Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja Preview frakcji nr 4 - ICENOW
Pierwszy previev który podoba się mi w całości. Nie jestem zdziwiony wyborem Icenów - w końcu złupili Londinium i posłali w piach jeden legion (poza kawalerią), zanim zostali całkowicie wybici przez Rzymian.
Cytat:
Zamieszczone przez polakma
Mi się wydaje, że frakcje będą następujące.
-Rzym
-Kartagina
-Ci Brytowie
-Macedonia
-Imperium Selecuidów
-Egipt
-Galowie
-Dakowie może Scytowie
Zamiast plemienia Galów według mnie powinni dać Cherusków (plemię Germanów) ze względu na las Teutoburski, zamiast Daków czy Scytów zaś Partię.
Cytat:
Zamieszczone przez Lord Wełnowór
A ja mam pytanie, czy potwierdzone jest, że będzie osiem frakcji grywalnych i czy te, które nam teraz pokazują będą na sto pro grywalne?
Te które pokazują są na 100% grywalne, co CA potwierdza.
Sądzimy, że 8 bo są sloty:
http://wiki.totalwar.com/w/Factions
CA nigdy nie zaprzeczyli, żeby to dotyczyły wszystkich frakcji grywalnych.
Wg mnie na 90% są to wszystkie grywalne. Chyba, że zrobią nam niespodziankę i z ostatnią frakcją pojawi się dodatkowa, poza tym slotem.
Może po prostu CA wrzuciło 8 slotów, żeby o tym dyskutować (póki co większość dyskusji na TWC tego dotyczy). To mało prawdopodobne, ale nadzieja gdzieś tam jest. ;)
No ,a tam jest napisane, że to jest pokazane aby pokazać postęp prac na grą i MOŻE ulec zmianie.
Dlatego mam nadzieję, że frakcji będzie więcej niż 8. To byłby zamierzony, marketingowy zabieg. ;)
Co do tego, ze te frakcje są grywalne jest to na 100%. Na pewno nie zamienią Macedonii lub Icenów na coś innego.
Ja chce greków. Obojętnie czy Spartę, Ateny czy inne greckie państewko. Jak ich nie będzie to pozostanie chyba tylko podbijać świat Macedonią lub Rzymem. Ale zobaczymy jakie będą wszystkie frakcje, poza tym bez nowego kompa nie mam co myśleć o Rome 2:(
No cóż, również bym chciał Greków (chociaż jeśli miałbym wybierać między Macedonią a jakimś greckim polis to wolę Macedonię ze względu na jazdę, ale mniejsza z tym), przecież greckie miasta-państwa mają swój klimat, ale cóż, w DLC będą prawie na pewno, nie pominęli by takiej frakcji raczej.
Grywalna Macedonia wyeliminowała Greków z frakcji grywalnych. Nawet nie ma gdzie ich wstawić! Założę się, że będą tylko Ateny, Rodos i Syrakuzy. W dlc oczywiście coś dołożą.
Zapomniałeś o Sparcie, która raczej będzie i być może nawet jako 9 (kolekcjonerska) grywalna nacja.
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Zapomniałeś o Sparcie, która raczej będzie i być może nawet jako 9 (kolekcjonerska) grywalna nacja.
Coś marna szansa, że CA rozdzieli Miasta Greckie chociaż kto wie.
A co do tych 8 slotów to żart chyba ;p Mówili, że ma być dużo grywalnych frakcji, w starym Rome przecież połowa chyba była grywalna. No i sam fakt, że Macedonia już trafiła się to znaczy, że będzie ich więcej.
Moim zdaniem grywalne frakcje to powinny być te, których "interesy" wiązały się z rzymskimi oraz i te które stanowiły jakąś realną siłę, a nie cień swojej dawnej potęgi . Natomiast te "egzotyczne" ale silne powinny być jako DLC.
A w RTW, jak sobie odblokowałeś w plikach, to prawie wszystkimi mogłeś zagrać, nawet buntownikami :D