Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez hellbilly
U nas problemem jest bezkarność urzędników. Te "błędy" czesto są zamierzone. Jeśli wyjdą to można przeprosić.
Chciałem napisać, że trzeba w końcu wprowadzić odpowiedzialność urzędniczą, ale w między czasie znalazłem to http://www.lex.pl/czytaj/-/artykul/usta ... ublikowana Ma ktoś pojęcie jak to działa w rzeczywistości :?: Znając polskie prawo to kolejny bubel prawny.
Strach pomyslec co jeszcze wydumaja eurokolchoznicy a swoja droga to jawna dyskryminacja bo czyz krowki,owieczki oraz ptactwo hodowlane sa gorsze od swinek :mrgreen:
http://ciekawe.onet.pl/aktualnosci/hodo ... tykul.html
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15462584,Breivik_grozi_strajkiem_glodowym __Chce_m_in__nowego.html?lokale=lublin#BoxWiadTxt
Ja proponuję zabrać mu to co ma, może wówczas skończy wcześniej ze sobą.
Amnesty International oraz pozostale lewackie cwiercmozgi walczace o prawa czlowieka dla mordercow,gwalcicieli i calej reszty psychopatow moga byc dumni ze swoich osiagniec.Nareszcie skazany jest traktowany jako jednostka ludzka a nie jako skazany ;)
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15462584,Breivik_grozi_strajkiem_glodowym __Chce_m_in__nowego.html?lokale=lublin#BoxWiadTxt
Ja proponuję zabrać mu to co ma, może wówczas skończy wcześniej ze sobą.
Amnesty International oraz pozostale lewackie cwiercmozgi walczace o prawa czlowieka dla mordercow,gwalcicieli i calej reszty psychopatow moga byc dumni ze swoich osiagniec.Nareszcie skazany jest traktowany jako jednostka ludzka a nie jako skazany ;)
KK zapewne też jest dumny, ale nie przepraszam taka jest ich nauka ;)
Nasz kochany rząd podnosi znowu podatki na życie zwykłym obywatelom ;) O ile w tamtym roku płaciłem 560 zł czynszu ( mieszkanie mam własnie, wykupione) to teraz dostałem rachunek, bagatela, 655 zł. Dzięki ustawie śmieciowej płacę 300% tego co kiedyś, ogólnie wszystko podrożało w ostatecznym zestawieniu o +10 lub 20 zł ;) I ja się pytam, jak żyć? Odpowiedź brzmi: Krótko. Bo zakładając że przeciętny Kowalski wychodzi na czysto z 1300-1400 zł to przy takim czynszu zostaje mu połowa, a jak ma dzieci to już totalnie powodzenia. Ehhh, tylko przekleństwa się cisną na usta.
Cytat:
W przeciwienstwie do lewactwa KK nie byl przeciwnikiem KS ;)
Wracam do sypialni sprawdzic czy ryzy nie siedzi w szafie :mrgreen:
http://niezalezna.pl/51910-tusk-lansuje ... reporterow
http://niezalezna.pl/51917-kamil-stoch- ... -z-tuskiem
Pracowity grafik ma nasz wodz ;)
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
W przeciwienstwie do lewactwa KK nie byl przeciwnikiem KS ;)
Zwłaszcza jeżeli chodziło o heretyków, czarownice i różnej maści inne osoby ;)
Cytat:
różnej maści inne osoby ;)
Czyli kogo?
Cytat:
Jak i rowniez wobec mordercow,zdrajcow,rabusiow,etc...
Cytat:
Jezeli ich smierc przywracala spokoj i lad w panstwie(dzielnicy) widac byla to sluszna decyzja.Z biegiem lat KK zrezygnowal z tych praktyk ktore tak ochoczo kontynuuja islamisci po dzis dzien.Nie ma juz koscielnych sadow w przeciwienstwie do muzulmanskich republik gdzie duchowni decyduja o zyciu lub smierci.Lecz antyklerykalowie wrecz lubuja sie w sieganiu po mroczne Sredniowiecze i krwawa Hiszpanska Inkwizycje ktorej poklosiem bylo...kilka tysiecy ofiar w calej Europie ;)
Zawsze mnie bawi ten ni to argument ni to przyklad :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Jak i rowniez wobec mordercow,zdrajcow,rabusiow,etc...
