@Kam
Dzieki zaraz przetestuje,choc pewnie i tak skonczy sie odpaleniem Bellum z genialna szarza jazdy ;)
Wersja do druku
@Kam
Dzieki zaraz przetestuje,choc pewnie i tak skonczy sie odpaleniem Bellum z genialna szarza jazdy ;)
Bo średniowiecze to nie starożytność ;P W czasach Rome to nawet strzemion nie ma ;P
W Bellum na submodzie z moimi statami, czy czystym? ;)
Z twoimi,przeciez pisalem ze genialna :-),odpalam Romka, daje mu kolejna szanse,jak sie nie wczuje to wracam do mojej Aragonii ;-)
Pobrałem, protestowałem i twierdzę, że nic lepszego w tej chwili nie ma, niż ten mod :) wreszcie trochę realizmu .Żeby jeszcze AI w bitwach było lepsze...Cytat:
Bo Radious i staty bitewne to syf, on się nie kieruje za bardzo realizmem, czy balansem. Logiczne bitwy w TW są tylko na tym modzie:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... d-20-10-13)/page31
Spokojnie możesz mieć wgrane pozostałe mody od Radiousa z wyjątkiem bitewnego oczywiście.
Dokładnie :) Niby krąży kilka podobnych modów, ale tak naprawdę nic nie zmieniają lub dodają swoje odchyły, a ten faktycznie poprawia rozgrywkę :)
Pytania do was, czy u was po nowym patchu AI zaczęło dawać logiczne oferty, czyli np: PŁACI graczowi za umowy handlowe i PONy? Lub czy u was piechota wroga używa wreszcie wszystkich dostępnych formacji jak falanga hoplitów, zwykła, czy ściana tarcz? Oraz czy u was też AI wreszcie robi logiczne armie, czyli prawie nie ma w nich strzelców, jest masa ciężkiej piechoty i jazdy? Natomiast samo AI atakuje tylko jak może wygrać, czyli nie walczy się z 8-10 oddziałowymi stackami, tylko 2-3 armiami łącznie liczącymi po 5-6 tysięcy?
Bo u mnie tak wreszcie jest i gra Seleucydami po nowym patchu póki co sprawiła, że Rome 2 daje mi najgrywalniejszą kampanię w TW :) Nie wiem ile w tym faktycznie zasługi CA, a ile mojej własnej kombinacji kilku modów.
Ja może z nieco innej beczki. Właśnie dowiedziałem się , że osoby posiadające grę do końca października będą mogły pobrać dlc za darmo. Sam nie kupiłem własnej kopii gry ponieważ zostałem odrzucony przez niepochlebne opinie fanów serii w dniu premiery. Jak to wygląda na dzień dzisiejszy po dodaniu paru frakcji oraz wydaniu 5 patchy ? Czy wartą ją nabyć ?
Pytam jako wieloletni fan serii mający styczność z nią od ROME 1 ( wyłączając Shoguna2 ).
To zależy, u mnie nie ma większości bugów jakie mają inni gracze i obecnie jestem w trakcie najlepszej kampanii jaką miałem okazję rozegrać w serii TW. Z kolei są osoby, które mają np: lepszy sprzęt niż ja, a gra chodzi im słabiej.
Innymi słowy ryzyk fizyk, dla mnie po patchach i z modami na wszystkie frakcje, plus zmiany w Ai i statach jednostek gra jest kapitalna, ale innym szwankuje i crashuje ;)
A mógłbyś kolego podać jeszcze raz link do tego moda bo coś go ucięło :PCytat:
Zamieszczone przez marko1805
Witam po pewnym czasie.
Mam pytanie dotyczące DLC. Czy one jest darmowe na 7 dni ? Czy jeśli już je pobrałem to będę je mieć już za darmo ? / OKI już znalazłem w właściwym temacie odpowiedz od K A M 2150. :) Fajnie że dochodzą nowe nacje. Będzie czym grać.
Czytałem również na forum że po 7 patchu ma działać normalnie AI ? To tak jeszcze 2 tygodnie i będzie można normalnie grać ;)
DLC jest darmowe na zawsze, jeżeli ściągniesz je przed 29 października.
