Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
Trochę nie grałem ostatnio, ale do wwmwe zaimplementowałem jakiś czas temu ai pitera i w porównaniu do oryginalnego było świetne. Tyle że ai w owej modyfikacji było na słabym poziomie, więc jest to raczej kiepskie porównanie. Ale możesz spróbować :http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=32&t=8736
Cytat:
Zamieszczone przez Majkello
Trochę nie grałem ostatnio, ale do wwmwe zaimplementowałem jakiś czas temu ai pitera i w porównaniu do oryginalnego było świetne. Tyle że ai w owej modyfikacji było na słabym poziomie, więc jest to raczej kiepskie porównanie. Ale możesz spróbować :
http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=32&t=8736
hehe, więc to Ty jesteś tą jedną osobą, która zagrała na wersji 3.1 mojego AI pod podstawkę :mrgreen: (3 pobrania stąd, że sam 2 razy ściągałem żeby sprawdzić czy naniosłem na to AI wszystkie nowości z mojego AI do Bellum Crucis)
AI robiłem z przerwami chyba z ponad rok, tworzyłem i testowałem różne konfiguracje algorytmów i z czystym sercem mogę je polecić, jest mocno dopracowane :) (przynajmniej pod Bellum, bo na podstawce sam na nim mało grałem :mrgreen: )
Czy jest mod pod M2 który przenosi nas do czasów Empire? Szukałem, nie znalazłem ale możliwe, że przeoczyłem xD
Kiepsko, kiepsko. Kiedyś powstawał Age of Enlightenment, jak patrzyłem ostatnio to brakuje tam ruchu i obawiam się, że mod umarł przed narodzinami. Drugi to Colonialism Total War. Ten powolutku się rozwijał i kiedyś kolega mi mówił, że wypuścili betę, ale nie sprawdzałem nawet czy to prawda.
Dzięki wielkie. A z tych późniejszego okresu, lepsze będzie 1648 - Thirty Years of War czy OiM?
Kwestia gustu. Mnie bardziej pasuje OiM, bo RON jest w środeczku, nie na peryferiach.
A pod względem balansu, jednostek, różnorodności?
Cytat:
Zamieszczone przez Mizutsu
A pod względem balansu, jednostek, różnorodności?
oim to beta i jest niegrywalny.
Powiem tylko tyle iż 1648 jest bardzo rozbudowanym modem, ze wspaniale zrobionymi jednostkami, balans też jest zachowany, pomimo schrzanienia statystyk paru jednostek. Polecam.
Dzięki wielkie, powiem wam szczerze, mnie bardziej ciągnęło do OiM wcześniej, ale myślałem, że Submod Nihil novi jest skończony :/
W takim razie w pierwszej kolejności biorę się za 1648 :D