunta Freuda cenię bardziej za inne jego odkrycie naukowe - "Dzieci nie są zwyczajnie złośliwe, one są złe". :lol:
Teoria równie odkrywcza jak ta dowodząca, że heteroseksualizm w żadnym razie nie jest bardziej normalny niż homoseksualizm...
Cytat:
Jakiez to szczescie ze polskie spoleczenstwo jest tak zacofane mentalnie i z uporem maniaka sie broni przed moralnym progresem plynacym z Zachodu
Chyba "moralną progerią". ;)
-
A swoją drogą to niektóre feministki ostatnio uważają, że zachowaniem normalnym jest też dzieciobójstwo i nie powinno się dyskriminować dzieciobójczyń - takich jak np. Katarzyna W. albo matka tego zakatowanego dziecka z Sosnowca - w stosunku do innych matek. Winą za śmierć dziecka Katarzyny W. obarczają społeczeństwo i "presję na macierzyństwo" wywieraną przez społeczeństwo na kobiety, oraz presję anty-antykoncepcyjno-aborcyjną wywieraną przez Kościół Katolicki. "Instynkt macierzyński" zaś podobno nie jest czymś normalnym, według tych feministek taki instynkt w ogóle nie istnieje - miłość do dziecka jest to wg. nich zachowanie w pełni wyuczone i efekt wychowania tych przyszłych matek w społeczeństwie "wywierającym presję na kobiety". Natomiast "w warunkach naturalnych" kobiety podobno nie mają wcale instynktu macierzyńskiego, wręcz przeciwnie zachowują się jak Katarzyna W., gotowe zabić dziecko z powodu "instynktu wolności". Ciekawe teorie.
W końcu aborcja powinna być dozwolona do 5 roku życia dziecka - prawda :?: Wtedy nie byłoby problemów takich jak z Katarzyną W.
-
Cytat:
niektóre całkiem dorosłe kobiety też nie mają "zbyt kobiecych kształtów", wąska talia, mały biust itp. A wielu mężczyznom się takie też podobają. To co - pedofile
Całkiem możliwe. Albo ludzie o skłonnościach homoseksualnych.
To, że mężczyznom podobają się kobiety o szerokich biodrach, wąskiej talii i dużym biuście, jest jak najbardziej naturalne i uzasadnione, bo te cechy świadczą u kobiet o płodności i zdolności do karmienia dzieci piersią. Zaś uroda świadczy o zdrowiu.
Cytat:
Zygmunt Freud by się z tym nie zgodził.
Freud wymyślił kompleks Edypa (coś takiego nie istnieje), wymyślił, że orgazm łechtaczkowy jest "gorszy" niż pochwowy (w rzeczywistości większość kobiet dochodzi dopiero przy stymulacji łechtaczki) i wymyślił teorię, jakoby kobiety zazdrościły mężczyznom posiadania członka - przez co feministki go zwalczały, jako męskiego szowinistę.
Cytat:
nie będą chyba polemizować z autorytetem naukowym takim jak Zygmunt Freud
Lewacy uważają Freuda za burżuazyjnego naukowa głoszącego przestarzałe poglądy. Trzeba przyznać, że mają w tym trochę racji - vide to, co napisałem wyżej.
Cytat:
Znaczy sie ze istnieje duze prawdopodobienstwo ze zaadaptowane dziecko przez zwiazek homo moze stac sie zagrozeniem dla spoleczenstwa gdyz jego nie zaakceptowalo.Oczywiscie wina nalezy obarczyc heteroseksualna czesc populacji
Śmichy chichy, ale dzieci potrafią być bardzo okrutne i złośliwe wobec rówieśników, i dyskryminują je z wielu powodów - a to dlatego, że są rudzi, a to dlatego, że mają zeza, a to dlatego, że noszą okulary, a to dlatego, że są niscy/piegowaci/grubi/bladzi/ciemnoskórzy/odbiegający od przeciętnej w jakikolwiek sposób. Więc dyskryminowałyby również z powodu opiekunów jednej płci. Nie dlatego, że są hetero, tylko dlatego, że nie rozumieją i nie akceptują inności.
Cytat:
Moze dlatego jeszcze nie mamy tutaj drugiej Holandii,Belgii,Francji,Anglii (w sensie kulturowo-spolecznym)
Akurat druga "kulturowa" Holandia, Belgia, Francja czy Anglia by się Polsce przydała, chociażby ze względu na szacunek dla rowerzystów i pieszych. Polscy kierowcy to dzicz przypominająca tę z Rosji, Ukrainy i Białorusi. Ale to osobny temat.