Wklejam jeszcze raz link do moda, tutaj lubi ucinać ;P
http://www.twcenter.net/forums/showt...ated-20-10-13)
Co do si, to trochę lepiej się broni na mapie. Jak widzi że ma przewagę to atakuje, tak mniej więcej raz na trzy. Niestety nie gra tak cały czas. Dalej z niewyjaśnionych powodów potrafi opuścić region. Niestety w ofensywie jest tak samo słabe jak było. Ma też kłopoty z przegrupowaniem armii po bitwie. Zamiast uciekać w kierunku swojego drugiego regionu, zwiewa np. w głąb pustyni, lub w kierunku moich miast. Taką rozbitą armią z małą ilością przerzedzonych oddziałów, gdzie nawet rekrutacja najemników nie daje przewagi nad garnizonami.
Zmiany powoli zmierzają w dobrym kierunku.
Dlc nomadów pobrane, ale grę nimi sobie na razie odpuszczę. ;)
Jestem dowódcą piechoty. A przy obecnym niskim morale oddziałów, niańczenie konnych łuków całkowicie przerasta moje możliwości.
Wiem to po kampanii Partią gdzie pierwsze 3 bitwy to totalne rzezie moich ludzi. Oddziały na konikach składały mi się w przeciągu 5-10 sekund.
Nie wiem jak kompowi udawało się tak skutecznie koncentrować ostrzał swoich jednostek.
Dlatego polecam zajrzeć w link, który podałem w poprzednim poście. Wreszcie są to jakieś logiczne staty bitewne, bez słabego morale i bez walczących do końca jak u Radiousa ;)
Pograłem dzisiaj w czystego Rome ze dwie godziny królewskimi Scytami na poziomie bardzo trudnym. Stwierdziłem, że odblokuję sobie osiągniecie steam za wygraną po wypowiedzeniu wojny każdej obcej nacji w turze, kiedy tylko ją spotkam. Na razie udało się mi odblokować osiągnięcie za wygraną armią składającą się z samej kawalerii :mrgreen: AI mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło. Przez początkowe 16 tur nie mogłem opuścić startowego regionu swymi wojskami, pozostała mi rozpaczliwa obrona. Wygrywam tylko dzięki wcześniejszym zatruwaniom prowizji... ale coraz więcej wrogich armii przemierza moje terytorium. Niedługo pewno dojdzie w końcu do oblężenia i jeśli AI będzie w nim tak dobre jak w polu - pierwszej przegranej kampanii :shock: Zaczynam się obawiać poziomu legendarnego.
Zatruwanie prowiantu. nie prowizji. :)
No Panowie, czytając Wasze posty chyba w końcu wrócę na poważnie do gry w Rome II
Na jakich modach grasz ? Ja do tej pory grałem na zestawie Radiousa,ale teraz szukam jeszcze innej alternatywy, a na większe testy brak czasu(na pewno zastosuje ten nowy mod do bitew) .Cytat:
Bo u mnie tak wreszcie jest i gra Seleucydami po nowym patchu póki co sprawiła, że Rome 2 daje mi najgrywalniejszą kampanię w TW :) Nie wiem ile w tym faktycznie zasługi CA, a ile mojej własnej kombinacji kilku modów.
Moja (zwycięska) kombinacja to:
-wszystkie nacje grywalne
- Ars Gratia na bitwy - co tu dużo pisać, to najlepszy mod bitewny, poza tym co wspominałem zmienia też liczebność oddziałow, czyli piechota to 160 ludzi, a jazda 100, wyjątkiem są Berserkerzy i Druidzi, których jest 100. Rydwany także dostały więcej ludzi. Nowe rozmiary oddziałów wymagają rozpoczęcia nowej kampanii, oddziały startowe zachowają i tak stare rozmiary, czyli startowa jazda to 80 ludzi, ale już pierwszy zrekrutowany oddział jeźdźców będzie liczył 100.
- Radious AI i Radious Campaing - to akurat Radiousowi najlepiej wyszło i póki co nic lepszego nie ma
- No food mod - i to jest chyba bardzo ważne, nie jest to wcale cheat mod, tylko mod który najlepiej ratuje właśnie ekonomię w Rome, przez brak żarcia wcale nie jest łatwiej, bo dalej trzeba niańczyć zadowolenie, lecz AI zaczyna żyć! Radious pod tym względem dał ciała, ponieważ dał ogromne bonusy zarówno dla gracza jak i AI, przez co nie można było zbankrutować, natomiast ten mod tylko usuwa jedzenie, a nagle AI zaczyna "dobrze" działać i tworzyć logiczne, duże armie, chociaż nie ma mowy o spamie
W każdym bądź razie u mnie koło 30 tury armia grecka to 1/2 składu ciężka piechota, 4-6 oddziałów jazdy, reszta to mieszanka strzelców i czegoś lżejszego, a takie państewka arabskie potrafią mieć w większości wystawione do bitwy ciężkie jak na ich warunki oddziały Noble Swordsmen.
