Tego submoda z powstaniem Bułgarów przeciw Bizancjum dalej nie instalować czy już naprawiono?
Wersja do druku
Tego submoda z powstaniem Bułgarów przeciw Bizancjum dalej nie instalować czy już naprawiono?
Dalej nie działa. Próbowałem poprawić, nawet ulepszyłem, ale nie dokończyłem i nie znam nikogo kto mógłby to sprawdzić czy jest ok, więc zostawiłem niedokończone i czeka na lepsze czasy.
OK, spoko. :) Widzę, że obecnie Megasubmod nie daje możliwości darmowego utrzymania jednostek w miastach i zamkach. Czy dałoby się to jakoś doinstalować osobno? Ale tak, żeby przy okazji nie stracić żadnych innych funkcjonalności wynikających z Megasubmoda?
Witam gentelmenów po dłuższej nieobecności. Widzę że Wino nie zwalnia w szerzeniu postępu. Jakieś jednostki dodaje ten twój submod czy tylko w skryptach robisz? Pytam bo dopiero co ściągam. Jak na razie gram Wenecją w BC 6.3, siódemka mnie skutecznie odstrasza.
Nie robię ani w skryptach ani nowych jednostek :)
Wino interesują mnie zmiany jakie poczyniłeś w kwestii zwiększenia celności łuczników. W descr_projectile na pierwszy rzut oka widzę, zamieniłeś accuracy vs units i max angle czy tylko to? W export descr units coś zmieniałeś?
Z tego co pamiętam to w descr_projectile tylko celność poprawiłem, max angle nie ruszałem. W EDU chyba nic.
Jestem w trakcie pobierania :) Grałem kiedyś w Bellum Crucis 6.3 ale bez submodów.
Na przyszłość taka rada: Drogi wino uploaduj tak duże pliki na jakiś inne serwisy. (np. https://mega.nz/ czy dysk google)
Bo transfer 150 kb/s nie powala a tylko zniechęca pobierającego przy 700mb.
Lecz mimo wszystko gratuluję ogromu pracy i trud włożony w stworzenie.Mam nadzieję ,że się nie zawiodę.
Pozdrawiam twórcę oraz wszystkich innych zaangażowanych w prace.
Bym zapominiał: Rozumiem ,że zalecany dla jak największego realizmu kampanii i bitew to bardzo trudny?Bo pamiętam ,że w jakimś submodzie zalecany był medium.
Tylko nie instaluj Bulgar Revolt - nie działa poprawnie, reszta jest ok.
Zalecany poziom jest podobnie jak w BC 6.3.
Miłego grania :)
P.S. dograj sobie najnowsze spolszczenie z wątku "Spolszczenie do Bellum Crucis 7.0 zgodne z bugfixerem"
A ja cały czas grałem na spolszczeniu z submoda bo myślałem ,że to ono jest najnowsze. :O
A będzie submod rozwijany?Bo jak dla mnie osobiście realizmu nigdy nie za wiele.