Re: pytania początkujących
Ceny machin mozesz podniesc w export_descr_unit.txt. Ale tu nalezałoby raczej szukac rozwiazac w descr_strat.txt w opcjach typu stalin, henry itd. Nie kazde ustawienie sprawi ze drogich rzeczy nie bedzie rekrutowało. Mimo to dla Twojej wiedzy uprzedzajac ze niekoniecznie tedy droga pokaze Ci gdzie jak pytasz:
stat_cost 1, 470, 110, 50, 70, 470
Pogrubione dla kampanii, ostatatnia cyfra dla custom batle. W export_descr_unit.txt, w statystykach machin rzeczjasna. Próbuj
"Eksperymentem stoi wynalzczośc"
(Natrętny offtop)
A poza tym to nie ten temat ale nie mogłem o tym wiedziec wszedłem innymi drzami. Pisali o modowaniu... Padłem ofiarą spisku.
"Prosze nie spamowac"
(Stosunkowo ułozony moderator)
"Znowu syfi"
(Życzliwy)
ja mam pytanie,co zrobić żeby "odkryć" Amerykę
i tam wojować?
Jesli pytasz poważnie to juz za późno bo odkryta :lol: A tak bardziej jeszcze powaznie to trzeba dopłynac do niej statkiem który jest tam w stanie dopłynąć. Najłatwiej grajac Hiszpanią bo bogata i szybciej rozwinie porty.
Cytat:
Zamieszczone przez Radtrak
ja mam pytanie,co zrobić żeby "odkryć" Amerykę
i tam wojować?
Najpierw musisz poczekać na odpowiedni event a potem (bodajże) mieć w którymś przybrzeżnym mieście dobry port oraz gildie odkrywców. Wtedy rekrutujesz statek(nie wiem jaki) i płyniesz ;)
A jak odblokować wszystkie frakcje,tak aby móc nimi grać?
A czy da się zrobić tak ,że jednostki z dodatku "krzyżacy"
przenieść do podstawki?
Cytat:
Zamieszczone przez Radtrak
A jak odblokować wszystkie frakcje,tak aby móc nimi grać?
A czy da się zrobić tak ,że jednostki z dodatku "krzyżacy"
przenieść do podstawki?
FAQ and GT*O!
Mówiąc krótko... :evil:
Da się używać łuczników jak piechoty? Tzn żeby wyciągnęli miecze i poszli walczyć(tak jak, gdy się im skończą strzały). Jeżeli tak to jak? Uciążliwe jest jak np. wróg goni łuczników i nie da się ich zatrzymać. Szukałem ale nie znalazłem.
Wciśnij Alt, i kliknij prawym przyciskiem myszy na wrogu.
A co do zatrzymywania, odznacz opcję walki podjazdowej, czy jak to się nazywa.
Cytat:
odznacz opcję walki podjazdowej, czy jak to się nazywa.
Tryb pojedynku :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez Witold
Cytat:
odznacz opcję walki podjazdowej, czy jak to się nazywa.
Tryb pojedynku :roll:
Szczerze mówiąc, to to powinno się jednak nazywać trybem walki podjazdowej... Nie wiem kto wpadł na ten genialny pomysł by tak to nazwać ;p