Akurat te osoby nie podlegały sądom kościelnym.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Jezeli ich smierc przywracala spokoj i lad w panstwie(dzielnicy) widac byla to sluszna decyzja.Z biegiem lat KK zrezygnowal z tych praktyk ktore tak ochoczo kontynuuja islamisci po dzis dzien.Nie ma juz koscielnych sadow w przeciwienstwie do muzulmanskich republik gdzie duchowni decyduja o zyciu lub smierci.Lecz antyklerykalowie wrecz lubuja sie w sieganiu po mroczne Sredniowiecze i krwawa Hiszpanska Inkwizycje ktorej poklosiem bylo...kilka tysiecy ofiar w calej Europie ;)
Zawsze mnie bawi ten ni to argument ni to przyklad :lol:
Niekiedy decyzje o ich śmierci powodowały jeszcze większy zamęt, i jeszcze liczniejsze ofiary. Z biegiem lat zrezygnował, bo ludzie przestali wierzyć w takie rzeczy, chociaż jak ktoś wejdzie na portal fronda.pl to można zmienić zdanie ;) Napisałeś, że KK nie był przeciwnikiem KS więc napisałem Ci przykład kiedy miało to zastosowanie, w obecnych czasach KK jest przeciwnikiem KS jak i wielu innych rzeczy. Gdybyś zapytał się kapłana czy popiera KS odpowiedziałby Ci, że popiera?
Cytat:
Akurat te osoby nie podlegały sądom kościelnym.
Oczywiscie gdyz byly sadzone za zlamanie prawa swieckiego a nie koscielnego co nie zmienia faktu ze KK nie sprzeciwial sie zastosowania wobec tych osob najwyzszego wymiaru kary.
Cytat:
w obecnych czasach KK jest przeciwnikiem KS (...) Gdybyś zapytał się kapłana czy popiera KS odpowiedziałby Ci, że popiera?
W wydanym w roku 1992 Katechizmie Kościoła Katolickiego czytamy:
Cytat:
„Ochrona wspólnego dobra społeczeństwa domaga się unieszkodliwienia napastnika. Z tej racji tradycyjne nauczanie Kościoła uznało za uzasadnione prawo i obowiązek prawowitej władzy publicznej do wymierzania kar odpowiednich do ciężaru przestępstwa, nie wykluczając kary śmierci w przypadkach najwyższej wagi” (nr 2266).
„Corrigenda”, czyli opublikowane w 1998 roku poprawki Kongregacji Nauki Wiary do Katechizmu, ujmują tę kwestię trochę inaczej:
Cytat:
„Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne nauczanie Kościoła nie wyklucza kary śmierci, jeśli jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed niesprawiedliwym napastnikiem. [...] Dzisiaj, biorąc pod uwagę możliwości, jakimi dysponuje państwo, aby skutecznie ukarać zbrodnię i unieszkodliwić tego, kto ją popełnił, nie odbierając mu ostatecznie możliwości skruchy, przypadki absolutnej konieczności usunięcia winowajcy «są bardzo rzadkie, a być może już nie zdarzają się wcale»” (nr 2267).
Cytat:
Innymi słowy, katolik nie musi czuć się zobowiązany do bycia przeciwnikiem kary śmierci; ma prawo uważać, że w danej sytuacji jest ona niezbędna, aby skutecznie bronić społeczeństwa przed największymi zbrodniarzami. Z drugiej jednak strony, w swojej refleksji nad zasadnością kary śmierci katolik nie może nie brać poważnie pod uwagę apeli Jana Pawła II. Nie są to jednak wypowiedzi zobowiązujące do jednoznacznego wyboru za całkowitym i natychmiastowym zniesieniem kary śmierci. Ogólnie można by powiedzieć, że kwestia stanowiska Kościoła w sprawie kary śmierci pozostaje w pewnej mierze otwarta, choć na wielu poziomach życia kościelnego widać wyraźnie wspieranie tendencji zmierzającej do całkowitego zrezygnowania z najwyższego wymiaru kary.
W orędziu na Boże Narodzenie 1998 roku Papież stwierdził m.in.:
Cytat:
„Niech dzięki Bożemu Narodzeniu umocni się na całym świecie poparcie dla stosownych i pilnie potrzebnych działań, które położą kres produkcji zbrojeniowej i handlowi bronią, pozwolą strzec ludzkiego życia, znieść karę śmierci...”.
Cytat:
Napisałeś, że KK nie był przeciwnikiem KS więc napisałem Ci przykład kiedy miało to zastosowanie,
Podales przyklad skazanych przez owczesne sady koscielne zas tematem przewodnim tej drobnej polemiki jest KS w ogole.Kolejny raz offtopujesz nie rozumiejac meritum dyskusji.Jest meczace tlumaczenie dyskutantom kilka razy tego samego za kazdym razem w innej formie i postaci.
Temat :arrow: kara smierci :arrow: postawa KK :arrow: nie negujaca oraz nie apropobujaca...Zas ty wyskakujesz z sredniowiecznymi sadami koscielnymi kiedy rozmawiamy o czasach nam obecnych.Litosci :?