Mogę prosić linka do tego No food mod, jakoś szukam i nie mogę znaleźć
PS. czy chodzi o ten mod?
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?620089
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
A jeśli to nie problem, to możesz podać na jakim sprzęcie i w jakiej rozdzielczości grasz?
Miło że dodali kolejne DLC za darmo, szkoda tylko, że ogólnie po ostatnim patchu u mnie jest jeszcze gorzej. Cóż, trzeba dalej czekać. Może na święta? Wielkanocne? :roll:
Siema jak zainstalowac tego moda ars gratia. Mam już ten pliczek sciągnięty, przez mod menagera?
Pamietacie ,t o marsjanskie niebo?Wlaczylem gre teraz i znowu mialem. Poprzestawialem gamma ustawienie i zniknelo. Ciekawe czy wczesniej wystarczylo tam pogiglac i po sprawie. No mam nadzieje,ze gra jest juz grywalna jak Kam pisze:>
P.S. Dzisiaj dostalem cd key do kampanii mp Empire :D Takze nie wiem w co grac;) Chyba po kilku miesiacach go dostalem:)A zaraz chyba dosc zbugowana ta kampa i tak sprobuje.
Dzięki za info o tym modzie Ars Gratia. Dziś testowałem kilka modów bitewnych. Radious Battle, Silven, DubMod i na końcu wspomnianego Ars Gratia. Zawsze ta sama testowa potyczka. 5 oddziałow arwernów przeciw 5 oddziałom legionistów. Legioniści atakowali. Podchodzą pod moje pozycje i nagle szok.... zwalniają, przystają i rzucają 1 pilum, coś mi tu zaczyna nie grać, stoją, rzucają kolejne i ruszają dopiero do ataku, trzymając idealny niemal szyk. Jakbym w inną niż dotychczas grę grał. W końcu ktoś dodał opcję uzycia w dowolnym momencie pilum. Tego mi niesamowicie brakowało. Bezładny atak i rzucenie w biegu pilum oraz niemożność jego uzycia w obronie zniechecało mnie do gry samym Rzymem.
Pewnie już sobie poradziłeś ale jakby ktoś nie wiedział, to po prostu wklejasz rozpakowany plik do folderu data gry. Odpalasz grę, wybierasz menedżera modyfikacji w steamie i juz masz tam mozliwosc wyboru moda.Cytat:
Zamieszczone przez yagen
Poradzilem sobie, zainstalowalem kombinacje KAMA i jest lepiej bitwy trwaja troche dluzej itp. Wzialem Syrakuzy i w ciagu 21 tur podbilem 4 miasta Rzymu prawie bez strat na poziomie trudnym! Troche za latwo choc faktem jest ze na rzym rzucilo sie 5 frakcji:)
Czekajcie czekajcie... dziś czytałem komentarze na FB, na oficjalnym profilu Total War. I choć mój angielski jest przecięty to większość osób tam pisze że DLC darmowe jest 7 dni. Później zostanie zablokowanie i jak chcemy grać tymi plemionami trzeba będzie zapłacić te 8$.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Jak to jest więc ?
DLC jest dostępne od wczoraj, a wczoraj był 22. Dodaj 7 i masz 29. Jeśli ściągniesz je w tym czasie - to będzie one darmowe. Jeśli nie zdążysz go ściągnąć do tego terminu (nie kupiłeś jeszcze gry lub z innych powodów) to później żeby je pobrać trzeba będzie zapłacić.
Orientuje się ktoś czy jakaś ekipa moderska zamierza znowu wprowadzić moda Warhammer pod rzym 2?