-
Cytat:
o te cechy świadczą u kobiet o płodności i zdolności do karmienia dzieci piersią
Wąska talia akurat nie. Wręcz przeciwnie - wąska talia może być powodem komplikacji w trakcie ciąży i przy porodzie tak samo jak wąskie biodra.
Cytat:
Całkiem możliwe. Albo ludzie o skłonnościach homoseksualnych.
To, że mężczyznom podobają się kobiety o szerokich biodrach, wąskiej talii i dużym biuście
Bzdury wypisujesz - po prostu niektórzy lubią mały biust. Jeszcze inni zwracają uwagę dużo bardziej na kształt niż na wielkość (np. ja).
Najwięcej cech świadczących o płodności mają grube kobiety z ogromnym a przez to obwisłym biustem, bardzo szerokimi biodrami i bynajmniej nie wąską talią.
Jakoś nie jest to ideał piękności. Chociaż przyznam, że nie zawsze tak było... :
http://4.bp.blogspot.com/-eLXkkYNx7X...illendorfu.jpg
Osobiście nie chciałbym się cofać do tych zamierzchłych czasów (aczkolwiek znowu - niektórzy mężczyźni gustują w bardzo grubych kobietach).
Cytat:
Zaś uroda świadczy o zdrowiu.
Uroda jest pojęciem tak samo względnym jak normalność, bo przez wieki ideały urody się zmieniały (przykład masz wyżej dawnego ideału urody kobiecej). Jeśli chodzi o twarz to właściwie jedyna wspólna cecha, która była uważana za ładną uniwersalnie w każdym czasie i w każdej kulturze, to symetryczność - ale i tutaj są wyjątki, bo niektóre kultury celowo sobie deformowały czaszki w celu ich upiększenia. Poza tym nie wszystkie części twarzy się tutaj też kwalifikują. Niekiedy kobiety o męskiej budowie twarzy były uważane za atrakcyjne - kojarzy się to zwykle z Germankami / Niemkami. Albo w kulturze komunistycznej (ideał kobiety pracującej). Ale owszem są cechy wyglądu, które na pozór świadczą o zdrowiu (na pozór dlatego, że nie jest to regułą), bo większość osób je posiadających jest zdrowa. Np. ładne włosy i mocne błyszczące paznokcie świadczą o zdrowiu i dobrej diecie (choć niektórzy mają to nawet bez dbania o dietę).
Cytat:
Polscy kierowcy to dzicz przypominająca tę z Rosji, Ukrainy i Białorusi. Ale to osobny temat.
Akurat kierowcy z Białorusi to nie dzicz. A drogi mają w lepszym stanie niż my.
O Ukrainie się nie wypowiem bo nie wiem. A co do Rosji pewnie masz rację.
-
Domen, nie pisz posta pod postem, bo przy następnej wpadce daję osta, patrz to co napisałem o spamowaniu na poprzedniej stronie.
-
To pisz, że po drugiej wpadce dajesz osta. A nie "przy następnej" (tak jakbyś sugerował, że zdarza mi się to na każdym kroku).
Cytat:
Śmichy chichy, ale dzieci potrafią być bardzo okrutne i złośliwe wobec rówieśników, i dyskryminują je z wielu powodów
Zwykle zachowania takie są naśladowaniem tego co widzą w świecie dorosłych lub w mediach.
Poza tym między "potrafią być" a "wszystkie dzieci są" jest ogromna różnica, taka jak między "wieszać pedały" a "pozwolić gejom adoptować dzieci".
Jakoś u swoich młodszych kuzynów i kuzynek nigdy nie zauważyłem objawów tego wrodzonego ZŁAAAAAA, o którym pisał Freud.
Cytat:
to dlatego, że są rudzi, a to dlatego, że mają zeza, a to dlatego, że noszą okulary, a to dlatego, że są niscy/piegowaci/grubi/bladzi/ciemnoskórzy/odbiegający od przeciętnej w jakikolwiek sposób.
Ta "przeciętna" jest wpajana dzieciom przez środowisko i rodziców. Tak samo ideały tego co "normalne" a co "nienormalne i godne dyskryminacji".
Cytat:
Więc dyskryminowałyby również z powodu opiekunów jednej płci. Nie dlatego, że są hetero, tylko dlatego, że nie rozumieją i nie akceptują inności.
