zapowiedź gry: Shogun 2: Total War
Cytat:
Obserwowanie pola bitwy może być nieco utrudnione, ponieważ limit oddziałów biorących w niej udział ma zostać zwiększony do 56 tysięcy. Dla porównania w Napoleonie mogło ich być 10 tysięcy...
Wersja do druku
zapowiedź gry: Shogun 2: Total War
Cytat:
Obserwowanie pola bitwy może być nieco utrudnione, ponieważ limit oddziałów biorących w niej udział ma zostać zwiększony do 56 tysięcy. Dla porównania w Napoleonie mogło ich być 10 tysięcy...
Raczej żołnierzy i to pewnie na ustawieniach "huge".
Zwiększenie limitu cieszy pod względem że będą bitwy wielkości rzeczywistej. Znowu armia klonów i jak patrzyłem szarża kawalerii znowu to bani. Gry w ciemno nie kupię bo jakoś mi się wydaje że bitwy znowu mi się podobać nie będą może to dziwne ale uważam bitwy w MedkuII za najlepsze i szkoda że CA nie bierze w ogóle tej gry jako jednej ze swoich i nie rozwija ani nie stosuje dobrych rozwiązań z niej,
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Jak to nie bierze tej gry jako jednej ze swoich? Przecież o ile dobrze pamiętam to tą grę tworzył już odświeżony skład zespołu CA. Więc chyba biorą tą grę pod uwagę przy konstruowaniu następnych. Jeżeli chodzi o ten pokaz bitwy to moim zdaniem to nie był game trailer a co najwyżej połączenie Intra z elementami rozgrywki. Dlatego nic szczególnego powiedzieć na ten temat jeszcze nie można. Armia klonów to już standard którego się raczej nie wyplemi bo to chyba zbyt dużo pracy i nie wiadomo czy efekt byłby zadowalający. Nie mniej jednak masz rację że CA dość luźno potraktowała epokę Średniowiecza która to epoka była wiekiem wojny na naszym kontynencie i można by było zadbać o bardziej realistyczne podejście do sprawy ale cóż coś mi się wydaje że po Shogunie powstanie coś zupełnie nowego może I Wojna Światowa prawdopodobnie Shogun jest zamknięciem jakiegoś rozdziału dotychczasowej działalności przed czymś zupełnie nowym. Takie mam przeczucie. ;)
Mylisz się nie podam źródła ale czytałem na jakiejś stronie CA spis ich gier i oni jako twórcy Empire nie traktują MedievalII jako swojej gry nie pamiętam dokładnie ale albo w ogóle tej gry nie wymienili albo wymienili ją jako pracę innego zespołu wykonaną na silniku Rome. Główni twórcy CA po Rome robili Empire, MedkaII robił Australijski team możliwe że jest to związane z przejęciem marki przez SEGĘ a więc Empire i Shogun nie będą korzystały z rozwiązań zastosowanych w MedkuII jak dla mnie wielka szkoda gdyż uważam że MedekII znacznie rozwinął możliwości silnika Rome.Cytat:
Jak to nie bierze tej gry jako jednej ze swoich? Przecież o ile dobrze pamiętam to tą grę tworzył już odświeżony skład zespołu CA.
W MedkuII nie było armii klonów i efekt był niezły ale fakt wymaga to więcej pracy choć z drugiej strony nie jest to praca od nowa a tylko zmiana kilku tekstur.Cytat:
Armia klonów to już standard którego się raczej nie wyplemi bo to chyba zbyt dużo pracy i nie wiadomo czy efekt byłby zadowalający.
Możliwe że tylko ja to zauważam ale uważam że MedekII był solidnie zrobiony nie potrafię tego inaczej określić ale widzę to choćby w armiach gdzie każdy wojak wydaje się być solidny i niejako samodzielny tak że każdy może prowadzić oddzielną walkę w Empire już tego nie ma żołnierz jest ściśle związany z oddziałem przez co nie potrafi sam walczyć w takim stopniu jak w MedkuII walka straciła na tym bardzo dużo na dynamizmie i wydaje się sztuczna i sztywna.
Myślę że to zainteresuje każdego fana Shoguna 2:
viewtopic.php?f=66&t=960&p=112849#p112849
Wcale nie musi być mało jednostek... ;)
To będzie XVI wiek czyli działa, arkebuzerzy, jazda do dupy.
Zaznaczyłem rome 2 bo wszystko jest 2 medek 2 szogun 2. Jak zrobią coś fantasy to się wkurwie. A po 1900 to jest masa ustrojów politycznych , skomplikowana ekonomia i biznes i powstała podróba total wara pod tytułem War Leaders: Clash of Nation http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=4076
Anoymus Nie postujemy post pod postem użyj opcji Edytuj.Cytat:
Zamieszczone przez Anymous*
PS.A War Leaders już dawno wyszedł tu ameryki nie odkryłeś. Total War nie ma mechaniki narazie do tego aby skutecznie oddać pole bitewne np w I Wojnie Światowej nie mówiąc już o czasach Hitlera. Zobaczymy czy się coś po Shogunie 2 w tym temacie zmieni.
Wedlug mnie Shogun 2 będzie niewypałem aczkolwiek ja nielubie tego klimatu ;) wole Napoleona i Empire i chcialbym aby doazyli do przodu ale jak tu mówi Ronin niestety na II wojne światową mają zaslaby silnik raczej i nie ta koncepcja gry, ale jesli chodzi o I wojne to czemu nie chcialbym aby takowa stworzyli ;) albo wrócilisie do np. wczesnego sredniowiecza od upadku rzymu 476 do 1000 ;)