Jakiś link do torrenta? Bo ten z TWCenter nie działa. A u nas na TWorg.pl nie mogę znaleźć.
Wersja do druku
Jakiś link do torrenta? Bo ten z TWCenter nie działa. A u nas na TWorg.pl nie mogę znaleźć.
pobrałem , waga 2.73GB , jakieś 15 minut się ściągało , wysłałem już ponad 1.5GB i bede udostępniał jeszcze długo.
co do instalki to trochę później , bo mam kilka rzeczy na głowie. No i muszę ... odinstalować Stainless Steel jakoś jeszcze ;p
Dziś se zaszaleje człowiek ryyyba,co ma te modziwo człowiek ryyyba :D tak sobie śpiewam oł yeah tawariszcz oto ta chwila szczęścia.
Zassane z moddb w 4minuty :) się instaluje. Chyba jutro niewyspany do roboty pójdę.
Mam pewne pytanie, można spolszczyć nazwy frakcji? Bo coś tak mi nie pasują te z surowego EB 2 (tak wiem, jestem bardzo wybredny). I spróbuję zmienić jako tako muzykę (ale nic nie obiecuję - zmienię ją sobie na swój sposób). W każdym bądź razie mod jest świetny.
Pytania nie ma, za drugi razem na pełnym monitorze się EB II włączył.
Próbowałeś może Alt+Enter?
Możesz to łatwo zrobić, użyj programu notepad do otwarcia pliku campaing_descriptions.xml i zmień nagłówki. Aktualnie tłumaczę opisy frakcji, więc prędzej czy później będą spolszczone nie tylko nazwy frakcji, ale też opisy. Pomału mi to idzie, bo nie mam za wiele czasu, a opisy są dość długie.
Jeszcze tylko 16 min. :) Arroyo w razie problemów z muzyką służę pomocą.
A obrazek przy path block to z "Żywota Briana" Monthy Pythona ?
A jaką trudność kampanii/bitew twórcy proponują, żeby gra była najbardziej optymalna?
Tak na szybko:
- modele jednostek miazga ale to było wiadome
- bitwy są strasznie długie, radzę od razu wyłączyć time limit przy rozpoczęciu kampanii bo zdobywanie miast trwa wieczność i tego czasu na pewno zabraknie
- oszczepnicy są zbugowani, kompletnie nie chcą rzucać nawet "z 5 metrów"
- kawaleria dużo bardziej wytrzymała niż w EB1
- fajny system wyboru dziedzica frakcji
Wracam do gry :)
To fajnie ze bitwa trwa dłużej, ja nie lubię, jak np w niektórych modkach do medka gdzieś się zagapie i mi ubiją w minute odział jazdy :P
Nie ma to jak zagrać Lugiami, na ziemiach polskich, z ciekawym terytorium i ze stolicą w Kaliszu i z dziedzicem frakcji wyglądającym jak Bolesław Chrobry na ilustracjach. :D
Może niektóre jednostki oszczepników, bo te, którym ja się przyglądałem były OK, a na dodatek miały fajną animację rzucania.
Ogółem podoba mi się to, że walka jest bardziej dynamiczna. Oszczepnicy szybko rzucają tym co mają, a wojownicy szybko wymachują bronią.
0,5 godz pobierania-walsnie koncze instalacje I zaraz sprawdzam .
Mam nadzieje ze jest lepsze niz Total Fail II....
Będzie dostępny hotseat?
Tak - animacja jest super. Tylko że czasami się blokują i nie chcą rzucać.
Kolejne refleksje:
- super system kultur zamiast religii jak w oryg. medku i uzależnienie od tego możliwości rozwinięcia formy rządów
- fajnie przemyślany system budynków frakcyjnych (np. Macedonia ma metropolie umożliwiające utrzymywanie kilku garnizonów za darmo; Kartagina ma za to system kolonizacji i dodatkowe wpływy z handlu)
Do pierwszego EB zalecali kampanie na hard, a bitwy na medium. Także i tu możesz spróbować takiego rozwiązania.
W końcu ten dzień nastał! Szkoda, że mam tak mało czasu na cokolwiek, a gdzie tu jeszcze znaleźć na przyjemności typu gry komputerowe...
No nic, wielkie podziękowania i gratulacje dla ekipy ( która tego nie przeczyta:drunk: ), a w szczególności dla naszego Nazgoola ( który to przeczyta ). Świetna robota.
Dzięki :) Znajdź choć odrobinę czasu :). Nie wszystko jest idealne i czeka nas jeszcze sporo zabawy z systemami rządów i cechami i jednostkami i innymi skryptami. Niektóre rzeczy są placeholderami bo nie mieliśmy już ani czasu ani ludzi do opracowania unikalnych rozwiązań dla każdej frakcji z osobna, ale mogę powiedzieć że mamy w planach rozbudowanie wielu mechanizmów.
Podpisuję się pod zaleceniem Marata - kampanie na hard, a bitwy na medium.
Animacje są nowe i pewnie będziemy robić jakieś lekkie poprawki tu i ówdzie. Za mało nas było żeby wszystko przetestować dlatego bardzo zależy nam na Waszej opinii.