Tak, wybierz sobie tą wersję która najlepiej Ci odpowiada, tak czy siak wpływa mega pozytywnie na AI, które skupia się wreszcie na wojsku ;) Taki Pont miał dużo szybciej Thorax Pikeman niż ja :DCytat:
Zamieszczone przez marko1805
i7 3.4Ghz, Geforce GTX 560 1024mb, 8gb ram, win 7Cytat:
Zamieszczone przez Martinus123
Rozdziałka 1920-1080, detale wysokie-ultra. W okolicach 10 tysięcy zaczyna dopiero bitwa zwalniać, natomiast bitwy po 6-7 tysięcy bez żadnych przycinek.
Co do Warhammera, to raczej bym na owego moda nie liczył. Za dużo pracy, biorąc pod uwagę że ludzie mają problemy z robieniem prostych modeli, a co dopiero jakieś szkielety, czy chaos. O mapie nie wspomnę. Nawet jakby coś udało się jednak ruszyć to nie liczyłbym wydania takiego moda wcześniej niż za dobre kilka lat, patrz ile czasu Call of Warhammer był robiony, a to przecież medek 2.
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem od dnia premiery. DLC już mam, ale czekam na piątkowego patcha.Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Źle zrozumiałem. Myślałem że po 29 zablokują tego patcha mimo że mamy go ściągniętego. Ale jak już na stałe będzie, to super.
To w ten piątek ma wyjśc kolejny patch od CA?Nic niesłychacCytat:
Zamieszczone przez gogles
Rozumiem ,że Ty grasz na tej pierwszej wersji bez jedzenia i brudu ? Troszkę to spłaszcza rozgrywkę moim zdaniem,ale wypróbuję.Cytat:
Tak, wybierz sobie tą wersję która najlepiej Ci odpowiada, tak czy siak wpływa mega pozytywnie na AI, które skupia się wreszcie na wojsku ;) Taki Pont miał dużo szybciej Thorax Pikeman niż ja :D
Mam 2 pytania.
1. Ile trzeba podbić prowincji by wreszcie mieć większą liczbę generałów ?
2. Czy warto kupić Greek States Culture Pack?
Jeśli nie napaliłeś się na konkretne państewko np. Spartę, to lepiej poczekać na świąteczną promocje.
A pytanie pierwsze? :D
Masz w panelu swojej nacji. Ten centralny z godłem. Masz tam pokazany rozwój swojego imperium. Pionowe kreski to miejsca przeskoku, po ich minięciu zwiększa się liczba edyktów i agentów.
Co piątek wychodzą patche :) Więc przypuszczam że wieczorem się coś pobierze. Możliwe że znowu będzie to w formie beta ;)Cytat:
Zamieszczone przez badolf4
Jak oceniacie realizm ???
Bo dla mnie na minus są jednostki rzymu i to że nie można stworzyć legionu takiego jak był ....
Pogralem iles tur na najnowszym patchu i nie widze zauwazalnych zmian. A tak swoja droga, to dla mnie wiekszosc jednostek w Romie(w sumie ,to bolaczka calej serii)wyglada jakby robiona na kolanie i bez pasji. Na zdjeciach jak i jakichs tam grafikach roznych te jednostki wygladaja szczegolowo i "prawdziwie".Jak wojownicy prawdziwi a w grze jacys kolorowi hipsterzy. Ubrani glownie w pizamy , fikusne czapusie,kolorowe dopiero co z pralki wyjete. Jakby nie dzidy i tarcze, to mozna pomyslec,ze to jacys kupcy. Nie chce mi sie nawet ich ogladac w przyblizeniu.
Czekaj, przecież Dota to jest Moba a takie gry trzeba odświeżać, na dodatek jest w fazie beta (mówię o 2). Gdyby tych "łatek" nie wprowadzali to gra by się po jakimś czasie znudziła tak samo zresztą jak LoL.
Natomiast jak kupujesz coś takiego jak R2 to oczekujesz ( przynajmniej ja ) gry, w którą da się pograć już w dniu premiery a nie dopiero po paru "łatkach". Czyli deweloperzy powinni się już wstydzić za wypuszczenie świetnej gry ale niedopracowanej.
KAM ty masz wersje moda na brak jedzenia i brudu? Rozumiem, że radious ekonomy nie masz w "najlepszej paczce" ? Trochę lipa z tym AI ars gratia, że nie jest kompatybilne z nowymi jednostkami od radiousa, bo akurat gram partią, a ona dostała dużo piechoty i będzie trochę łatwiej i sam nie wiem czy kontynuować kampanię czy grać od nowa tym AI co polecasz. Taki jestem niezdecydowany ^^.