Cytat:
Thiago Silva z Nestą w duecie słabi ? Pierwsze słyszę...
O, Nesta żyje? Myślałem, że umarł. A nie on od mundialu 2006 ma co chwilę kontuzję ( problemy z plecami przez jakiś czas, potem mięśniowe sprawy, etc ). Ale dobrze wiedzieć. Co do Silvy to koleś jest dobry.
Cytat:
Skrzydła, jak nabiorą trochę doświadczenia będą bardzo dobre. Już teraz Abate nieźle gra, a co będzie za 2-3 sezony.
No właaśnie. Na razie to są młode gnojki ( Razem z Emmanuelsonem ), nieograne, popełniające mase błędów. Daleko im do Cafu i tego drugiego brazylijczyka - Serginho.
Cytat:
Z pomocą może byc problem, jest tylko Boateng. Van Bommel, Pirlo i Seedorf to klasowi piłkarze, ale już nie w tym wieku ;).
Nie ma problemu, po prostu ta pomoc jest wypalona od co najmniej 2 sezonów.
Cytat:
Jak dokupią Ganso będzie ok. Atak jest bardzo dobry. Duet Pato i Cassano gra na poziomie
Cytat:
Milan z LM odpadł głównie przez brak rozgrywającego w ataku jakim jest Cassano
Grać bez rozgrywającego to jak grać bez ręki. Cassano to nie rozgrywający; nie był nim w Romie, nie był nim w Realu, ni w Sambdorii ( czy gdzie on tam grał ). To nic innego jak pomysłowy, sprytny napastnik, który sporo biega, dużo podaje; taka gorsza wersja Rooney. Ale to nie ejst rozgrywający; tak jak Kaka nim był.
Cytat:
Tak jak powiedziałem, wystarczy wzmocnic trochę pomoc i dokupic kogoś na atak z Pato i będzie bardzo dobry skład.
Pomoc to trzeba kupić całą. Poza Boatengiem to nikt się do grania w Milanie nie nadaje; 3 piłkarzy wysokiej klasy na pozycji pomocnika to sporo. jakieś 100 mln.
Cytat:
Idealnie pasuje mi tam Neymar, Ibra to nie typ zawodnika na Ligę Mistrzów, w którą będą teraz pewnie celowali.
Noa ale to nie jest Barcelona, by im wpoić tak od razu taktyke 4:3:3(3). Milan od bardzo długiego czasu grał rombem z wysuniętymi 2 napastnikami i 1 cofniętym rozgrywającym. Ciężko się będzie dostosować do 4:3:3. Cassano nie ma aż takiego przeglądu pola, szybkości podejmowania decyzji, dynamiki i kończącego podania by taką rolę grać na dłuższą metę; w LM. Druga sprawa, że jak na razie nie ma dobrej pomocy by przestawić się na Barcelońskie 4:3:3 z środkowym napastnikiem i 2 fałyszwych napastników. Nie ma też Xaviego i Iniesty. Dlatego nie ma co wyciągać dalekosiężnych wniosków. ja Milanu dalej niż w 1/4 nie widzę :)