Ale Sycylią gra Sokerpi. Jeśli się nie mylę, to nie zrezygnował.Cytat:
Zamieszczone przez Zwiastun
Wersja do druku
Ale Sycylią gra Sokerpi. Jeśli się nie mylę, to nie zrezygnował.Cytat:
Zamieszczone przez Zwiastun
Wolne są frakcje w MKO 34 - nie wiem dokładnie, które, ale na pewno kilka.
Wolna również jest Polska w okopowej wojnie z Węgrami. Podczas dwóch tur zabezpieczyłem stabilność konfliktu. Można się wdrożyć. Zewsząd indziej spokój dyplomatyczny.Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
Wolne są Maury, Kijów i Litwa w mko33. Maury- wojna ze słabszą od nich Hiszpanią, z którą walczyć niedługo będzie też Francja (Aragonia jest AI); Kijów- sojusz z aktualnie najsilniejszym państwem w grze- Bizancjum, bez wojen chyba; Litwa- sojusznik silnej Polski, na 90% bez wojen. Nowogród i Bułgaria są komputerowe w tej kampanii!
Wyjeżdżam dzisiaj na 3 dniową wycieczkę proszę o cierpliwość i nie klikanie moich tur nadrobię wszystko zaraz po powrocie czyli w środę wieczór czwartek do południa.
Dobra ch że nie długo wyjeżdżam na rechabilitacje 4 tygodniowa i nie jestem na 100 pewien że tam jest wifi biore coś bo cholera mi pare KO zamknięto XD moje piękne bizancjum :cry: , dobra w tej mko 33 się pobawię kijów wezme bo nim jeszcze chyba nie grałem :roll: potem pomyśle nad czymś jeszcze.
edit niby tyle frakcji wolnych a sobie nic konkretnego jeszcze znalesc nie moge :P, zadne wasalstwa mnie nie interesuja.
Dobra to ja sobie wezme ta litwe w mko33 :)
Nie będzie mnie od 3.01 do 26.10 powód to ,że mam w chałupie remont i nie mam dostępu do medka.
Wko35 - Bułgarowie proszę kierować się do pana Markusa
Mko27 Francja - też do pana Markusa
Mko23- do pana dentora
Krucjata XIII - Egipt do pana Markusa
Ameryka do pana dentora
MKO 28 - Węgry
No cóż, nację mimo że jest silna oddaję z tego powodu że pewna osoba - MNIL nawarzyła takiego bigosu dyplomatycznego że nawet ludzie z Korei Północnej woleliby głodować niż to nawet skosztować.
Wszystko fajnie zaczynało się sojusz z Polską,Wenecją i Bułgarią oraz wojna z Egiptem, co okazuje się po jednej turze, a tu jeden zdradza, a tu drugi zdradza, a tu trzeci ani słowem się nie odzywa.
Gracz który przejmuje ma przed sobą wojnę z 4 nacjami naraz - Maurami, Egiptem, Bułgarami (dżihad na stolicę Węgier) oraz z Wenecją, świetnie byłoby gdyby w przyszłości INFORMOWANO o faktycznym stanie dyplomacji
Chciałem przejąć nację w dobrej wierze a tu takie coś, zwracam tą nację i rekomenduję 3 razy sprawdzić nację jeśli poprzednim właścicielem był MNIL
Wyjeżdżam do Lipska na weekend, proszę nie ruszać moich tur, wracam w poniedziałek z rana i od razu biorę się za porządkowanie (jeśli będzie taka potrzeba)
Znowu Szkocja jest wolna. Wyśmienita okazja wtrącić się do nowego konfliktu, który wstrząśnie zachodem. To po której stronie będzie to wtrącenie - zależy od nowego gracza- któremu oddane do dyspozycji będą znaczne siły!Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
Nie jest wolna. Będzie dopiero, jak się Jasper nie znajdzie do następnej tury.
Ja tu decyduję czy jest wolna, czy nie. Ty się troszcz o swoją Francję.
To w dupe sobie wsadź ta Francję!
Pozwól, że forum to zanotuje i przypomni sobie przy twoich kolejnych żalach na złego MG.
Rozumiem, że Jasper naobiecywał już pewnie opowiedzenie się po twojej stronie. Normalnie miałbyś tę sprawę w dupie. Takoż ta interesowność mierzi jeszcze bardziej.
Nie pokazał się to i nic nie wzbrania przed ponownym udostępnieniem frakcji w zastępstwach. Jeśliby pokazał się do następnego razu i ładnie przeprosił to i mógłby grać. Jak się nie pokaże, to przynajmniej wcześniej informacja została przekazana.
Kogoś żeś niedawno wyzywał od małpiszonów i ludzi o inteligencji ameby. Skoro nie rozumiesz powyższej rzeczy i widzisz przed sobą tylko swoje zasrane interesiki to nie jesteś niczym więcej ponad swoje wyzwiska.
problem w tym że jasper nie raz już brał coś i znikał tak więc nie spodziewam się jego gry
Skwituje to tylko tak. Pocałuj mnie w dupę.
