-
Re: Seriale
Ja mam podobne odczucia co Aztec... Raz na jakiś czas pojawia się przełom, jak w ostatnim odcinku a tak wieje nudą. Poza tym nawet mnie, a ja nie bardzo zwracam uwagę na takie rzeczy w odrealnionych serialach i filmach, przeszkadza to, że zachowują się zbyt często jak debile :?
[spoiler:a59ybomb]Jak z tym forsowaniem ogrodzenia przez zombie... No kurde, to nie jakaś gromadka starców! Sama Michonne dałaby sobie radę z oczyszczeniem. A nawet jak nie sama, to z pomocą kilku osób.[/spoiler:a59ybomb]
Generalnie serial mnie nudzi, oglądam bo w sumie nie mam na razie alternatywy. Chociaż może teraz coś się ruszy? SoA udało się rozbujać i wrócić do wysokiego poziomu, więc może i tutaj będzie podobnie.
-
Polecam polski serial Czas Honoru, świetny serial, jak ktoś lubi seriale związane z konspiracją i partyzantką ;)
Muzyka Chajdeckiego jest bardzo dobra, a scenariusz trzyma się kupy. Dodatkowo świetna gra aktorska... no może poza Zakościelnym. Najlepiej polecam obejrzeć pierwsze 4 sezony, piąty i szósty są raczej przeznaczone dla tych, którym znudziło się oglądanie ciągłych walk Polaków z Niemcami.
-
"Pogranicze w ogniu" bije na glowe "Czas honoru" ;)
-
Kwestia małej Judy z TWD:
[spoiler:2cg0vryi]W komiksie Judy ginie w trakcie ataku gubernatora przygnieciona ciałem Lori, która upada na swoje dziecko od śmiertelnego strzału w plecy. Nie ma się jednak co sugerować komiksem, bo serial się w dużej mierze różni, np nie ma w ogóle Daryla, a ściętą głowę zamiast Hershela ma Tyresse. Za to sam gubernator został wcześniej trochę bardziej poturbowany przez Michonę, która za kilka dni gwałcenia odpłaciła mu się kastracją, wydłubaniem oka łyżką, odcięciem ramiona, zabawami z wiertarką itp ;P
http://www.joblo.com/newsimages1/dead-comic-11-22.jpg[/spoiler:2cg0vryi]
-
Może ktoś z Was oglądał Kompanie Braci? Jeśli tak to powiedzcie czy warto zacząć :)
-
Wstydziłbym się publicznie przyznać, że nie oglądałem tego serialu! :D
Kompania Braci to dla mnie absolutny klasyk, który polecam Ci z czystym sumieniem.
-
Prawda to. Obejrzałem już kilkanaście razy całą serię. Serial jest po prostu rewelacyjny.
Po "Kompanii Braci" dobrze obejrzeć również Generation Kill.
-
Pacific też ukazuje niezłą rozpierduche, a ,,gówniany'' z kompanii braci bodajże był polakiem???
-
Ostatnio zabrałem się za Battlestar Galactica :)
-
Battlestar Galactica to świetny serial, zaczynasz od I sezonu?
Muzykę ma ten serial rewelacyjną:
[youtube:2h5cdzpv]http://www.youtube.com/watch?v=Ymwf2ucOfQ0[/youtube:2h5cdzpv]
A od siebie zapytam, oglądał ktoś może serial na podstawie książki Wołoszańskiego "Tajemnica Twierdzy Szyfrów"?