Bzdura - małe dzieci nie rozumieją inności, bo w ogóle nie wiedzą że należy szufladkować. Nie wiedzą co to "inność".
Oczywiście mowa o większości dzieci, wyjątki mogą się zdarzać.
-
Cytat:
Wąska talia akurat nie.
Wąska w znaczeniu wyraźnie węższa niż biodra. Ideałem jest stosunek talii do bioder 0,7 do 1,0. A więc zarówno pulchna Marilyn Monroe, jak i szczupła Audrey Hepburn.
Cytat:
Zwykle zachowania takie są naśladowaniem tego co widzą w świecie dorosłych lub w mediach.
Częściowo pewnie tak, ale dorośli raczej nie obrażają rudych/piegowatych/grubych/okularników/zyzoli. To zachowania typowe dla dzieci.
Cytat:
małe dzieci nie rozumieją inności, bo w ogóle nie wiedzą że należy szufladkować. Nie wiedzą co to "inność".
Na jedno wychodzi.
-
Cytat:
Wąska w znaczeniu wyraźnie węższa niż biodra. Ideałem jest stosunek talii do bioder 0,7 do 1,0.
Źle podchodzisz do zagadnienia - naukowcy wyznaczyli ten "idealny stosunek szerokości" nie na podstawie czynników obiektywnych, tylko subiektywnych badań empirycznych, przeprowadzonych z udziałem statystycznej grupy mężczyzn. Ten stosunek szerokości talii do bioder mówi nam tylko i wyłącznie o tym, co się w czasach obecnych w świecie kultury zachodniej (tzw. anglosaskiej zwłaszcza) podoba największej ilości mężczyzn, a bynajmniej nie o jakimś uniwersalnym, ponadczasowym i niezmiennym przepisie na piękno, który był i będzie aktualny w każdym czasie, w każdej kulturze i w każdym miejscu na Ziemi.
W czasach Rubensa albo w czasach kiedy wyrzeźbiono figurkę, której zdjęcie dałem wyżej (i setki podobnych), "ideałem" był inny stosunek szerokości.
Podobnie można powiedzieć, że ideałem jest kobieta rasy białej, bo co by nie powiedzieć tak obecnie jest - a spośród kobiet czarnych i żółtych za piękne uważane są te, które mają część cech charakterystycznych dla kobiet rasy białej, a mimo to zwykle ich uroda określana jest jako "egzotyczna" (czyli piękne ale inaczej).
Zwłaszcza czarnych np. modelek jest jakoś niewiele w porównaniu do białych.
Cytat:
Częściowo pewnie tak, ale dorośli raczej nie obrażają rudych/piegowatych/grubych/okularników/zyzoli. To zachowania typowe dla dzieci.
Może i nie obrażają publicznie ale co myślą to myślą i swoim dzieciom często powiedzą.
-
Cytat:
Nie można powiedzieć, że coś jest normalne lub nienormalne, bo każdy postrzega daną kwestię inaczej. Pojęcie "normalności" istnieje tylko w subiektywnym postrzeganiu świata. Nie da się czegoś obiektywnie orzec normalnym.
Czyli dla kanibala jest normalnym zjadanie ludzi a dla pedofila gwalcenie dzieci zaś ta normalność jest bliska normalności jakie na ogół przyjmują społeczeństwa?
-
Ale zabijanie w celu zjedzenia i zjadanie żywych czy zjadanie już wcześniej martwych :?: Większość kultur z kanibalizmem w historii zjadało tylko już wcześniej martwych i był to albo przejaw szacunku i kultu zmarłych albo strachu i chęci pozyskania siły i umiejętności pokonanych i zabitych w bitwie wrogów.
A to chyba nie jest tak naganne jak zabijanie w celu zjedzenia...
Poza tym to kanibalizm faktycznie przyjmowały całe społeczeństwa, a o plemionach pedofilów jakoś nie słyszałem. Albo o plemionach homosiów.
Może jedynie te mityczne Amazonki...
-
Cytat:
Cytat:
Czyli dla kanibala jest normalnym zjadanie ludzi a dla pedofila gwalcenie dzieci zaś ta normalność jest bliska normalności jakie na ogół przyjmują społeczeństwa?
A czy ja mówiłem coś o bliskości? To Ty to wymyśliłeś, nie Ja. Nie wyciągaj argumentów znikąd. Chociaż chwila, to nie jest żaden argument, bo niczego nim nie udowadniasz.
-
To nie ja stwierdziłem, że nie ma czegoś takiego jak normalność bo każdy ma swoje preferencję.