Czyli w MOS jest to zrobione wewnątrz gry? Bo jeśli tak to ja nie dam rady i raczej zrobię to w formie zewnętrznego programu.
Wersja do druku
Czyli w MOS jest to zrobione wewnątrz gry? Bo jeśli tak to ja nie dam rady i raczej zrobię to w formie zewnętrznego programu.
Tak w MOS jest to wewnątrz gry, przy starcie kampanii wybiera się skrypty.
Mam problem z dźwiękiem w modzie. Tzn. muzyka z moda, dźwięki po wyborze armii działają ok, ale nie ma dźwięków podstawowych typu : marsz armii, strzelanie z łuków itd. Mam wersję od Gigantusa z zainstalowanym patchem i fixami. Proszę o pomoc
Usuń map.rwm z katalogu base i spróbuj odpalić po restarcie kompa. Instalowałeś wg opisu instalacji z naszego Forum?
Tak instalowałem wg opisu. A po usunięciu tego pliku i resecie kompa jest gorzej bo została sama muzyka. :C
Jakbyś miał dobrze zainstalowane, to usunięcie tego pliku, nigdy by nic nie pogorszyło. Ja go często usuwam, po wszelkich zmianach jakie robię w plikach.
Wejdź do data moda do katalogu sounds i usuń events.dat, events.idx oraz Voice.dat, Voice.idx (usunąć je należy gdy inaczej nie zostaną wczytane poprawki z właściwymi zawołaniami jednostek).
Przy instalacji moda się tego nie robi, ale jak masz problemy to spróbuj jak wyżej.
Jak to nic nie da usuń moda i ew. zainstaluj ponownie. Jaki masz system, podaj ścieżkę do moda.
Nadal tylko muzyka :C ścieżka jest taka C:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\mods\Rage_of_dark_Gods. System to windows 8.
Na Win 7 i 8 gry powinno się instalować poza Program Files. Najlepiej na innej partycji niż Windows.
Usuń moda. Wyłącz UAC w Win8 i zainstaluj ponownie, jak nie będzie działać, to raczej pozostaje przeinstalować Medka na inną partycję niż C.
Poczytaj w necie jak wyłączyć UAC.
Instalując czytaj ponownie Instrukcję.
Witam , mam problem z bitwami np. jak chce zrobić oblężenie w kampanii (zacząłem grać Ostenmarkiem) to wywala mnie do pulpitu i wyskakuje :
Medieval II napotka. Tak też się dzieje jak gram we własną bitwę na niektórych mapach. Proszę o pomoc. Ps. Mam Windows 7
Witaj.
Jaka wersja od Gigantusa? Masz wszelkie fixy i patche, wgrane wg opisu instalacji?, z tego linku: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l-of-Warhammer