Rap z Katowic, to najlepszy rap. Polecam obadać Czarne Złoto. :)
Wersja do druku
Rap z Katowic, to najlepszy rap. Polecam obadać Czarne Złoto. :)
Widziałem 2 single z tej płytki - cymes.
Rahim - Podróże Po Amplitudzie - całkiem fajna płytka, kilka naprawdę fajnych kawałków
Adig - Atmosfera Dobra I Gorąca - kozackie bity w klimatach old school'owych, funkowych oraz jazzowych. Tekst nie należną do najambitniejszych ale koleżka ma dobre flow
słucham rożnej muzyki ale rap mi najbardziej leży z tym ze uważam ze jego obecny poziom u nas jak i za granica jest fatalny, chodzi mi o komercyjnych "artystów" tadki ryski molesty sokoly-> profanują ten gatunek co innego jeśli chodzi o tych undergroundowych mc oni dają rade tylko są pomijani i niesłuchani w większości przypadków.Najlepsze rapy są z lat 80 90 ;)
a tu mały Czarny prezent
http://www.youtube.com/watch?v=DaZ-KB8UlLg
pzdr 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=otlkqF-LNdw to coś dla rozluźnienia
Molesta komercha - proszę Cię...
Cytat:
Zamieszczone przez kizi
może nie tak jak inni których wymaiłem grają słaby rap ich pierwsza płyta była niesamowicie prymitywna potem było trochę lepiej co nie zmienia faktu że i tak uważam ich za pseudo raperów 8-)
Zapewne każdy, kto wyda płytę na legalu jest komercyjny. Więc Tet i VNM też już tacy są. :P
Cała gadka o komercji jest jak dla mnie z dupy wzięta, jak nawinął PihCytat:
ale rap mi najbardziej leży z tym ze uważam ze jego obecny poziom u nas jak i za granica jest fatalny, chodzi mi o komercyjnych "artystów" tadki ryski molesty sokoly-> profanują ten gatunek co innego jeśli chodzi o tych undergroundowych mc oni dają rade tylko są pomijani i niesłuchani w większości przypadków.Najlepsze rapy są z lat 80 90 ;)
Jeśli za komercyjność uznajesz wykonawców z mainstreamu, to w Polsce zobacz chociażby Mesa, Łone, Piha czy Tetrisa, a jeśli chodzi o Amerykę, to już w ogóle ... niby Nas, Jay-z czy Eminem dają dupy i są słabymi raperami? Albo najnowsze, tegoroczne albumy Rootsów lub Big Boi'a, sam świetny rap. Ta gadka o komercyjnych artystach profanujących rap ... Sokół profanuje czterami klasykami z wwo i trzema przyzwoitymi tpwc, czy mixtapem prosto? Peja jest komercyjny, robiąc ten sam rap dla tych samych fanów od lat? Albo Molesta?Cytat:
Mam pytanie jak Lis, co z tą Polską?