@Dezallus - frakcje "barbarzyńskie" nie mają dziedzica chociaż gra mówi coś innego. Tutaj działa system najsilniejszego samca w stadzie :P. Po śmierci FL następca zostaje "największy zabijaka" w stadzie. Przynajmniej z tego co wiem tak to powinno działać ;)
No elegancko, 40 minut pobierania przez torrenty :)
Bitwy rzeczywiście są odrobinę za długie. Oblężenie zajęło mi 50-70 min. Na razie nie miałem problemów z oszczepnikami, ale za to niektórzy wojownicy latali jak poparzeni w powietrzu, po czym wryło ich w ziemię :D
Spoiler:
Gratulacje z okazji wydania moda. Jeszcze nie miałem okazji pograć dłużej, ale przynajmniej graficznie prezentuje się świetnie. W związku z tym mam dwa pytania (jeżeli to nieodpowiedni wątek to z góry przepraszam):
1. Czy przyszłego dziedzica frakcji można wybrać tylko, gdy ukaże się odpowiedni event (jak np. na początku kampanii), czy też można to zrobić w dowolnym momencie? A jeżeli tak, to w jaki sposób?
2. Czy w przyszłych wydaniach EB II będzie dostępna kampania hotseat?
<decision_entry>
<min_entry faction_standing = "-1.0" military_balance = "1.2" free_military_strength = "0.75" is_neighbour = "true"/>
<max_entry faction_standing = "-0.80" num_enemies = "1" rand = "0.75"/>
<faction_attitude invade = "invade_immediate" at_war = "true" force_invade = "false" continue = "true"/>
Niepokoi mnie to, is_neighbour = "true" we wszystkich poleceniach ataku, bo żeby komputer zaatakował osadę to musi być is_neighbour="false" teraz komputer będzie musiał najpierw porozwalać wszystkie najbardziej pierdółkowate armie zanim zdecyduje się na oblężenie, chyba, że zadziała akurat polecenie invade = "invade_opportunistic", które lubi ignorować wszystkie inne polecenia. Ktoś kiedyś stworzył poradnik, w którym zalecił wpisywanie tego is_neighbour = "true" do wszystkich poleceń inwazji, a to bzdura i ogłupia AI, pogram chyba w moda na swoim AI, tylko szkoda mi dyplomacji, bo widzę, że Ciekawie porobiona.
Jestem zdania, że najpierw trzeba potestować ich ai w grze, ew. może dokonają poprawek jakie sugerujesz. Po zebraniu opinii Graczy będą kolejne poprawki, jak rozumiem.
Edit: Zgodnie z życzeniem Nazgoola, dałem moda do Ukończonych.
Jeśli ktoś ma problemy z wydajnością to radzę zmienić długość "trwania" wystrzelonych strzał według tej instrukcji > http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?663825-Arrows-staying-on-the-ground
Wracając jeszcze do tych oszczepników, wydaję mi się że znacznie skrócono im zasięg w porównaniu z tym co było w EB1 co doprowadza do tego że w trybie "potyczki" zanim zdążą coś rzucić już muszą się wycofać.
Witam. Czy ktoś w skrócie moze napisać czym jest ten mod i w co zamienia mediavala 2? Bo nie grałem od wielu lat i przypadkiem w necie trafiłem że wyszedł ten mod :) Lub jakiegoś linka do tematu z tym modem opisujacym czym on jest :)
Tu masz wszystko > http://www.twcenter.net/forums/showt...v-29th-2013%29
Kiedy klikam na jednostkę w bitwie nie podświetla mi się wie ktoś co mam zrobić ?
Nazgool a coś o rzymskich reformach możesz szepnąć?
To chyba normalne, bo i w innych modach zaraz po wydaniu był podobny problem, mianowicie przy przeglądaniu frakcji lubi wywalać do pulpita :P
w pliku *.cfg jest jakiś wpis z arrow czy jakoś tak i tam musisz zmienić wartość.
szczerze powiedziawszy to nie brałem udziału w tej dyskusji i nawet nie testowałem tego w grze. Skupiałem się na jednostkach i agentach więc tak naprawdę pierwszy raz poważnie zagrałem w EB2 jakieś 1,5 tygodnia temu to Lugiami.
Wiem że część reform to proste placeholdery ale jak jest w przypadku Rzymu to nie wiem. Do tej pory tylko polibijscy hastati zostali zrobieni i znajdują się w grze, reszta polibijskich jednostek to placeholdery ale mam nadzieję je w miarę szybko ukończyć i może wrzucimy to w jakiejś szybkiej łatce.
Prócz tych rzymskich, jakich jednostek brakuje jeszcze w grze?
Ponad połowy niestety.Wykonano ok 42-43% tego co zaplanowaliśmy. Mamy jakieś 230 jednostek na 500 możliwych. Najlepiej dopieszczone zostały wg mnie frakcje greckie i celtowie. Reszta Niestety w tej chwili tylko ja pracuję nad modelami i teksturami więc jest to dla nas wąskie gardło. Liczymy na nowy zaciąg :)
Niniejszy wątek zostanie wkrótce zamknięty, jeśli Nazgool to potwierdzi.
Na potrzeby dyskusji bieżącej powstaną nowe tematy związane z EB II.
Ok, zamykamy temat. Stworzyłem dwa nowe wątki do dyskusji ogólnej i o problemach technicznych, bo tu się za chwilę pogubimy.