:lol: :lol: :lol: :lol:
emocjonalny chłopczyk
a tak na poważnie zanim Szkot wejdzie do akcji ta wojna sie rozstrzygnie front na pewno sie przełamie na korzyść którejś ze stron ,obecnie francuz zdobył miasto ale stracił całą armię wraz z królem w sumie bardzo ciekawa wojna sie rozpoczęła ,chociaż pewnie sytuacja sie powtórzy jak w innym KO i pewnie będziemy jeszcze szukać gracza na Francję :roll:
A wy znowu swoje :roll: Ludzie wy życia nie macie? Czasem się zastanawiam(pomiędzy śmianiem się z waszych "kłótni") co wam to daje? Pociśniecie kogoś, nawrzucacie i co? Dowartościowujecie się tym? Czasem pomyślcie zanim komuś zripostujecie czy ma to sens...
Chorezm w bc18 jest wolny
widze ze kapsul sie wkrecil w robienie tur i nawet dobrze mu idzie.
Adi a kto sie ścina ,ten gość jest dla mnie emocjonalnym chłopczykiem i dopóki sie nie zachowa odpowiednio tak będzie traktowany i przedstawiany a co innego można zaoferować w zamian za jego traktowanie innych w rozmowie .W realu dostałby w ryj ,on line można jedynie sie śmiać i traktować go jak sie zachowuje czyli emocjonalnie jak chłopczyk.
Może ty nie masz przeciwko jak ktoś cie obraża jednak dla niektórych ma to znaczenie.
MK28
Wenecja-Potężne państo mające sporo sojusznikówm,świetną gospodarkę i potężną armie
Węgry-państwo narobiło sobie przeciwników ale sądzę że jakby ktoś doświadczony wszedł to udało by się skręcić jakąś koalicje
Dzisiaj wyjeżdżam na wcześniej zapowiedzianą rehabilitację, ogólnie podejrzewam że tam wifi będzie ale jakbym nie dawał znaku życia czyli nie było tam neta to bardzo bym prosił te same osoby co wcześniej o robienie tur do czasu mojego powrotu. Potrwa pewnie to z jakieś 4 tygodnie. W tej mko33 co przejąłem to chyba Biz jest moim sojusznikiem więc napiszę do tej osoby plus w mko 23 gracz grający Anglią teraz będzie za mnie tam robił.
Rezygnuje ze skutkiem natychmiastowym ze wszystkich KO. Ostatnimi czasy zamiast bawić, KO doprowadzą tylko do frustracji. Chyba zbyt długo w to grałem ( jestem jedynym graczem, który grał od początku, bez przerw ) i totalnie się wypaliłem. Dziękuję za grę wszystkim od początku do dnia dzisiejszego, w szczególności Zacharowi, z którym w sojuszu byłem już w pierwszej KO na tym forum ( jeszcze jako totalny noobek :mrgreen: ). Życzę powodzenia w dalszych bojach.
I kolejny dobry gracz rezygnuje...
Dobra po paru dniach walki udało mi się uzyskać dostęp do jednego z kilku wifi które klinika posiada i kur nie chce pacjentom udostępniać :roll: , moge teraz robic tury juz sam
BC18 CHOREZM
SYTUACJA BDB. DUZE SILNE I BOGATE PANSTWO Z KILKOMA SOJUSZAMI.
Haslo Milanos
BC 17 oddam Ghorydów -stan dobry .
Niestety w ziwazku z tym iz nie mam neta u siebie tur ni mam jak robic :( Sytuacja nie zmieni sie chyba zbyt szybko ale w ten weeekend moze mi sie uda cokolwiek zrobić...
Ogłoszenie, żeby chętni do przejęcia pisali do mnie na PW nadal aktualne.
Czy pan ACN żyje?
Nie bedzie mnie do poniedzialku moze do wtorku jesli nie zdaze wytrzeźwieć... - wesele. pozdrawiam. W razie czego niech moje turki poczekają.
W tym tygodniu remont będzie skończony i będę gdzieś od piątku.
Żyje, tylko no mam mały problem ze sprzętem, w tym tygodniu powinienem wrócić do normalnego robienia tur, do tego czasu chciałbym prosić ew. sojuszników (lub graczy o poczekanie te 2 max 3 dni).
Jeszcze raz sorki.
wolna Francja i HRE w mko22. Państwa w ścisłym sojuszu , 2 potęgi walczące z prawie większością państw na mapie. Sytuacja nie jest zła. Szanse rywalizacji oceniam 50 na 50, zwłaszcza, że HRE i Francja toczą narazie wojny z graniczacymi z nimi małymi państwami. Większe jeszcze nie włączyły się do walki w większym stopniu.
Polecam ! Jest rozróba :)
Znowu miałem przez ostatni czas problemy z internetem. Słusznie, że MG kliknął w wk 34, bo pewnie do teraz stałaby nietknięta. Nie chcę całkiem oddawać swoich ko, bo mam nadzieję, że już to wszystko będzie działać stabilnie.
Już jestem, dziś i głównie jutro postaram się nadrobić wszystkie zaległości.
Rezygnuje z gry i ze wszystkich kampanii, oprócz fatalnej atmosfery, nagonki i ciągłej spiny, zmusza mnie do tego również brak czasu.
Mam nadzieje ze wyjdzie to Wam i KO na dobre, powodzenia wszystkim!
Tu macie moje KO, bynajmniej z tych KO ktore jeszcze "trwaja"
{}
{}
{}
\/
Karanie za szwindle i oszustwa oraz upominanie się o przyzwoitość - szacunek dla współgraczy, rzetelność w robieniu tur na czas nazywasz "fatalną atmosferą, spiną i nagonką"? Obudź się rozpieszczony człowieku.