Mp3 za free, gdzie moj pierdol*** Rolls Roys
Bez hipokryzji ,niech inni oczy mydlą
Niekomercyjność tez ma wartosc komercyjną
Widzę że towarzystwo się oburzyło 8-) z WWA poziom trzyma Eldo, a całe prosto jest gówno warte(w mojej opinii) czy przypadkiem teledyski sokołów fuf ;) molesty mesa i tak dalej nie były puszczane w vivach, mtv i tego rodzaju komercyjnych stacjach 8-) a no chyba były, więc można ich zaliczyć do komercyjnych artystów jednych w większym innych w mniejszym stopniu Eminem w tej chwili to śmiech na sali, jego pierwsze płytki to jeszcze były spoko natomiast dzisiaj to shit okrutny albo snoop na początku gangsta gangsta teraz candy candy z OG do BG :lol: rysiu to chłam okrutny kreuje się na władcę lasu a on nadaje się do tarcia chrzanu . Ale wymieniłeś dwie solidne pozycje, to The Roots i Łona. Według mnie teraz z regionów to na czele jest Śląsk co za tym idzie pozdrawiam tamtejszych obywateli 8-) pzdr
Nie oburzyło, tylko zaprzeczyłem Twoim słowom. W WWa jest wielu raperów, mówienie, że tylko Eldo trzyma poziom jest głupie. Prosto jest gówno warte? Czyli Hifi Banda to pewnie też słaby, komercyjny rap :lol: ? I co z tego że były puszczane, bardzo dobrze, rap wraca na vivę i mam nadzieję, że będzie go coraz więcej. Puszczają coraz lepszych wykonawców, jak np. Eisa.Cytat:
Widzę że towarzystwo się oburzyło 8-) z WWA poziom trzyma Eldo, a całe prosto jest gówno warte(w mojej opinii) czy przypadkiem teledyski sokołów fuf ;) molesty mesa i tak dalej nie były puszczane w vivach, mtv i tego rodzaju komercyjnych stacjach 8-) a no chyba były, więc można ich zaliczyć do komercyjnych artystów jednych w większym innych w mniejszym stopniu
Bo co, bo sprzedaje miliony płyt? Teraz ma życiową formę, swoim flow i techniką zjada siebie z przed 10 czy więcej lat dupą, do tego skończył z pajacowaniem i ma lepsze teksty.Cytat:
Eminem w tej chwili to śmiech na sali, jego pierwsze płytki to jeszcze były spoko natomiast dzisiaj to shit okrutny
Snoopa akurat nigdy nie lubiłem i nie słucham go.Cytat:
albo snoop na początku gangsta gangsta teraz candy candy z OG do BG
Nie mogę z tym żałosnym populizmem :roll: po akcji z tym koncertem od razu wyrosło milion specjalistów, którzy gówno wiedzą, a wszędzie, na demotach, onecie, forach, w każdym zakątku internetu najeżdżają bezpodstawnie na tego rapera. Nie lubię go i nudzi mnie, ale takie płyty jak na legalu to klasyk i top 20 polskiego rapu, a na serio (najnowsza płyta) to mocny materiał, Peja zawsze dobierał dobre bity i trzymał jakiś tam poziom, gadanie o lansie jest chore, bo nie ma z nim nic wspólnego, prawie zawsze nawija o życiu, a niektórzy jak zwykle idą bezmyślną, populistyczną ścieżką.Cytat:
rysiu to chłam okrutny kreuje się na władcę lasu a on nadaje się do tarcia chrzanu
No, bo Nas to nie jest solidna pozycja, co tam Illmatic, wg. mnie top 5 płyt w historii rapu, albo Jay-zie z takimi krążkami jak Reasonable doubt czy Blueprint.Cytat:
Ale wymieniłeś dwie solidne pozycje, to The Roots i Łona.
Każdy ma swoje gusta i trzeba to uszanować, "artystów" których wymieniłem uważam za słabych a niektórych za zbędnych na tej scenie i zdania nie zmiennie.Nas miał kilka fajnych kawałków ale nigdy za nim nie przepadałem chociaż przyznam Ci racje ze Illmatic to solidna płyta.Większość audytorium Polskiego rapu nie ma pojęcia o tej muzyce gdyby spytać się ich o Epmd, M.O.P,Atmosphere czy o totalną klasykę jak KRS one, Public Enemy,Kool G Rap, czy BIg Daddy Kane to może by kojarzyli pojedyncze, bardziej znane kawałki a i w to wątpię.Specjalnie wymieniłem te składy bo wierze że je kojarzysz gdybym podał inne mniej znane naraził bym Cię na poszukiwanie ich po youtubie lub innych portalach ;) pzdr yhy nie muszą wracać na vivy czy mtv bo prawdziwy fan tej muzy jak będzie chciał ich usłyszeć to da sobie rade
http://www.youtube.com/watch?v=nvsE2JMozcE 8-)