Re: Pytania początkujących moderów
Cytat:
Zamieszczone przez royal12
zaczyna mnie to już wkurzać,podczas rozpakowywania trzeciej części moda przez winrara ,pojawia się brak wolumenu,spróbuje ściągnąć jeszcze raz te pliki.
Człowieku Winrarem to miałeś patch 1.5 wypakować i go zainstalować na Kingdoms. Napisałem Ci i podałem link do opisu moda i sposobu instalacji ale chyba coś nie doczytałeś: Tu masz sposób instalacji podaję ile mają u mnie części Bellum bo o nim ostatnio pisałeś, jak masz mniej znaczy źle się coś ściągnęło:
Bellum Crucis 6.1 part 1 - 716 800 kb
Bellum Crucis 6.1 part 2 - 716 800 kb
Bellum Crucis 6.1 part 3 - 485 690 kb
Instalacja:
Ja zrobiłem tak. 3 pliki z modem wrzuciłem do jednego katalogu - Wypakuj tylko part1 !!!!!! i nic więcej - po wypakowaniu part 1 będzie miał końcówkę .exe i będzie wyglądał jak hełm rycerski - 2 razy kliknij na niego poczekaj trochę aż instalator się uruchomi; potem klikaj avanti, zaakceptuj umowę - aż dojdziesz do ścieżki do Medka. Zmień ją bo instalator podaje domyślną lokalizację np. ja mam: D:\Gry\SEGA\Medieval II Total War\ mods\BellumCrucis6 i jeszcze raz avanti i mod się zainstaluje sam :P . Nie trzeba osobno rozpakowywać każdej części !!!! Instalator z part1 sam to zrobi za Nas. Po prawidłowej instalacji mod ma około 5 GB. Aby dobrać się do pliku uruchamiającego po instalacji moda należy kliknąć 1 raz prawym przyciskiem na skrót do Medieval II potem na zakładkę właściwości potem na otwórz element docelowy. Potem wejdź do folderu mods, następnie do folderu BellumCrucis6 tam znajdź plik o nazwie bellum crucis - plik wsadowy (takie zębate koła ma) - data jego utworzenia to 2010-06-16 to PLIK BAT - uruchomieniowy. Utwórz do niego skrót. Wytnij ten utworzony skrót i wklej na pulpit. Włóż płytę z Kingdoms do napędu i odpal Bellum z tego skrótu co niedawno zrobieś i wkleiłes na pulpit. (Do skrótu dodaj sobie ikonkę hełmu jest tam gdzie plik bat. Dodawanie ikonki nie jest konieczne ale jak ją dodasz to skrót ładnie wygląda :mrgreen: ). I musi działać ;) . Bo po prawidłowej instalacji Wszystkim działa. Poczytaj też opis instalacji od Eutychesa na stronie nr 1 - ale to wersja skrócona jest. :twisted: Ja mam Bellum Crucis 6.1 pod Win7. Pozdrawiam i daj znać czy zainstalowaleś.
podczas wypakowywania partu 1 wyskoczyła informacja:''musisz posiadać następujący wolumen ,aby kontynuować wypakowywanie:mod/Mod-Kingdoms-Bellum Crucis6.1.part4.rar'',i co dalej?
Podaj link skąd Ty go ściągałeś? Bo wszyscy mieli 3 części i poinstalowali. Gdzie masz katalog główny Medka - podaj mi lokalizację? Na pewno podaleś właściwą ścieżkę do instalacji moda? Wyżej podałem Ci przykład, jak to jest u mnie, ja zainstalowałem pod Win7 inni pod XP tez dasz radę pod Vistą. Pozdrawiam.
Wielkie dzięki (za instrukcje i.... cierpliwość)
Spokojnie masz dokładny opis instalacji,ale instalator podaje sam domyślna ścieżkę instalacji musisz mu zmienić na taką gdzie masz Medka, jak coś pisz.
Będą w tym modzie jakieś ciekawe nowe krzyżackie jednostki?
Cytat:
Będą w tym modzie jakieś ciekawe nowe krzyżackie jednostki?
Krzyżackie jednostki są we Frakcji Jerozolimy tak jak jednostki innych zakonów rycerskich (mnie się tam podobają). Nie ma Krzyżaków jako frakcji. Zainstalowałes? Oby. Pozdrawiam. ;)
zainstalowałem,ale po kliknięciu kampanii,gra zchodzi do windowsa.W kingdoms niema nowych krzyżackich jednostek?
Cytat:
zainstalowałem,ale po kliknięciu kampanii,gra zchodzi do windowsa.W kingdoms niema nowych krzyżackich jednostek?
Uścislijmy, zainstalowałeś Bellum Crucis 6.1 czy na razie patch 1.5 do Kingdoms. Jeśli zainstalowałeś Bellum Crucis 6.1 to pytania zadaj w temacie tego moda nie tu - tu sa pytanie o modowanie gry, ni o konkretne modyfikacje. Link podawałem Ci niedawno. Utworzyłeś skrót do pliku bat ?- by uruchomic moda tj. Bellum Crucis 6.1 musisz utworzyć ten skrót i odpalać moda z tego skrótu. Tu masz link do tematu o Bellum viewtopic.php?f=30&t=7414 - jak coś tam pytaj w temacie Bellum. Co do Kingdoms to patch 1.5 nie dodaje żadnych nowych jednostek dla Krzyżaków są takie same jak na Kingdoms 1.4 (patch 1.5 poprawia pewne błędy itp). Pozdrawiam.
Wiesz może jaki mod wprowadza nowe jednostki do kampanii krzyżackiej w Kingdom?