Re: Fall of The Samurai - DYSKUSJE OGÓLNE
Tak, ale wiele bitew tego typu toczyło się cały dzień (albo i dłużej). To jest gra. W medievalu 2 tylko przez to, że AI campiło nawet przy oblężeniach toczyłem długie bitwy.
Mi osobiście brakuje w tej grze walk w mieście. Trochę uliczek Tokio czy Nagasaki, ustawianie Gatlingów w wąskich ulicach, etc. Od Empire upierają się twórcy przy twierdzach ...
Sid Meiers Gettysburg i Scourge of War gettysburg to gry zarówno bardzo realistyczne jak i grywalne. Wzór który total wary powinny naśladować. Pomimo ,że nie specjalnie przepadam za wojną secesyjną uwielbiam je obydwie.
Rożnica polega na tym ,że total wary to papka dla mas tworzona dla kasy i bez pasji podczas gdy z powyższych tytułów bije realizm i duch epoki (mechanika walki, dowodzenia itd), widać ,że twórcy znają temat którym się zajmują. Bitwa jest za długa? Suwaczkiem zmień szybkość na taką jaka ci odpowiada i gotowe.
W multi sprawy mają się lepiej, przynajmniej jak na razie. Piechota dostępna na początku ma dość niskie statystyki i wymiana ognia trochę trwa a jednostki do walki wręcz mają szansę się wykazać. W zasadzie zamiast np francuskich marines wole wybrać white tiger force x3 albo x1 +samurajów z katanami. Dobrze zorganizowane jest to na niskich funduszach gdzie trzeba wybierać liczebność albo jakość.
jszczególnie jak masz giena z zwiękosznym morale albo przejmiesz świątynie to takimi białymi tygrysami możesz dużo ugrać, a są przecież najgorszą piechotą.
Trafiłem dziś na gracza Sb Inferno, dostał wciry i pociągnął kabla. Ogółem dla mnie to jeszcze większa satysfakcja hehe ale ogółem śmieszą mnie ci klanowi gracze ze 100 gwiazdkami. Połowa z nich kampi z armstrongami i strzela po generale.
Tutaj nie ma statków handlowych ? i nie można zajmować faktori handlowych ?
Witam wszystkich,
Takie pytanie:
Zacząłem budować amerykański port handlowy, brakuje mi 1 tury - i niestety 6 - 7 klanów regularnie podsyła floty, które bombardują mi nabrzeże i miasto. Zgromadziłem flotę w porcie i obok portu - i nic, zawsze znajdzie się jeden, dwa wrogie stateczki które podpłyną i oddadzą salwę a każda kosztuje mnie +/- 3 tys na naprawę portu i turę w plecy. Z drugiej strony, jeśli wyślę swoje okręty do walki i zatopię cwaniaka to zawsze znajdzie się inny, który wejdzie na to miejsce a nie stać mnie na budowę 10 flot na uganianie się za każdą jedną kanonierką ;/
Czy ktoś ma pomysł jak się zabezpieczyć przed ostrzałem?
LOL, ale zakończenie kampanii to jest tragiczne. Jak na dodatek za ponad 70 zł, zakończenie jest po prostu beznadziejne. Bez jaja i bez pomysłu. Cutscenka jest krótka i słaba.
Mogli się dużo bardziej postarać.
Ogólnie z części na część jest dużo mniej cutscenek, w Shogunie 1 to sama Gejsza miała ileś różnych filmików do swoich akcji, w Medievalu też sporo tego było.
A tu w samej kampanii na palcach 1 ręki mogę policzyć filmiki do jakichś wydarzeń no i beznadziejne zakończenie (chyba, że tylko Republika takie ma). Nie wiem jak tam z Cesarzem czy Szogunem
Cesarscy teź mają strasznie słabe zakoczenie. Ot jakiś typ podpala fajerwerki, ludze tańczą i ten narrator 2 zdania powie ...i tyle w sumie. A ja takie pytanie od siebie: Czy wy też często trafiacie na spam strzelców z Tosy? Bo ja miałem takie 2 bitwy pod rząd fakt wygrałem obie ale to jest nieco nużące
@WnukProroka
Pewnie masz jakieś screeny, podzielisz sie nimi z nami? Bo chyba nie wypisywałbyś takich rzeczy bez żadnego pokrycia ;)