AVG ze swojej strone polece, ale warto czasem przeleciec jakims skanerem online jak ten ESET Nod32, czy Kaspersky
Wersja do druku
AVG ze swojej strone polece, ale warto czasem przeleciec jakims skanerem online jak ten ESET Nod32, czy Kaspersky
Przecież od początku pisałem o trybie awaryjnym... z darmowych to może AVG, zainstalowałem go parę miesięcy temu bratu i od tej pory tylko raz musiałem przeinstalowywać windowsa :mrgreen:
ja na przykład, od ponad roku używam combo: vista home premium (z regularnymi aktualizacjami) + avast + comodo firewall. od tamtego czasu, mimo naprawdę intensywnego używania internetu (włączając w to strony o bardzo wątpliwej reputacji), nie miałem żadnego problemu z PC, który wymagałby reinstalacji systemu.Cytat:
Zamieszczone przez Furvus
Ja ze swojej strony polecam ESET :D Ale po 31 dniach trzeba wykupić na rok abonament :P
Nie uruchomiłem awaryjnym bo też nie działało, poza tym go się uruchamia f5 na szczęście to wcisnąłem, wziąłem opcję zdaje się wczytania wcześniejszych danych. Co do antyvirów to na 30 dni starczy, potem się pomyśli :DCytat:
Kiedyś też przez długi czas używałem podobnego combo, tyle że z xp. Potem doszedłem do wniosku, że tego typu programy tylko spowalniają kompa, a jeśli nie wchodzę na jakieś niebezpieczne strony, to mogę zaryzykować. Od tej pory nie instaluję tego typu programów na windowsie i nie miałem z tym żadnych problemów. W tej chwili mam siódemkę bez ochrony (regularnie aktualizowaną), ale i tak używam jej tylko wtedy, kiedy muszę. Na co dzień za bardzo przyzwyczaiłem się do linuksa, w tym wirtualnych pulpitów itd.Cytat:
Zamieszczone przez Iron_Marcin
To chyba przywracanie systemu jest... ale nie jestem pewien, zawsze to wyłączam, bo tylko zajmuje miejsce na dysku ;)Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Problem rozwiązany? Cieszę się że tak. 8-)
a tak na przyszłość dwie sprawy:
1) krążek instalacyjny windowsa do stacjiCytat:
Zamieszczone przez OskarX
2) reset z obudowy
3) odpalasz windowsa (właściwie to on sam się odpala)
(system wgrywa się do RAMU jak zawsze tylko deko wolniej niż normalnie i z krążka a nie z twardziela)
4) masz windowsa w mocno okrojonym trybie ale EXPLORATOR WINDOWS DZIAŁA I MOŻESZ KOPIOWAĆ LUB PRZENOSIĆ PLIKI ,
1) Zostaną nie tylko sejwy ale całe katalogi programów. O ile pamiętam to nawet katalog Common Files nie zostanie ruszony.Cytat:
2) Albo aż tak wiele gier i programów nie potrzebuje rejestru,
albo się pomyliłem i instalator przy wgraniu systemu bez formatowania nie usuwa całego rejestru
tylko nadpisuje gałęzie czysto systemowe (& sterownikowe) nie ruszając (większości) gałęzi odnoszących się do gier i programów użytkowych
Tak czy inaczej na pewno wiele z gier [jak najbardziej oryginalnych] działa (słabiej z użytkami)
Wiem to na 100% bo nie dalej jak miesiąc temu sam przeszedłem tę ścieżkę.
Witam,
używam Google Chrome i mam jedno pytanie. Jak ściągać pliki za pomocą Free Download Managera? Chodzi mi o to, że kiedy chcę coś pobrać Chrome nie daje mi możliwości ściągania tym programem tylko ściąga normalnie, a mi to nie za bardzo pasuje. FDM ma funkcję wznawiania, jest szybszy, itd. Z góry dzięki.
Przeniosłem do odpowiedniego wątku - Furvus
To w oryginalnym windowsie jest już liveCD? Bo wiem, że istnieje wiele przeróbek, ale chodzi mi o wersję oficjalną. Jak instalowałem jakiś rok temu siódemkę to chyba nie było takich bajerów.Cytat:
Zamieszczone przez kirlan
Tylko bez rejestru przy programach wymagających w nim wpisów te katalogi nic nie dadzą, bo i tak trzeba by przeinstalować program, żeby wpisy w rejestrze potrzebne do jego działania się pojawiły. Możliwe, że rzeczywiście część rejestru pozostaje nienaruszona.Cytat:
Zamieszczone przez kirlan
Dobra wezme Kaspeskyego czy jak sie to pisze, a wy poleccie jakis dobry darmowy to za 30 dni zmienie ;d