Bo wyskoczyć powinien, po 3-5 czasem 10 sekundach mod powinien odpalić, a UAC masz wyłączone?
Wersja do druku
Bo wyskoczyć powinien, po 3-5 czasem 10 sekundach mod powinien odpalić, a UAC masz wyłączone?
tak, UAC na pewno wyłączone, u mnie standardowy zabieg. Myślę, że to niedziałanie może mieć związek z moim lapkiem, kiedyś jak grałem sobie w 6.3 na kompie to nie było problemów. Lapek dość leciwy, ale w europa barbarorum II sobie pogram spokojnie.
Witam Serdecznie.
Zainstalowałem zgodnie z instrukcjami BC7, wraz z polskich megasubmodem, wszystko jak należy, ale gra się nie uruchamia. By lepiej rozpoznać problem zainstalowałem ponownie BC7, bez megasubmoda i problem jest identyczny, więc nie jest zwiazany z submodem. Opis problemu:
Po poprawnym zainstalowaniu moda, uruchomieniu Bellum Crucis 7.exe, wyświetla okno "Bat to Exe", po wyświetleniu animacji w oknie "Bat to exe conventer", okno znika... i nic się nie dzieje, gra się nie włącza nie ma żadnej akcji, nawet po dłuższym czekaniu, aplikacja nie podejmuje akcji.
Podejrzenia co do problemu:
Nie wiem, czy nie jest problemem moja wersja gry (z kolekcji klasyki), wersja dokładna gry to nie 1,5 jak w opisie instalacji moda, tylko -dokładnie- 1.5.2.0
Jeśli to byłoby przeszkodą, jest to poważny problem, gdyż gra w oryginale jest już spatchowana do tej wersji. Zawsze męczyłem się na modach do samego medievala bez królestw, również zakupionego w oryginale, cieszyłem się jak dziecko po wczorajszym zakupie ulubionej części serii total war- w pełnej klasie- czyli razem z królestwami. Jestem bardzo rozczarowany porażką w ogarnięciu Bellum Crucis wraz z obiecująco wyglądającym polskim submodem. Proszę bardzo o pomoc wszystkich innych wielbicieli serii, w ramach możliwości bardzo proszę również o kontakt gg, by przy korespondnecji bierzącej spróbować coś zrobić.
Z góry dzięki za każdą pomoc i zainteresowanie
Raskolnikovv
gg 4129160
PS
wersja gry, połączona ze steamem
Raskol z nieba mi spadasz, bo masz identyczny problem co ja. Każdy mod mi działa, nieważne czy COW czy stainless steel, jednak w przypadku BC wyskakują te bat exe w animacji. Ja sam próbowałem już tyle razy reinstall wszystkiego, że zeszło mi na tym z 5h. Jakoś razem ogarniemy ten problem.
Macie plik kingdoms.exe w folderze gry?
Spróbujcie może wgrać cracka do kingdoms 1.5 (jeśli macie oryginalne wersje, to możecie legalnie robić takie rzeczy)
Dobra, mi już modziwo dziala :D Wystarczyło pobrać tego cracka i dziala. Dzięki za pomoc.
bardzo prosze o instrukcje jak naprawic buga zwiazanego z nie uzywaniem(wogole nie produkowaniem) księży w bellum crucis 7 :) w 70 turze seminarium kardynalskie jest puste i niema papieża :(
Też bym chciał znać rozwiązanie :)
Witam, mam problem z finansami w Bellum, otóż nie wiem z jakiego powodu nalicza mi -9000 jako wpływy z tytułu Dyplomacja/Trybuty, zamieszczam zdjęcie z telefonu (prtscr mi nie działa):
Załącznik 1409
Żadnych trybutów nie płace, więc nie wiem skąd mogłoby to się brać, a bardzo ogranicza to rozgrywkę. Co ciekawe, ta kwota jest odejmowana od mojego konta dwukrotnie w każdej turze, pierwszy raz od razu po kliknięciu przycisku następnej tury, jak tylko kończą się moje działania i zaczynają działania innych frakcji, oraz drugi raz tuż po rozpoczęciu nowej tury, na moment, może przez sekundę widzę kwotę którą powinienem mieć w ogólnym rozrachunku, jednak po chwili zostaje ona pomniejszona o 9000, czyli w każdej turze tracę 18 000 z tego powodu.
Może ma ktoś pomysł o co chodzi?
Pozdrawiam.
Jeśli prowadzisz oblężenie - 2000 za każde, za armię na terenie wroga - 600, jeżeli nie oblegasz lub nie masz armii na terenie wroga to nie wiem.