jak adoptować do rodziny? da się? brakuje mi ludzi do zarządzania prowincjami, a autozarządzania nie lubię...
jak zwiększyć poparcie u ludu? co to daje?
generalnie gram od niedawna, ale na maksa, chyba wolę rtw od m2tw... kij z dyplomacją..
Wersja do druku
jak adoptować do rodziny? da się? brakuje mi ludzi do zarządzania prowincjami, a autozarządzania nie lubię...
jak zwiększyć poparcie u ludu? co to daje?
generalnie gram od niedawna, ale na maksa, chyba wolę rtw od m2tw... kij z dyplomacją..
Nie jestem pewien, ale chyba nie da się w Rome adoptować do rodziny. Trza czekać aż się urodzą i dorosną albo przekupić generałów innych frakcji ;)Cytat:
Zamieszczone przez Dunkel
czyli generalnie są problemy by "wyrobić się" z członkami rodziny na każdą prowincję?
Jeśli masz mało członków rodziny to bardzo często na początku tury wyskakuje możliwość adopcji jakiegoś młodego kolesia. co więcej jeżeli dużą bitwą dowodzi tylko kapitan to przy małej ilości członków rodziny istnieje duże prawdopodobieństwo że będzie możliwość zaadoptowania go.Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
czyli mam jeździć kapitanami po świecie?
drugie pytanie to da się zagrać na LANie w Romka? W sensie mam dwa kompiki i chcę je połączyć kablem, ip ustawiając w jednym na 0, w drugim na 1, standardowo. Pytanie czy wtedy będzie możliwość gry kampanii, czy tylko bitwy, jak to wygląda, gdzie klikać trzeba? :)
Kampanii grac nie możesz bitwy owszem..
w menu multi jest lan
gdzie można zmienić żeby formacje chłopów nie były rozproszone, tylko jak w M2 dało sie ustawiać liniowo
Chłopi mają domyślnie formację "hordy". Musisz zmienić to w plikach gry.Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Wchodzisz w export_descr_unit w folderze data i wszystkim chłopom zmieniasz "horde" na "square".
Przykład:
Musisz zmienić to wszystkim jednostkom chłopów oddzielnie ;)Cytat:
type barb peasant briton
dictionary barb_peasant_briton ; Barbarian Peasants
category infantry
class light
voice_type Light_1
soldier barb_peasant, 60, 0, 0.7
attributes sea_faring, hide_improved_forest
formation 1.2, 1.8, 2.4, 2.4, 6, horde
stat_health 1, 0
stat_pri 1, 0, no, 0, 0, melee, simple, piercing, knife, 25 ,1
stat_pri_attr no
stat_sec 0, 0, no, 0, 0, no, no, no, none, 25 ,1
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 3, 1, 0, leather
stat_sec_armour 0, 0, flesh
stat_heat 2
stat_ground 2, -2, 3, 2
stat_mental 0, low, untrained
stat_charge_dist 30
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 0, 150, 10, 20, 30, 150
ownership britons
dzięki za dotychczasowe odpowiedzi:)
teraz mam sprawdzian z wiedzy o dyplomacji w romku ;)
czy jak zdobędę Peloponez i zaproponuję Brutusom oddanie go w zamian za prowincje włoskie to się zgodzą? (2 prowincje na 2 prowincje, h/h).
Cel oczywiście pozbycie się Brutusów w Italii, tylko czy się opłaca robić desant.
No i biegam po mapie kapitanami, walczę nimi, ale nie wyskakuje wydarzenie, dzięki któremu mogę go adoptować do rodziny. Jest jakiś mod pod to?
Ok, rozumiem ale naturalna droga jest kiepska. Gralem Julkami i zabralem jakims cudem syrakuzy, lilybayon, kartagine i grecje. Tyle ze do wojny domowej gralo sie kiepsko gdyz stolica daleko. Rowniez poblokowalem totalnie inne frakcje rzymskie a lubie gdy one tez sie troche rozwijaja. Ale mam pytanka.
1. Czy grajac senatem reformy Mariusza rowniez nastepuja?
2. Od czego zalezy cena stopniowo przekupywanych generalow innych frakcji bo widze ze stopniowo drozeja?
3. Czy sa jakies specjalne portrety rzymskich dowodcow juz pozniej np Juliusz Cezar itp , to samo jesli chodzi o incilaries?