Witam. Sprecyzuj bo coś nie kumam. Jaka nacja jaka kampania, i jak coś widzisz jak wyłączysz grę? :PCytat:
Zamieszczone przez radoxx4
Wersja do druku
Witam. Sprecyzuj bo coś nie kumam. Jaka nacja jaka kampania, i jak coś widzisz jak wyłączysz grę? :PCytat:
Zamieszczone przez radoxx4
Mam SS 6.4 (wgrany do tego od razu RR/RC). Mam fort i w nim moge rekrutować spiesznych feudalnych, rycerzy feudalnych i light men at amrs. Po zorbudowie do cytadelli nadal nie pojawiają sie takie jednostki jak Imperial Foot knights, Men at Arms Pavian Crossbowmans itp (RR/RC ON)
Gdy wyłącze RR/RC to od razu mogę rekrutować te jednostki wymienione wyżej za to Feudal Foot Knights mogę werbować dopiero w cytadelli Tak działa Realistic Recruitment?
Rzesza, Late Campagin
Witam. No teraz kumam, tylko, że w SS 6.4 nie dało się wyłączyć RR/RC, może to naprawili. Real recruitment tak działa, tzn. po pierwsze ograniczony jest replenish jednostek do rzeczywistych warunków (w skrócie można mniej rekrutować). Po drugie bardziej zaawansowane jednostki są związane z eventami. Czyli musi nastąpić dane wydarzenie w grze (event) by można je rekrutować. To działa także tak że niektóre jednostki z early w kampanii late mogą przestać być dostępne bo były już wtedy przestarzałe. Point Blank trzymał się faktów historycznych i porządnie zrobił ten system. Szczegóły jaka jednostka jest zależna od jakiego eventu można sprawdzić w export buildings, a kiedy występują eventy pliku desc events.
recruit_pool "Imperial Knights" 1 0.1 1 0 requires factions { hre, } and event_counter HALF_PLATE_ARMOR 1 and not event_counter FULL_PLATE_ARMOR 1 tu masz imperialnych rycerzy zapis oznacza, że musi wystąpić event Half_Plate_Armor 1 (częściowa zbroja płytowa) oraz nie może byc eventu Pełna zbroja płytowa. Tak to działa. :mrgreen:
Dzięki, pojawił się event o 1/2 plate armor i teraz w fortecy mogę rekrutować już imperial knights, a w cytadeli dodatkowo dismounted wersję. Miałem także event o armatach i pojawiły się działa. Niestety zaczęłem grać bez RR/RC więc w cytadeli w Hamburgu mam najlepszego kowala więc mogę ulepszać piechotę imperialną do Gothic Armor. Poczekam tylko do Handgun Event by móc werbować Gothic Knights oraz Foot GK i zobacze to BC. Szkoda tylko, że w BC złotą hordą grać nie można, bo w EB akurat Pahlava gram i mnie "pociągają" konne armie.
Mam pewien kłopot z instalacją tego moda. Po wypakowaniu w folderze gry ani nigdzie indziej nie pojawił mi się plik FILE_TASKS.bat. Wypakowałam wszystko drugi razi i pliku wciąż nie ma. Czy ktoś mógłby poradzić mi co zrobić w tej sytuacji?
A dobrze zainstalowałaś ?. Najpierw SS 6.0 potem patch 6.1 potem dopiero RR/RC ? Pozdrawiam. RR/RC to submod do SS 6.1.Cytat:
Zamieszczone przez Zirilla von Rabenhorst
P.S. ten plik powinien byc w katalogu głównym Medka. :P
Tak, zainstalowałam wszystko po kolei. SS 6.1 uruchamia się bez problemu. Ponadto po wypakowaniu hotfixa pojawił mi się plik FILE_TASKS2.bat, ale pliku FILE_TASKS.bat nie ma na pewno w katalogu głównym gry ani w żadnym innym miejscu. Po wypakowaniu zawartości do pustego folderu też nie udało mi się zlokalizować tego pliku. Instaluję teraz wszystko od początku, ale podejrzewam, że niewiele to pomoże. Może pliki zawierające mod są uszkodzone? Ściągałam je stąd: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=380361 . Wszystko wypakowuje się bez problemu.Cytat:
A dobrze zainstalowałaś ?. Najpierw SS 6.0 potem patch 6.1 potem dopiero RR/RC ? Pozdrawiam. RR/RC to submod do SS 6.1.
P.S. ten plik powinien byc w katalogu głównym Medka. :P
Może ktoś mógłby po prostu przesłać mi na maila ten nieszczęsny plik FILE_TASKS.bat? Czy jest szansa, że to wystarczy?
Pozdrawiam,
Zirilla
http://www.speedyshare.com/files/291546 ... _TASKS.bat to ten plik. U mnie jest tam gdzie file.task.bat2
RR/RC instaluje się do katalogu głównego Medka nie do SS, tak zrobilaś? Po zainstalowaniu obu partów RR/RC klikamy file.task.bat potem patch z 13.08.2010 instalujemy też do glównego Medka i klikamy file task.bat 2.
Zirilla może nie utworzył Ci sie tylko skrót do pliki bat do RR. stainless_steel_kingdoms(bat). ? Sprawdź. Ten akurat jest w Stainless_Steel_6. Ew. utwórz do nieg skrót i wklej na pulpit.
Zainstalowałam jeszcze raz MTW2 i Kingdoms, później SS 6.0, potem SS 6.1. Rozpakowałam do folderu głównego oba pliki zawierające SS 6.2 i odpaliłam ściągnięty plik FILE_TASKS.bat, bo po wypakowaniu znowu go nie było. Wypakowałam do folderu głównego plik zawierający hotfix i odpaliłam plik FILE_TASKS2.bat. Utworzyłam skrót do znajdującego się w folderze SS pliku Stainless_Steel_Kingdoms.bat i umieściłam go na pulpicie. Po kliknięciu na skrót uruchomiło mi się SS 6.1.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Nie mam zielonego pojęcia, gdzie popełniam błąd. :/
Zirilla poczytaj na spokojnie instrukcje instalacji ze strony pierwszej tematu o RR/RC, problem jest z tym file.task.bat po zainstalowaniu RR/RC, jak go nie ma.