Może napiszemy petycję do CA? ^^
Wersja do druku
Może napiszemy petycję do CA? ^^
Skoro wreszcie poprawili Sarmatów i nie są kopią Hunów to pewnie nie ma co liczyć na nową stepową frakcję. Gdyby było inaczej to zrobiliby to przy okazji faction packa jak np. Celtów czy frakcje pustynne. Mamy całkowicie zmieniony roster Alanów i jak się domyślam inne frakcje sarmackie będą teraz takie.
https://www.youtube.com/watch?v=LlB-sZ3h5eM
Roster Alanów i Białych Hunów zrobiony trochę na kolanie. Szczególnie widać ten miks w uzbrojeniu - sasanidzkie i burgundzkie hełmy. Źle dobrane tarcze, brak umb na tarczy (a tekstura je przewiduje co nieestetycznie wygląda), czy pancerzy dla koni (np. sarmatian heavy cataphracts) itp., ale tak czy siak ważne, że Sarmaci będą odrębną grupą.
P.S. Mam nadzieję, ze się nie mylę i to nie dotyczy tylko Alanów, ale także np. Roksolanów i pozostałych.
Fakt, są spore niedociągnięcia, ale przynajmniej nie będzie już u Alanów tych wszystkich germańskich jednostek - lubię tą frakcję, a teraz może mieć bardzo ciekawy klimat!
Tak czy siak, ważne że Alanowie to nie kopia Germanów (o czym CA po premierze na TWC nie wiedzieli i nasze tematy na TWC ich trochę pouczyły...).
Jednak jak wspomniałem - liczę, że pozostali Sarmaci zostaną także zreskinowani w ten deseń. Nie wyobrażam sobie, że Roksolanowie nadal będą mongoloidalni skoro nawet frakcje pustynne o mniejszym znaczeniu wyglądają o niebo lepiej.
Czy w związku z dzisiejszą premierą kampanii Karolem Wielkim, wyjdzie jakiś patch? Będą coś jeszcze poprawiać w grze?
Jak nie wiadomo, jak wiadomo od wczoraj:
http://wiki.totalwar.com/w/Age_Of_Charlemagne_Update
Fajnie, że CA czasem wsłuchuje się w głosy graczy i robi poprawki, szkoda że tak późno. Szczególnie ograniczenie korupcji to zmiana na plus, przecież 60% to i tak dużo, ale OK da się uzasadnić i utrudnia grę w późniejszym okresie, a 90% to było jakieś poronione. Podobnie z niszczeniem prowincji, AI zdecydowanie tego nadużywał, to psuło grę i było ahistoryczne.
Da się w końcu pograć WRE na wyższych poziomach trudności i bronić Cesarstwa (co i tak będzie trudne), a nie ucieczka do Italii i oblężenie, oblężenie, oblężenie.
Akurat jestem przeciwny zmniejszeniu korupcji. Gram na legendarnym ERE i korupcja to jedyne co pozwala pozostawić atrakcyjność gry po pokonaniu Sasanidów i zabiciu Attili. Teraz dochody pewnie wzrosną z 5k do kilkunastudziesięciu (mam max armii i kilka flot).